CROSSDOCK Extraliga

Pastee nejlepší hráč 1. kola Extraligy: Jaroslav Procházka nasázel Letohradu čistý hattrick!

Minulý víkend se zdárně rozběhly všechny hokejbalové soutěže seniorů. Extraligové Kladno si na úvod poradilo s letohradskými Jeleny poměrem 6:1. Nejviditelnějším hráčem Kladna byl mladý Jaroslav Procházka, který také vyhrál anketu o Pastee hráče víkendu. Jak vidí letošní sezónu tento ostrostřelec?

Věřím, že se mi bude dařit i po zbytek sezóny

Jaroslave, v prvním zápasu jste narazili na letohradské Jeleny. Vyhráli jste o 5 branek, odpovídá výsledek utkání také jeho průběhu?

Začátek byl velice náročný. První třetina z naší strany nebyla vůbec ideální a musíme si přiznat, že Letohrad měl do zápasu velice dobrý start, od druhé třetiny jsme byli lepším týmem a pomalinku jsme začali aplikovat naši hru, která přinesla důležité tři body na úvod sezóny.

Vy jste osobně vstřelil hattrick a na další branku přihrál, to je snový vstup do další sezóny, nemyslíte?

Je to super, ale je to jen první zápas, jsem rád že se mi první utkání povedlo a věřím, že se mi bude dařit i po zbytek sezóny.

Dokonce jste na základě toho vyhrál i anketu fanoušků na sociálních sítích o Pastee hráče víkendu, jste rád za toto ocenění?

Jsem, ale zároveň to pocítí má peněženka, chtěl bych hlavně poděkovat všem, co pro mě hlasovali, vážím si toho.


S Karvinou to bude určitě jiný zapas

Co Vám na Váš výkon a čistý hattrick řekl Váš otec a asistent trenéra Jaroslav Procházka? Pochválil Vás alespoň? (smích)

Řekl mi, že mi to tam nějak padá, ať zkusím vystřelit přes celý, třeba to tam padne taky. (smích) V poslední době jsem byl v zakončení hodně nervózní a nedařilo se mi proměňovat šance, takže o to větší mám radost, že se to takhle povedlo. V Extralize je to můj druhý hattrick, první jsem zaznamenal proti Mostu.

K dalšímu duelu budete zajíždět na půdu Karviné. Bude to jiný zápas než s Letohradem? Jak se na něj budete připravovat?

S Karvinou to bude určitě jiný zapas, Karviná je na své půdě velice silná a bude náročné tam získat body, ale věřím že získáme všechny tři.


Parťáci z útoku Dominik Barnošák (vlevo) a Jaroslav Procházka (vpravo) se v utkání proti Letohradu pořádně rozparádili. Potvrdí to i v nadcházejícím duelu v Karviné? Zdroj fotky: fcb HBC Kladno.

Extraliga je rok od roku náročnější

Myslíte, že bude mít dlouhá cesta do Slezska nějaký negativní dopad na Váš výkon?

Tak není to nic příjemného. Určitě si ale nemůžeme úplně stěžovat, čeká nás to jednou za sezónu, zatím co kluci z Karviné to mají každý druhý víkend.

Určitě se budete snažit odčinit Váš nezdar z minulé sezóny, je to tak? Co dodržovat, abyste došli až na vrchol?

Budeme to chtít odčinit a vůbec to nebude lehké, Extraliga je rok od roku náročnější. Těžko říct, co dodržovat. Disciplína ani pořádné tréninky nám nechybí.

Připravujete se i individuálně nebo Vám stačí tréninky s týmem?

Vždy když to časové možnosti dovolí, jdu dělat něco navíc. Cítím, že je to potřeba a v zápase se cítím vždy o poznání lépe, než bez pořádného tréninku.

>>SLEDUJTE UTKÁNÍ Z KARVINÉ ŽIVĚ NA WEBU TVCOM.cz<<


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9