CROSSDOCK Extraliga

Jak ladí formu během vynucené pauzy jeden z nejmladších hráčů v Extralize? Snažím se neustále něco dělat, říká Čejka

Hostivařský junior je důležitou součástí pražského Kert Parku, jenž poslední tři sezony vládne Extralize. Čejka zatím nasbíral ze 13 zápasů 19 bodů za 12 gólů a 7 asistencí. Udrží si produktivní mladík formu i během vynucené pauzy? Jak prožívá hokejbalovou pauzu a jak se připravuje na start soutěží?

Každý den se snažím najít nějakou chvilku, kdy na sobě sám pracuji

Jak jste zatím spokojen s Vašimi osobními výkony? Docela se Vám daří, v Kert Parku jste v pouhých 17 letech jedním z tahounů, a to samé v Hostivaři! 
Spokojený být můžu, ale vždy to může být ještě lepší. Osobně si sám sobě kladu větší nároky. Některé zápasy jsou lepší a některé horší. Jako tahoun si nepřijdu, zatím jsem jen mladý klučina, kterému se daří.


Jste jedním z nejmladších hráčů v Extralize, v níž velmi vyčníváte. Český hokejbal má slibnou budoucnost, kde berete takovou formu?
Snažím se poctivě makat na trénincích, a i ve volném čase. Každý den se snažím najít nějakou chvilku, kdy na sobě sám pracuji.


Zaskočilo Vás pozastavení hokejbalových soutěží kvůli šíření coronaviru? Jak si udržujete Vaši výkonnost, když se nic nehraje? 
Tak spíš ani nezaskočilo... Nejdříve jsem byl rád, že se bude hrát, ale hodně týmů už pak odkládalo zápasy, a tak by to pokračovalo dál, takže to bylo jasné vyústění situace. Stejně by to nakonec tak dopadlo, potom co vláda vše zatrhla. Snažím se každý den něco dělat, i když už toho moc není. Každý den si chodím aspoň na chvíli zaběhat a také navštěvuji menší posilovnu v baráku. Ale není to ono, když trénujete sám. Naštěstí občas se mnou jde i bývalý spoluhráč z pozemního hokeje, který teď řeší stejnou situaci.




Nikdy jsem si osobně nedával malé cíle

Situace způsobila, že i školáci mají virové prázdniny, jak si je užíváte? Máte nějaký školní harmonogram, který musíte dodržovat?
Ano, je tomu tak, každý den dostávám pár e-mailů ze školy s nějakými úkoly. Každý den se aspoň 2 hodiny učím a dělám zadanou práci. Osobně mně to přijde lepší než být ve škole, ale chybí mi ty lidi ze školy a z hokejbalu.


Věříte, že se soutěže znovu rozběhnou? Na co cílíte s Vašimi týmy, jak v 1. Lize, tak v Extralize?
Podle mě by se to muselo v současné době hodně zlepšit, aby se znova začalo hrát. Ale v tuto chvíli to vůbec nevypadá. Bude to tak trvat ještě měsíc, aby se pomalu zmenšoval počet nakažených. Ale asi budeme vůbec rádi, pokud bude aspoň mistrovství světa. Tak nikdy jsem si osobně nedával malé cíle a ani letos tomu nebude jinak. Chtěl bych vyhrát všechno, co se dá, ale to půjde jako vždy velmi těžko.




Doufám, že do Šýcarska nakonec budeme moci odcestovat

1. Liga se hezky zamotala a Vy jste se docela chytli, není to škoda?
Tak nejde říct, že jsme se chytli. Pokud přijdeme všichni na zápas, tak jsme velmi silný tým, který asi v Hostivaři ještě nikdy nebyl. Bohužel pro nás jsme se v úplně ideální sestavě nesešli ani jednou. Kdyby bylo play off a konečně bychom se sešli, tak věřím, že dojdeme hodně daleko.


Jak vidíte situaci ohledně juniorského MS do 20 let ve Švýcarsku? Myslíte, že se bude konat ve stanoveném termínu? Nebo se bude muset posunout?
Já stále věřím, že by se to do tří měsíců mohlo hodně zlepšit a pomalu uklidnit. Takže doufám, že se s naší vrcholnou akcí dít nic nebude a budeme tam moci odcestovat.



Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9