Extraliga juniorů

Junioři Kladna vstoupili do nového ročníku devíti brankami, Malenovice těsně padly s Hostivaří

Nový ročník odstartoval také v Extralize Juniorů, kde se představí ve dvou divizích hned šestnáct celků. Pro dvanáct z nich začala sezóna hned první víkend. Kladnu se podařilo dát devět branek, Beroun vstřelil pouze o dvě méně. Na výhru sahaly také Malenovice, které nakonec s Hostivaří prohrály.

Divize Východ

Pardubické derby ve prospěch Svítkova

Velmi vyrovnaný zápas se odehrál mezi týmy Malenovic a Hostivaře, který skončil až po samostatných stříleních. Malenovice začaly výborně zápas, ale vedení se jim do konce zápasu udržet nepodařilo. „Zápas jsme začali ve vysokém tempu a povedlo se nám soupeře zaskočit a rychle vést 3:0. Soupeř snížil a jakmile si zvykl na náš povrch, tak se zápas vyrovnal a začaly přibývat pasáže, kdy nás soupeř začal přehrávat. Paradoxně si myslím, že nám gól na 4:2 uškodil, protože Hostivař to extrémně nakoplo a zamáčkla nás do pásma a zápas srovnala. V prodloužení bylo klasické "každý chvilku tahá pilku", no a když přišly na řadu nájezdy, tak jsme doufali, že už je konečně vyhrajeme, ale prostě se nám nedaří. Soupeř ukázal obratem svou kvalitu, my si musíme příště více pohlídat koncovku, jinak jsme sehráli velice dobré utkání. K výhře soupeři gratuluji a děkujeme za krásný zápas,“ byl i přes prohru spokojený trenér Malenovic Adam Kovařík.

Hradec si naopak celkem jasným výsledkem poradil s Heřmanovým Městcem. „Vůbec se nám nepovedl začátek utkání, ve kterém jsme byli strašně nervózní a soupeř toho využil. Postupem času jsme začali hru vyrovnávat, ale prosazoval se pouze soupeř, a to hlavně v přesilových hrách, ve kterých toho nemusel ani moc vymýšlet. Prostě postavil největšího hráče před bránu a my s ním nedokázali hnout. Nepřišlo mi, že by si Piráti toho příliš vypracovali, většina střel byla z dálky, ale podobně jsme se nedokázali prosadit i my. V druhé polovině zápasu jsme začali míchat se sestavou, a to přineslo zlepšení, ale na víc než na snížení nepříznivého skóre to nestačilo. Je samozřejmě špatně, když do zápasu nemůžete použít hráče, kteří chodí na tréninky, ať už chybí z jakéhokoliv důvodu, a musíte naopak hrát s těmi, co na tréninky nechodili. Po úspěšném tažení dorostu si musíme zase uvědomit, že juniorka je tříletá a proti nám nehrají nějací nazdárkové a bez tvrdé práce ty výsledky prostě nepřijdou. V juniorce už prostě jednoduché zápasy nebudou, což je samozřejmě pro kluky na druhou stranu jen a jen dobře. Věřím, že příští zápas budeme minimálně výkonem lepší, zda to přinese body, se ještě uvidí.“ zhodnotil zápas kouč Ježků Jiří Kozel.

Také utkání mezi pardubickými celky přineslo stejný výsledek 2:5 ve prospěch Svítkova. Hosté rozhodli o svojí výhře hlavně ve druhé třetině, ve které se jim podařilo skórovat hned třikrát, a i díky dvěma využitým přesilovým hrám si došli pro první letošní tři body.

Divize Západ

Plzeň bez vstřelené branky

Výborně vstoupili do nového ročníku Junioři Berouna, kteří si poradili lehce s Novým Strašecím 7:1. S výsledkem jsme spokojeni, s předváděnou hrou méně. Hodnotili jsme s kolegy, že jsme hráli tak na 60 % potenciálu. V dobrém světle se ukázaly naše opory, Günther tým podržel vždy v pravou chvíli, dobře se jevila i hra některých dorostenců, které jsme zapojili díky omluvenkám ve větší míře. Je na čem pracovat, duely s favority jsou před námi ve druhé polovině září a zkraje října, musíme být připraveni,“ varuje berounský Roman Novák.

Ještě vyšším výsledkem zvítězilo Kladno, které hostilo KOVO. Svého soupeře k ničemu moc nepouštělo, o čemž svědčí i vítězství 9:1. Z výhry se radovalo také Ústí, které nedovolilo Plzni skórovat a došlo si pro výhru 2:0. „Utkání moc hokejbalové krásy nepřineslo, byl to spíš boj, který rozhodla jedna naše špatná rozehrávka, ze které jsme dostali úvodní branku a vzápětí faul a neubráněné oslabení. Nám se bohužel vůbec nedařilo střelecky, nevyužili jsme žádnou přesilovku a celkově to bylo takové trápení. Je potřeba se z toho poučit a odčinit to v dalším utkání,“ nevěší hlavu lodivod Plzně Tomáš Semera.