CROSSDOCK Extraliga

Derby před kamerami O2 TV Sport! Zápas mohou rozhodnout maličkosti, shodují se Chyba s Poláčkem

V úterý 28.9. o státním svátku mají možná všichni volno, ale hokejbalisté na severu Čech ne. Před kamerami O2 TV Sport nás čeká severočeské derby mezi ústeckou Elbou a mosteckými hokejbalisty.

Před tímto pikantním soubojem jsme vyzpovídali obránce obou týmů Ondřeje Poláčka z Ústí nad Labem a Tomáše Chybu z Mostu.


Je to zápas, jako každý jiný

Čeká Vás severočeské derby, co od tohoto zápasu očekáváte?

Ondřej Poláček: Očekávám fyzickou a tvrdou hru, ve které rozhodnou maličkosti. V každém derby se dost vylučuje, takže si myslím, že zápas mohou rozhodnout i přesilové hry.

Tomáš Chyba: Od zápasu očekávám, že se bude hrát aktivní a taktický hokejbal. V zápase můžou rozhodovat maličkosti, a tak pevně věřím, že se před zápasem dobře naladíme a podáme výborný týmový výkon.

Vnímáte derby vždy o trochu jinak?

OP: Tak je to zápas jako každý jiný, ale je jasné, že každý v povědomí to derby má. Dá se říct, že je to pikantnější a jak jeden, tak druhý chce být vládcem severu.

TCH: Já osobně to beru jako každý jiný zápas. Jdeme do zápasu s tím rychle neinkasovat a ideálně vstřelit první branku. Víme, že mají pár šikovných hráčů, tak si na to musíme dát pozor, ale víc bych to nehrotil.


Bude se z vítězství v severočeském derby radovat Elba, která bude hrát na domácí půdě, kde to mají její soupeři vždy hodně těžké? Autor fotky: Ivana Laiblová.

Speciální příprava nebude

Připravíte se na TV zápas nějak speciálně nebo půjde pro Vás o běžné utkání?

OP: Budeme to brát jako běžný zápas, ale každý ví, že přijede televize. Někdo to má tak, že začne být nervózní, jiného to zas nakopne k lepšímu výkonu. Já to budu určitě brát jako další mistrovské utkání, které chceme vyhrát a navázat na výkon z Hradce Králové.

TCH: Na zápas se speciálně připravovat nebudeme. Před zápasem si slovo vezme trenér, řekneme si sestavu, co budeme hrát a jak to chceme hrát, a vletíme na ně. Jsem velmi rád, že hokejbal má více prostoru v televizi, přesně tohle ten sport potřebuje.

Jak jste zatím spokojen s dosavadním průběhem sezóny?

OP: Myslím si, že bodově jsme na tom mohli být lépe, ale když se ohlédnu za odehranými zápasy, tak v Hostivaři tomu remíza odpovídala a po první třetině, co jsme předvedli s Pardubicemi, jsme si body nezasloužili. Jsem rád, že se nám v Hradci podařilo zvítězit, dodalo to týmu potřebný impuls do dalších zápasů.

TCH: Máme po čtyřech zápasech tři výhry a jednu prohru. Lepší start jsme si nemohli přát, ale musíme makat dál a hlavně se scházet v plné sestavě. Pak můžeme pomýšlet v sezóně na první čtyřku.

Na závěr odvážná otázka: Jaký bude výsledek derby?

OP: Výsledek bude 4:2 pro Elbu.

TCH: Nemám rád tipování výsledků před zápasem, a hlavně nejdu do žádného zápasu s tím, že chci prohrát. Myslím, že to má každý hokejbalista stejně. Počasí bude dobrý, sestava vypadá, že se konečně sejdeme v plném počtu (smích). Pokud všichni předvedeme naše maximum a bude nám přát i štěstí, tak vyhrajeme 4:1.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4