Turnaje

Jak vzniknul a plánuje se kladenský Páňa Cup? Kdo za vším stojí?

Od pátku 20. srpna do neděle 22. srpna se uskuteční v kladenské aréně turnaj extraligových týmů, Páňa Cup. Tato každoroční akce pořádána týmem s Kladna se úspěšně chytla a je o ni velký zájem. Kdo za celou akcí stojí? Jak turnaj vůbec vzniknul? Na to odpoví hlavní pořadatel, Milan Maršner!

Jsem rád, že se tento turnaj může uskutečnit, hlásí pořadatel Milan Maršner

Pane Maršnere, opět po roce se u Vás na Kladně uskuteční Páňa Cup. Jste rád, že alespoň touto formou hokejbal vrací do starých kolejí?

Nemyslím si, že tímto turnajem se hokejbal vrací do starých kolejí. Do klasické podoby, alespoň doufám, se vrátil již v té jarní části, kdy se některé soutěže jak dospělé, tak především mládežnické opět rozběhly. Jsem však rád, že se tento turnaj může v těchto dnech a situaci uskutečnit.

Zajímalo by mě, jak vůbec tento turnaj vznikl. Čí to byl nápad? Vznikla tato akce hlavně z důvodu příprav A-týmu na Extraligu? Jak tomu je?

Tento turnaj vznikl a vnímám ho vždy jako vzpomínku na našeho kamaráda a spoluhráče, Martina Panenku. Asi každý v hokejbalovém prostředí ví, o co se jedná. Dále by měla tato akce sloužit jako kvalitní před soutěžní příprava.

Co je nutné v těchto dobách zařídit, aby se taková akce mohla konat? Je veškeré pořádání turnaje ve Vaší režii?

Na pořádání celého turnaje spolupracujeme s kolegy kolem A mužstva. Formát turnaje je dán dlouhodobě, důležité je oslovit a poptat účastníky. Tento turnaj je specifický svým formátem. Standardně se letní turnaje hrají 2x15 min Turnaj Páňa cup chceme a zatím se nám to daří hrát formátem klasickým 3x15 min. plus případné prodlužení a samostatné nájezdy. Chceme, aby turnaj byl opravdu přípravou. Hlavní cíl je, aby každý tým odehrál 4 utkání, to je základ.

FOTO: HBC Hostivař. Jak se na Páňa Cupu povede nováčkům z Letohradu a Hostivaře?

Sehnat účastníky na turnaj nebylo nic složitého, ví na Kladně

Do Kladna se Vám podařilo nalákat 4 kluby, a to 3 české a jeden slovenský. Je složité sehnat účastníky tohoto turnaje?

S činovníky všech i jiných klubů se v podstatě v rámci našeho sportu známe. Potom není složité se navzájem zkontaktovat a nabídnout účast na turnaji. Každý rok se turnaj co se týká účastníků lehce obmění.

Jak Vás napadlo pozvat slovenské hokejbalisty ze Skalice? Budete to takové oživení akce pro fanoušky?

Tým HBC Hokejmarket Skalica již na turnaji startovala v minulosti, a jelikož v loňském roce nebyla účast Skalici možná, jsme rádi, že se povedla v letošním roce. Mezinárodní konfrontace je vítána u všech týmů. Doufejme, že se vše povede ve formátu opatření, které jsou teď zavedeny.

Co čekáte od Letohradu, Hostivaře a Plzně? Bude to stejně kvalitní ročník jako minulý rok, kdy u Vás na turnaji hrála juniorská reprezentace?

Věřme, že turnaj bude kvalitní přípravou pro všechny týmy. Většina družstev zkouší nové a mladé hráče, o to jsou utkání zajímavější. Vzhledem k epidemiologické situaci se zrušilo odložené juniorské Mistrovství světa a reprezentaci do 21 let, která se účastnila v minulých letech, nastupovala minulý týden do mezinárodních utkání proti Slovensku v Litomyšli, proto zde letos kluci nemůžou být. I když letos bude chybět účast jakéhokoliv juniorského reprezentačního výběru, tak to na kvalitu mít vliv nebude. Avšak když zde reprezentace hrají, tak to ten turnaj vždy dobře oživí a zpestří. Ale myslím si, že i tak na všechny hokejbalové fandy čeká velká podívaná a tímto bych je rád k nám na Kladno pozval.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9