1. liga

Týmy z Ústí nad Labem nadělovaly! Na východě Čech zase řádila Kometa

Třetí kolo druhé nejvyšší hokejbalové soutěže znovu posunulo sezonu o týden dále. Do soutěže se konečně zapojily všechny týmy. Velkými favority na západě Čech jsou Ještěři a Vlci. Východu Čech zatím vládnou Pardubice, ale na záda jim dýchá Kometa. Zhlédněte výsledky z minulého týdne!


Divize Východ

Hodonín se stále v 1. Lize hledá!

HBK Bulldogs Brno vs. HBC Hodonín 6:0 (3:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Klíma (Fišar, Emmer), 11. Klíma (Heide), 14. Emmer (Sterenčák), 30. Skřivánek (Emmer, Klíma), 42. Toman (Heide, Klíma), 42. Fišar (Klíma, Emmer).

Hodonín se proti Brnu nevyvaroval faulům. Buldoci měli 7 přesilovek, z nichž 2 využili. Jasnou výhru Brna řídil Filip Emmer s Jakubem Klímou, kteří dohromady nasbírali 9 kanadských bodů. Hokejbalisté Hodonína se nechali přestřílet 42:18, což pro ně znamenalo ztrátu 3 bodů.

Ohlas Jana Emmera (trenér HBK Bulldogs Brno): „Dnes jsme Hodonín porazili pohybem. I když se stále potýkáme s velkou marodkou, kluci splnili to, co jsme si řekli před zápasem - tlačit na pomalejší hodonínské obránce a získávat míčky vyšším napadáním. Nicméně vítězství nepřeceňuji, stále ještě má naše hra hodně daleko k ideálu. Klukům děkuji a musíme dále poctivě makat na trénincích.“

Přestřelka dopadla lépe pro Pardubice!

Ježci Heřmanův Městec vs. HBC Pardubice "B" 4:5 pp (2:0, 1:2, 1:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Böhm Jan (Böhm Radek, Kopriva), 14. Böhm Radek (Macenauer, Böhm Jan), 29. Kopriva (Pilař), 40. Běloušek (Hudec, Pecina) – 23. Janeček, 27. Kohoutek, 35. Kohoutek (Janeček), 43. Janeček (Langr), 46. Kohoutek (Langr).

Východočeský duel začal lépe pro Ježky, kteří po 1. třetině vedli o dvě branky. Poté začala pardubická stíhající jízda, kterou řídil Kohoutek s Janečkem. Pardubičtí se prostříleli až do prodloužení, kde hattrick dovršil zmíněný pardubický Kohoutek.

Ohlas Josefa Kozla (trenér Ježků Heřmanův Městec): "Zápas se musel líbit, byl plný nasazení, rychlosti a pohybu. My měli skvělou první třetinu a šli zaslouženě do dvoubrankového vedení. Ve druhé třetině nás hosté ztrestali za dvě chyby směrem dozadu z rychlých výpadů. Závěr třetiny se nám povedl, měli jsme velký tlak a opět odskočili do vedení 3:2. Ve třetí třetině byl průběh podobný. Nejprve srovnání ze strany Pardubic a pak náš gól v úspěšně sehrané přesilovce. I to našeho soupeře nesrazilo. Nabídli jsme mu přesilovku a on dokázal dovést zápas k remízovému stavu. V prodloužení naopak byla přesilovka na nás, ale duo Langr - Kohoutek uspělo s výpadem do otevřené obrany a rozhodlo. Máme bod, ale víme, že jsme měli na tři. Nezbývá než soupeři pogratulovat a věřit, že příště budeme lepší."

Kometa vstoupila do sezóny s přehledem!

SK Kometa Polička vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 9:1 (3:0, 4:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Nespěšný (Hejtmánek D.), 8. Štefka F. (Havlík), 12. Tobiáš O. (Štefka, Havlík), 23. Hejtmánek D. (Štefka F., Tobiáš J.), 24. Řehák (Tobiáš O., Štefka M.), 28. Hejtmánek D. (Tobiáš J.), 29. Hejtmánek D. (Řehák, Nespěšný), 33. Smutný (Tobiáš O., Havlík), 43. Smutný – 43. Kábrt (Král).

Poličskou Kometu čekal první zápas v nové sezóně téměř po roce. Na Poličce pauza nebyla příliš znát, protože hned od začátku utkání měli domácí navrch. Svítkov tahal za kratší konec, rychle prohrával a Kometa stupňovala tempo, které se zastavilo na 9 gólech. Hattrickem se blýsknul David Hejtmánek.

Divize Západ

Nové Strašecí se do 1. Ligy vrátilo ve velké parádě!

HBC Prachatice vs. HBC Nové Strašecí 3:6 (1:3, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 8. Šarsok (Štěpánek, Turek), 33. Bárta Jan (Šilhán, Uhlíř), 45. Reindl – 4. Husák (Lev), 8. Kmeť, 15. Duchoň (Kmeť), 18. Duchoň (Patera), 40. Douša (Kmeť), 43. Patera (Lev).

Nové Strašecí si jelo na jih Čech pro body, což potvrdil hned ze začátku utkání Husák. Horalové se svého soka drželi, ale pouze do 1. třetiny. Ve druhé části se Středočeši dostali do náskoku 3 branek, na což Prachatice nezareagovaly a Strašecí slaví další body do tabulky.

Ohlas Jana Falaře (trenér a hráč HBC Nové Strašecí): „Jednalo se o podobný zápas jako před týdnem. Až na pár okamžiků jsme měli celý zápas pod kontrolou. Podali jsme výborný týmový výkon a do puntíku jsme si plnili taktické pokyny. Šest bodů ze dvou zápasů je více než jsme předpokládali a vážíme si jich.“

Vlčí Smečka si v Novém Strašecí zastřílela!

HBC Nové Strašecí vs. Vlčí Smečka Ústí nad Labem 3:10 (0:4, 1:2, 2:4)

Branky a nahrávky: 27. Čadek (Javůrek, Lev), 31. Duchoň (Frolík, Duchoň), 41. Javůrek (Eitler) – 2. Zdvořáček (Navarra, Strnad), 4. Zdvořáček (Strnad, Zajan), 8. Michajličenko (Zdvořáček, Faigl), 12. Zdvořáček (Faigl), 22. Zdvořáček (Baxa, Faigl), 23. Zdvořáček (Navarra, Strnad), 34. Grosse (Škurla), 35. Zákon (Faigl, Zdvořáček), 42. Navarra (Zajan, Strnad), 43. Grosse.

Ústecká Vlčí Smečka zajížděla k nedělnímu utkání na půdu Nového Strašecí. Bylo jasné, kdo je favoritem zápasu, což se také potvrdilo. Po první periodě Severočeši vedli 4:0. Za 15 minut zvládl zkompletovat hattrick Zdvořáček, který dál řídil ústeckou jízdu. Nové Strašecí si z utkání odneslo 10 branek.

Ohlas Jana Fedáka (trenér Vlčí Smečky Ústí nad Labem): „Upřímně, nečekal jsem, že pro nás bude mít zápas „hladší" průběh. Hned po zahájení jsme odskočili o několik gólů a pak už bylo utkání v naší režii. Strašecí si ovšem také dokázalo vytvořit útočný tlak, ale bohužel se neprosadilo a to díky důležitým zákrokům našeho brankáře. Musím podotknout, že i tento zápas ukázal některé slabší stránky našeho týmu, na kterých musíme v nejbližších týdnech zapracovat, neboť by se to postupem času mohlo podepsat i na výsledcích nebo by to mohlo rozhodovat v klíčových momentech sezony.“

Ohlas Jana Falaře (trenér a hráč HBC Nové Strašecí): „Nebudeme hledat výmluvy, soupeř nám ukázal, jak se hraje moderní hokejbal a přejel nás rozdílem třídy. Nemyslím si, že bychom Ústí nějak podcenili, možná lehce jsme cítili pocit uspokojení po prvních dvou výhrách a tak jsme nezachytili začátek utkání. Pak už se to vezlo. Z pozice hráče musím uznat, že se jednalo asi o nejlepšího soupeře, proti kterému jsem kdy nastoupil. Vlci budou dle mého hrát na špici první ligy a my jim musíme za tento uštědřený debakl sportovně pogratulovat.“

Desetibrankový debakl od Ještěrů schytali Šneci!

TJ Snack Dobřany "B" vs. HBC Ještěři Ústí nad Labem 2:10 (1:3,0:3,1:4)

Branky a nahrávky: 13. Kovářík (Kúrka, Šlehofer V. st.), 38. Kovářík (Šlehofer V. st.) – 8. Tóth (Krejza), 15. Tóth (Stupka, Kučera), 15. Tomáš (Tůma, Magasanik), 19. Tóth (Krejza), 28. Tomáš (Magasanik, Kučera), 34. Tomáš (Stupka, Šilínek), 35. Jelen (Myška), 42. Kočí (Kučera), 43. Haas (Krejza).

Ještěři zápolili proti Dobřanům na jejich stadioně. Úvod zápasu byl vyrovnaný, ale postupem času se Ústí nad Labem chytlo a začalo Šnekům sázet jeden gól za druhým. Dobřanská Benfika obdržela 10 branek. Hattricky zaznamenali Tóth s Tomášem.

Suchdol konečně zabodoval! Horalové podruhé za víkend padli!

HBC Prachatice vs. SK Suchdol nad Lužnicí 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Sitter (Štěpánek, Uhlíř) – 3. Mátl (Tácha, Dlugoš), 8. Tácha (Dlugoš, Bednář), 28. Císař (Blafka, Škarda), 40. Mátl (Dlugoš).

Na jihu Čech se odehrálo pravé derby mezi Prachaticemi a Suchdolem. Duel se rozhodl téměř na začátku. Po první patnáctiminutovce Suchdol vedl po trefách Mátla a Táchy 2:1. Dále si Suchdolští průběh zápasu hlídali a přidali další dvě branky, což jim zajistilo první letošní body.

Ohlas Milana Dlugoše (trenér SK Suchdol nad Lužnicí): „Prožili jsme hororový začátek sezóny, kdy nás porazily oba týmy z Ústí nad Labem. Podle dosavadních výsledků budou Ještěři a Vlčí Smečka ve formě a bude je velmi těžké porazit. V Prachaticích jsme podali bojovný výkon. Skórovali jsme po povedených kombinacích první lajny. V rozhodujících okamžicích nás podržel gólman Janák. Mrzí mě, že se od prvního zápasu necháváme často vylučovat a přesilovky nejsme schopni ubránit. Doufám, že nás nedělní vítězný zápas nakopne k lepším výkonům a zvedne sebevědomí hráčů.“

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Suchdol nad...
15 67:34 34
2.
TJ Blatná Datels
13 66:38 29
3.
TJ KOVO Praha
14 57:45 28
4.
Ježci Heřmanův...
14 55:39 27
5.
Vlčí smečka...
14 44:35 27
6.
HBK Bulldogs Brno
15 48:46 24
7.
SK Kelti 2008
15 56:51 23
8.
SK Kometa Polička
12 51:30 21
9.
HBC Tygři Mladá...
13 51:64 16
10.
TGB Swietelsky...
15 42:60 16
11.
HBC Nové Strašecí
15 48:70 12
12.
TJ Lokomotiva...
13 31:59 10
13.
HBC Malenovice
14 33:78 6