Reprezentace

Jakub Laurinc se blýskl na juniorském srazu reprezentace U21 proti Slovensku 4 kanadskými body!

V Litomyšli také odehráli dva přátelské zápasy junioři do 21 let, kteří na svého soupeře jednou nestačili a podruhé ho již čistě zdolali. V sobotu Češi prohráli 1:2 po nájezdech, ale v neděli 15.8. již Slováky přestříleli 4:2. Zásluhu na tom má i produktivní bek z Kert Parku Jakub Laurinc!

Tohle nebylo to zakončení, které by si náš silný ročník zasloužil

Jakube, jak jste si užil Vaše poslední dva juniorské zápasy v reprezentaci? Věříte ještě stále v nějaké mládežnické mistrovství světa v upravených věkových podmínkách?

Oba zápasy jsem si užil na 100% jako každý reprezentační zápas, nikdy nevíte, kdy to bude naposledy. Věřím, jelikož je to až za dva roky (plánované MS kategorie U23 pozn. red.) a ta situace ve světě by se měla uklidnit. Navíc si myslím, že tohle nebylo to zakončení, které by si náš silný ročník představoval a zasloužil.

Do Litomyšle trenéři nominovali silný tým, což se potvrdilo. Jak to na kempu fungovalo a jak jste si jej užili?

Jak kabina, tak realizační tým fungoval skvěle. Za ty roky se utvořila skvělá parta a každý hráč se na společné kempy a zápasy těší, takže to, že bych si to neužil, nehrozí.

V sobotu 14.8. jste však na Slováky nestačili a prohráli jste po nájezdech, jak se to stalo?

V sobotním zápase se Slováci dostali do vedení a od té doby bránili, hráli jednoduše a nekomplikovali si život. Také musím vyzdvihnout jejich obětavost, protože tolik zablokovaných střel jsem dlouho neviděl. Naše hra nebyla špatná, ale naprosto jsme selhali v koncovce, která byla z naší strany hodně slabá.


Jakub Laurinc si v nedávno skončené zkrácené sezóně došel pro titul mistra Extraligy s pražským Kert Parkem! Svojí rychlostí a produktivitou pořádně potrápil 14. - 15.8.2021 i Slováky v Litomyšli. Autor fotky: Lucie Toušová. 

Na hřišti jsem se oba dny cítil velmi dobře

V neděli 15.8. jste však zabrali a prohru si jasně odčinili. Navíc jste v tomto zápasu dal krásný gól a k tomu přidal dvě nahrávky. Jak jste našel takovou formu?

Neděle byla z naší strany mnohem lepší. Zlepšilo se především zakončení, a hlavně jsme si hru tolik nekomplikovali jako v sobotu. Nevím, jestli mám nějakou oslnivou formu, ale na hřišti jsem se oba dny cítil velmi dobře. Body, které jsem získal, jsou příjemným bonusem, na který se ale nadřel celý tým.

Nepomýšlíte i na to, že byste nakoukl do seniorské reprezentace? Myslíte, že někteří junioři mají šanci se dostat na seniorské MS?

V tenhle moment ne, jsem velmi mladý a konkurence je veliká. V budoucnu bych se tam samozřejmě probojovat chtěl. Ano, určitě. Spousta hráčů má vysoký potenciál a je pouze na nich, jak s ním naloží.


Individuální kvalita a souhra byla na naší straně

Jak byste zhodnotil výběr Slováků? Soupeř přijel v neznámé sestavě, avšak podal slušný výkon, co myslíte?

Slovensko bylo velice bojovný a nepříjemný tým, proti kterému se hraje velmi těžce a jejich výkon určitě stojí za zmínku. Ale individuální kvalita a i týmová souhra byla jednoznačně na naší straně.

Dokonce jste částkou 15 000 Kč přispěli jako kabina na pomoc hokejbalovým rodinám z Hodonínska, jejichž domovy poničilo tornádo. Jak jste k tomuto ušlechtilému rozhodnutí došli? Kdo jej vymyslel?

Jelikož jsme celé tři roky vybírali různé pokuty na závěrečnou rozlučku, která se bohužel neuskutečnila, tak jsme se jednomyslně rozhodli, že vybrané peníze dáme na nějakou charitu nebo sbírku. A jelikož se na místě konání pořádala tato sbírka, tak nebylo o čem přemýšlet a peníze jsme dali na dobrou věc.


Ročník hráčů narození 2000 - 2001 patřil k nejsilnější generaci za posledních několik let. Hráči se dočkají svého MS v roce 2023 v kategorii U23. Autor fotky: Lucie Toušová.