Extraliga dorostu

Celky Autoskla a Prachatic braly vítězství až po samostatných stříleních

Další kolo Extraligy dorostu přineslo osm zápasů. Nejvyrovnanější utkání odehrály týmy Heřmanova Městce a Pardubic a Prachatic a Berouna. V obou případech musela rozhodnout až dovednostní soutěž. Mužstva Hradce a Hostivaře nedovolila svým soupeřům skórovat.


Divize Východ

Svítkov zvítězil brankou z poslední minuty

Velmi těsným výsledkem skončil zápas mezi Eagles a Svítkovem. Jako první šel do vedení brněnský celek, ale trvalo to pouze osm sekund, než se hostům podařilo vyrovnat. Druhou ránu zasadil Svítkov čtyřicet vteřin před koncem zápasu, kdy rozhodl o svých třech bodech. Rozdílem jednoho gólu skončilo také utkání mezi Hradcem a Porubou. Domácí si vybojovali těsné vedení v první patnáctiminutovce a udrželi ho až do závěrečné sirény.

Ještě těsnější výhru si připsaly Pardubice, které zvítězily nad Heřmanovým Městcem po samostatných stříleních. „Před zápasem a po prvních pár minutách jsme asi ani nedoufali, že budeme v kombinované sestavě hrát o body, ale rychle jsme se oklepali a najednou jsme to byli my, kdo udával tempo zápasu, a hlavně daleko lépe zvládl náročnost utkání. Hrálo se nahoru dolů a moc se ani nepřerušovalo a hra měla neskutečný spád. V poslední třetině nás zbrzdila chyba v zápisu, za kterou se mužstvu omlouvám, ale možná proto v kabině vždy čtu sestavu a kontroluji čísla tak, aby na případnou chybu přišli i hráči – bohužel M. Munzar asi neposlouchal, a tak chyba jde za oběma. Zápas to byl ale parádní, přinesl spíš náhodné branky, ale musel se divákům líbit. My si nakonec připsali jen bod,“ mrzelo trenéra Ježků Jiřího Kozla.

První třetina mezi Hodonínem a Karvinou přinesla vyrovnaný průběh. Karviná dvakrát ztrácela, ale pokaždé se jí povedlo srovnat se soupeřem krok. V dalších částech hry se už prosazovali pouze hosté, kteří si i přes ztrátu došli pro plný počet bodů.

Divize Západ

Pražské derby ve prospěch KOVA

Po samostatných stříleních skončilo jedno utkání také v Divizi Západ. Branky padaly až v závěrečné části. Domácí ztráceli, ale podařilo se jim srovnat, a nakonec byli šťastnějšími, když Jan Štěpánek prokázal svoji šikovnost při samostatných stříleních. V souboji pražských celků se více dařilo KOVU, které do zápasu s Rebelem vstoupilo lépe už od první minuty, kdy se poprvé prosadilo. Postupně si došlo až pro jasnou výhru 1:5.

Vítězství vytěžilo také Kladno, které se představilo na půdě Plzně. „Zápas s výborně připraveným soupeřem. Kladno napadalo, bylo efektivnější, a to rozhoduje, takže jim sportovně gratuluji. Neodehráli jsme špatný zápas, ale od starších kluků čekám více. Opět je třeba dál pracovat, což asi kluci uslyší celý rok,“ upozorňuje kouč Plzně Michal Edl.

Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
20 159:38 60
2.
HBC Plzeň
19 154:31 50
3.
SK Kelti 2008
19 160:28 46
4.
TGB Swietelsky...
18 79:57 34
5.
HBC Kladno
19 88:72 26
6.
TJ Blatná Datels
19 75:95 24
7.
SK Suchdol nad...
19 59:143 24
8.
HBC Prachatice
19 53:109 18
9.
HbC Zliv
18 36:100 13
10.
TJ Tatran...
19 34:108 9
11.
TJ HBC Olymp...
19 55:171 8