1. liga

Druhé kolo 1. Ligy nabídlo nespočet branek! Kdo našel svou úvodní formu?

Během druhého herního víkendu se v obou divizích uskutečnily 3 zápasy. V divizi Východ se Ježci svými ostny ubránili před Buldoky. Přestřelka proběhla mezi Pardubicemi a Malenovicemi. Svítkov na svém hřišti naděloval.

Mnoho branek padlo i na západě Čech, kdy Vlčí Smečka potvrdila formu. Stejně jako Heřmanův Městec překvapilo Nové Strašecí a Suchdol podruhé za sebou prohrál!

Divize Východ

Pardubická rezerva ustála tlak Malenovic a přestřílela Čamlíky 7:6!

HBC Pardubice B – HBC Malenovice 7:6 (2:2,3:1,2:3)

Branky a nahrávky: 5. Licek (Kunc, Geisler), 6. Novák (Kopřiva, Kunc), 17. Licek (Geisler), 23. Licek (Langr, Moravec), 28. Strouhal, 32. Licek (Langr), 36. Langr (Kunc) – 7. Hradil (Brázdil), 11. Machálek, 28. Nohál (Novák), 40. Zlámal (Kalivoda), 44. Ševčík (Nohál, Hradil), 45. Hradil

Tento zápas byl odvetou z minulého čtvrtfinálového play-off, kdy se Pardubice dostaly do Final Four právě přes Malenovice. Rivalita byla vidět na obou stranách. Výhru pro domácí zařídil Licek, který vstřelil 4 branky. Malenovice na závěr utkání dotahovaly, ale marně.

Ohlas Adama Kovaříka (trenéra HBC Malenovice): „Katastrofální nástupy do všech tří třetin. Pardubice byly přesnější v kombinacích a měly efektivní přechod do útoku. Nechali jsme si soupeře hrozně utéct, za stavu 7:3 se to už blbě dotahuje, ale přesto jsme to nevzdali a i v oslabení odvolali brankáře a snižovali, moc nechybělo, závěr jsme sehráli skvěle. Příště, pokud si pohlídáme začátky třetin, tak to bude vypadat jinak a zápas zvládneme.“

Hodonín málem schytal 10 branek! Svítkov napravil prohru z Malenovic!

HBC Svítkov Stars Pardubice – HBC Hodonín 8:0 (2:0,4:0,2:0)

Branky a nahrávky: 3. Paukrt (Čech, Korec), 11. Bláha, 19. Kubal (Bureš, Malý), 21. Černý (Paukrt), 25. Paukrt (Čech), 28. Bláha (Weishaupt, Černický), 35. Svatuška (Čech, Paukrt), 39. Čech (Paukrt, Král)

Výborný zápas zažil po neúspěšném vstupu do sezóny Svítkov, který na domácí půdě jasně deklasoval soupeře z Hodonína. Hvězdy měly zápas celou dobu pod kontrolu a pouze navyšovaly skóre. Výborným výkonem se blýsklo trio Paukrt, Bláha, Čech.

Foto: Štefan Havran. Svítkov si smlsnul na Hodonínu 8 góly.

Ježčí návrat do 1. Ligy byl úspěšný! Východočeši vynulovali Brno!

Ježci Heřmanův Městec – HBK Bulldogs Brno 3:0 (0:0,2:0,1:0)

Branky a nahrávky: 25. Hudec (Menc, Böhm), 28. Kopriva (Musílek), 41. Macenauer (Novelinka, Macháček)

Jasným favoritem zápasu bylo hostující Brno, které neváhalo a svého soupeře ihned zasypalo velkým tlakem. Ježci se však dokázali aklimatizovat a ve druhé třetině šli do vedení po trefách Hudce a Koprivy. Poté se Buldoci snažili dobývat domácí branku, avšak jim to bylo málo platné. Při posledním gólu Ježků bylo hotovo.

Ohlas Josefa Kozla (trenéra Ježků Heřmanův Městec): "Návrat do 1. Ligy se nám povedl. Skvělá divácká kulisa, bojovný hokejbal plný nasazení a pro nás hlavně první tři body do tabulky. Byli jsme si vědomi síly Brna, ale nebyl důvod se soutěže bát, tým na to máme. Připravili jsme se důkladně a myslím, že je i trochu zaskočili aktivitou. Výborně zachytal Petr Novelinka a povedená pasáž v druhé třetině zlomila zápas v náš prospěch. Budeme ale potřebovat v dalších zápasech více klidu a lehkosti na kombinaci. Ta nás úplně dnes nezdobila, ještě to bylo trochu toporné. Ale za nasazení a bojovnost tým chválím. Šli jsme výhře naproti."

Divize Západ

Vlčí Smečka potvrdila formu! Pedagog však byl nebezpečný!

Vlčí Smečka Ústí nad Labem – SK Pedagog České Budějovice 6:4 (3:1,1:0,2:3)

Branky a nahrávky: 12. Poláček (Kuchynka), 13. Topol (Kuchynka, Faigl), 15. Baxa (Faigl, Kuchynka) 28. Zajan (Michajličenko), 31. Zdvořáček (Faigl, Kuchynka), 32. Strnad (Zajan, Poláček) – 15. Bárta O. (Bárta A.), 40. Zayml (Kovařík), 43. Bárta O. (Zayml, Nýdl), 45. Bárta O. (Bárta A., Zayml)

Zápas začal velmi vyrovnaně a hra se přelévala ze strany na stranu. Vlčí Smečka pak v rámci tří minut udeřila. Pedagog rázem prohrával 0:3, po půl minutě se podařilo snížit Ondřeji Bártovi. Pedagog se snažil ze všech sil, ale produktivnější byli Vlci. České Budějovice ukázaly svoji sílu na závěr zápasu, ale to jim ani napodruhé nestačilo ani na jeden bod.

Ohlas Ondřeje Bárty (hráč SK Pedagog České Budějovice): „Na zápas do Ústí nad Labem jsme se všichni těšili, protože to byl náš první výjezd v novém ročníku. Do utkání jsme vstoupili lépe než domácí, ale nepodařilo se nám vstřelit první branku utkání. V závěrečných minutách první třetiny se domácí dostali do tříbrankového vedení jen díky tomu, že jsme jim góly doslova darovali, přesto domácí odcházeli do kabin jen s dvougólovým vedením. Druhá část utkání byla vyrovnaná. Prostřední dějství přineslo pouze jednu branku, která padla v přesilové hře z holí domácích hráčů, kdy zvýšili na 4:1. Do poslední třetiny jsme opět vstoupili aktivněji, ale góly zase dávali domácí. V úvodu třetí třetiny domácí dali dvě slepené branky a zvýšili tak na 6:1. My jsme se vzbudili až velmi pozdě a domácí si již výsledek zkušeně pohlídali.“

Ohlas Tomáše Faigla (spolumajitel Vlčí Smečka Ústí nad Labem): „I když jsme vyhráli 6:4, myslím si, že to z naší strany nebyl povedený zápas, kromě druhé třetiny, kde výkon snesl nějaké parametry. Hlavně závěr zápasu se nám vůbec nepovedl, a to se nám v příštích zápasech může vymstít. Musíme se z toho poučit a doufám, že to ukážeme hned následující zápas.“

Sestřih zápasu Vlčí Smečka Ústí nad Labem - SK Pedagog České Budějovice

Nové Strašecí zaskočilo Horaly!

HBC Nové Strašecí – HBC Prachatice 6:2 (2:0,1:2,3:0)

Branky a nahrávky: 2. Schnaubelt, 12. Kmeť (Husák, Schnaubelt), 23. Schnaubelt (Javůrek, Samšuk), 32. Frolík (Husák), 32. Schnaubelt (Javůrek), 42. Kmeť (Duchoň) – 17. Šimůnek (Šuhaj), 23. Uhlíř (Šuhaj, Bárta J.)

Nové Strašecí se vrátilo do 1. Ligy ve velké parádě. První třetina patřila právě domácím, kteří neustále zvyšovali tempo. Nejviditelnějším hráčem byl kladenský Milan Schnaubelt, který zaznamenal hattrick a pomohl tak Novému Strašecí k vítězství. Horalové se zmohli pouze na snížení stavu na 6:2.

Ohlas Jana Falaře (trenér HBC Nové Strašecí): „Do zápasu jsme šli s pokorou, ale věděli jsme, že když každý z jednotlivců dá vše ve prospěch týmu, pak máme velkou šanci na úspěch. Od začátku jsme si šli za výhrou a až na pár minut ve druhé třetině jsme byli lepším týmem a tak tedy tři body zaslouženě zůstaly ve „Strágu“. Věřím také, že se předvedená hra musela líbit našim příznivcům, a že jsme jim udělali hezké posvícenské odpoledne. Troufnu si tvrdit, že příští týden, kdy tentokrát jedeme my do Prachatic, nás čeká úplně jiný zápas. Chceme ale jednoznačně úspěšný vstup do soutěže potvrdit.“

Foto: HBC Prachatice. Milan Schnaubelt posílil prvoligové Strašecí. V prvním zápase pomohl hattrickem.

Ještěři podruhé vyhráli, Suchdol naopak dvakrát padl!

HBC Ještěři Ústí nad Labem – SK Suchdol nad Lužnicí 5:1 (1:0,2:1,2:0)

Branky a nahrávky: 11. Krejza (Haas, Zicho), 19. Jelen (Krejza), 21. Stupka (Tomáš, Kučera), 34. Stupka (Čejka O.), 39. Tomáš (Magasanik) – 23. Bednář (Sládek)

Úřadující mistr 1. Ligy je v problémech. Ani druhý zápas nové sezóny nedokázal uhrát ani bod. Ještěři svého soka přehráli ve druhé třetině, kdy navýšili náskok na 3:1. Výsledek pak pohlídali Stupka s Tomášem.


Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
18 94:52 42
2.
SK Suchdol nad...
18 78:49 37
3.
TJ KOVO Praha
18 73:57 37
4.
Vlčí smečka...
18 64:50 36
5.
Ježci Heřmanův...
18 85:52 34
6.
HBK Bulldogs Brno
18 66:51 33
7.
SK Kometa Polička
18 69:49 31
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
18 69:84 21
10.
TGB Swietelsky...
18 53:73 19
11.
TJ Lokomotiva...
18 43:88 16
12.
HBC Nové Strašecí
18 62:82 15
13.
HBC Malenovice
18 43:114 6