CROSSDOCK Extraliga

Poslednímu KOVU pomohla před přerušením sezony nová posila! Líbí se mi zde, těší Kucharčíka

Extraligový tým z pražské Palmovky, KOVO, se před virovou pauzou utkalo s vedoucím Kladnem. KOVO získalo z prvoligové Hostivaře dva hráče - Daniela Dušáka a juniora Samuela Kucharčíka, oba se proti Kladnu blýskli po bodu. Je teprve sedmnáctiletý Kucharčík spokojen s touto spoluprací?

V KOVU se mi líbí, je to pro mě úplně nová zkušenost

Nejdříve se zeptám, jak tato spolupráce vůbec vznikla? Přišel zájem od pražského KOVA nebo se to tak nějak nabídlo samo?
Napsal mi Marek Skramužský, který mi nabídl, jestli si nechci jít na jaře zkusit zahrát Extraligu. Po dohodě s mým trenérem Jirkou Vanišem jsme došli k závěru, že je to pro mě příležitost, jak se zlepšit. Šel jsem do KOVA s tím, že se chci zlepšit a zahrát si zápasy, které by mi daly nové zkušenosti a pomohly by mi dostat se do reprezentace U18 a hrát líp u nás v Hostivaři za muže.


V týmu KOVA jste z Hostivaře Vy, Daniel Dušák a brankář Václav Štoural, jak zatím funguje spolupráce? 
Kdyby tam nehrál od začátku sezony Dan Dušák, který mi to taky určitě i zařídil, tak by mi tahle nabídka nejspíš ani nepřišla. Dan se stal mým a Vaška (Václav Štoural) osobním řidičem, vozí nás na tréninky a z tréninků, které bychom jinak měli dopravou časově o dost náročnější. Spolupráce funguje, trenéři mi věří a je o mě postaráno dobře. V KOVU se mi líbí, je to pro mě úplně nová zkušenost a něco nového, jak na hřišti, tak i mimo něj.


Trenéři mi věří a postavili mě do první i druhé přesilovky

Jelikož máte nyní vynucené volno, tak by nás zajímalo, jestli se opět těšíte na start soutěží. Těšíte se více na Extraligu nebo 1. Ligu?
Určitě se těším, až budu moct zase začít běhat po hřišti, ale vůbec nevím, kdy to bude. Letos jsem odehrál jen jeden zápas, a to právě na KOVU. V Hostivaři jsem nehrál ani jeden duel, mohlo za to zranění a nemoc, takže doufám, že to bude co nejdřív. Těším se asi víc na Extraligu, ale budu preferovat Hostivař.


Proti Kladnu jste zaznamenal asistenci, což je na první zápas velmi pozitivní. Jak se Vám hrálo?
Asistence byla druhá, takže zas tak velký to nebylo. Hrálo se mi dobře až na jednu chybu v první třetině, kdy jsem zazmatkoval a dostali jsme z toho gól, pak už to bylo lepší. Ve druhé třetině už jsem hrál bez stresu. Odehrál jsem toho dost. Trenéři mi věří a postavili mě do první i druhé přesilovky. Zahrál jsem si i oslabení, takže říct, že jsem si nezahrál opravdu nemůžu. Chtějí po mně úplně jiné věci než u nás v áčku v Hostivaři, ale vůbec mi to nevadí, protože mi vyhovuje to, co po mně chtěli. O to mě to mrzí víc, že se soutěž zastavila.




S hostivařským áčkem chceme udělat postup do Extraligy

Během pauzy se musí každý hokejbalista připravovat sám, co děláte Vy pro to, abyste zůstal fit?
Musel jsem se ještě doléčit z nachlazení, které trvalo trochu déle, tak jsem aspoň zkoumal taktiky na herní konzoli u NHL, ale už je to dobrý a taťka nám s bráchou chystá tréninkový plán. Máme k dispozici branku na zahradě, terasu na cvičení a stickhandling v garáži. Mám co dělat, abych se udržel v kondici a až budu moct jít zase hrát tak, abych byl ve formě.


Komu budete dávat větší přednost? KOVU nebo Hostivaři? Jaké jsou Vaše cíle do play off?
Je to dost komplikované. KOVO má přednost před juniorkou Hostivaře, ale zase áčko Hostivaře má přednost před KOVEM. Hlavní slovo má Jirka Vaniš, s tím se vždy dohodnu, kde budu hrát. Na play off má asi největší prioritu hostivařské áčko, se kterým chceme udělat postup do Extraligy, ale jak to bude přesně, nevím. 



Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9