Mládež

Nultý ročník akce Den sportu na Vsetíně se podařil! Nával dětí byl enormní, těší Marka Ovčačíka

V sobotu 3. září se poblíž věhlasného zimního stadionu Lapač ve Vsetíně uskutečnila zajímavá náborová a prezentační akce místních sportovních oddílů. Mezi profesionálními sporty nechyběl ani hokejbal díky výtečné náborové práci mimo jiné i hráče vsetínského druholigového týmu Marka Ovčačíka.

Hokejbalové atrakce byly permanentně vytížené

Hlavní organizátor hokejbalového náboru ve Vsetíně Marek Ovčačík se se svými kolegy musel vypořádat s velkou konkurencí ostatních sportů. „Jednalo se o nultý ročník akce Den sportu na Vsetíně, který pořádalo město. Smyslem této akce bylo přivést děti po těžkém covidovém období zpět ke sportu a pohybu. Město proto oslovilo místní sportovní kluby a organizace k vlastní propagaci a prezentaci své činnosti na této akci,“ prozrazuje Marek Ovčačík, hráč vsetínského druholigového týmu a trenér mládeže.

Na místo akce dorazily i školy a školky, největší potencionální základny pro budoucí mládežnické hokejbalové týmy. „Aby akce měla smysl, město také pozvalo místní mateřské a základní školy. Na výběr toho zde bylo opravdu mnoho a konkurovat třeba místnímu hokejovému nebo fotbalovému klubu je docela těžké,“ upozorňuje na náročnost prosadit se mezi profesionálními sporty Ovčačík. „Myslím si však, že hlavně díky naším atrakcím, které byly permanentně vytížené, jsme udělali na této akci dojem a pevně doufám, že se to v následujících dnech projeví,“ věří Marek Ovčačík.


Marek Ovčačík (vlevo) měl se svými kolegy z klubu HBK Vsetín plné ruce práce, hokejbalová střelnice Českomoravského svazu hokejbalu holt láká všechny k vyzkoušení střeleckých schopností!

V současné době pracujeme s dvanácti dětmi a stále jich přibývá

Zájem o hokejbalovou sekci na akci Den sportu na Vsetíně byl opravdu veliký. „Nával děti byl enormní a my měli co dělat, abychom se mohli všem naplno věnovat. Myslím si ale, že jsme to zvládli dobře. Tímto bych chtěl také moc poděkovat vedení našeho svazu, a hlavně panu Hnátkovi, který nám poskytl k zapůjčení atrakce a propagační materiál,“ praví s potěšením v hlase organizátor hokejbalové sekce na akci Den sportu ve Vsetíně. „Z celkové pomoci svazu s nábory jsem moc spokojený a nadšený. Také doufám, že se nám podařilo oslovit co nejvíce děti a rodičů a doufám, že se objeví v následujících dnech na některém tréninku,“ přeje si Ovčačík.

Dříve nesmírně úspěšný a po celé republice známý vsetínský mládežnický hokejbal po letech stagnace opět oživuje. „V současné době pracujeme asi s dvanácti dětmi a stále jich přibývá. Proto jsme se rozhodli už letos přihlásit přípravky. Chtěli jsme začít od těch nejmenších, a to se nám daří. Když vše půjde dobře a bude dostatek dětí, tak příští rok se budeme snažit i o žákovské kategorie,“ prozrazuje Marek Ovčačík. „Každopádně si nechceme brát moc velké sousto a nedělat něco, čemu se nebudeme moct naplno věnovat,“ zůstává ale při zemi. „Každý, kdo má na starosti nějaký oddíl, mi dá jistě za pravdu, že organizovat chod klubu a zajišťovat vše jak materiálně, personálně nebo finančně je velice náročné. Proto si dáváme menší cíle a jdeme si krůček po krůčku za nimi,“ dívá se do budoucna Marek Ovčačík.


Mezi hokejbalovými atrakcemi nechybělo ani menší mobilní hřiště s plastovým povrchem, kde se děti pořádně vydováděly. 

Fotogalerie:

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4