Reprezentace

Národní tým hráčů do 16 let pokračoval v přípravě na Světový pohár. Kde výběr Jiřího Christa tlačí pata?

Během předposledního víkendu v únoru se uskutečnil reprezentační sraz hráčů do 16 let v Dobřanech. Šestnáctka odehrála dva přípravné zápasy, ale ani jeden neskončil pro výběr Jiřího Christa vítězně. Je hlavní trenér reprezentace do 16 let s dalším kempem spokojen? To a další zajímavosti v rozhovoru!

Našim cílem bylo hledat optimální složení formací

Předposlední víkend v únoru jste se svým výběrem zažil přípravný kemp na půdě Dobřan, máte z něj dobrý pocit? 

Ve dnech 21. - 23. února byl uskutečněn další kemp hráčů U16, který měl připravit tým na nadcházející Světový pohár ve slovenské Žilině. Opět jsme se sešli v Dobřanech, kde nám jsou a vždy byly připraveny velmi dobré podmínky jak pro trénování, tak i co se týká zázemí. Realizační tým i hráči jsme zde vždy maximálně spokojeni.


21. února byl první den, kdy sraz začal, co bylo na denním pořádku? Líbil se Vám přístup hráčů? 
První den, po přivítání, byl na programu trénink ve večerních hodinách. Byl zaměřen na herní činnosti jednotlivce a drobné kombinace a spolupráci. Hráči k němu přistupovali zodpovědně, jako i k dalším tréninkovým jednotkám. Na předešlém kempu byl kladen důraz na patřičnou výstroj a musím konstatovat, že chlapci k tomu přistoupili kladně a nebyl žádný problém.


V plánu byla i dvě přípravná utkání, jedno proběhlo proti smíšenému týmu z Dobřan, ve kterém jste podlehli 5:7. Spíše, než výsledek Vás určitě zajímá hra, probíhal duel podle Vašich představ?
Dobřanští Šneci jsou už naším tradičním sparring partnerem. Vždy nám jsou dobrým soupeřem a utkání s nimi jsou pro nás dobrou přípravou. Naším cílem bylo hledat optimální složení formací.



Jsou hráči, o kterých máme jasno, ale i hráči na hraně

Ve druhém zápase se Vám postavila plzeňská juniorka, i toto klání se Vám nepovedlo dovést do vítězného konce. Jak byste ho zhodnotil?
I druhý duel nám měl ukázat možnosti různého složení sestavy. Toto utkání jsme opět sice prohráli, ale to nic neznamenalo. Prohra 3:5 naznačuje, že to bylo celkem vyrovnané a juniorka Plzně byla pro nás výborným soupeřem.


Byly v harmonogramu i nějaká akce mimo stadion, nějaké stmelení týmu, aby se hráči více poznali?
Na programu byla mimo jiné beseda a pohovory s jednotlivými hráči. Pro nedostatek času jsme mnohé nestíhali.


Všechny hráče jste si určitě zanalyzovali a teď již lehce víte, kdo co umí a kdo v čem vyniká. Máte vyhlídnuté již nějaké adepty do finální nominace?
Samozřejmě nejen já, ale i všichni další členové realizačního týmu jsme do nekonečna diskutovali o možných adeptech pro účast v Žilině (2. - 5.7.2020 pozn. red.). Jsou zde hráči, o kterých máme jasno, ale i hráči tzv. na hraně. Nominace na další kemp by se měla opět zúžit a uvidíme.



Pandemie? O Světovém poháru v Žilině se zatím nemluví

Jak byste celkově zhodnotil dobřanský sraz? Troufnu si říct, že organizačně bylo zvládnuto vše na jedničku, je to tak?
Kemp proběhl k naší maximální spokojenosti. Nedošlo ani k žádnému problému ze strany chlapců. Všichni byli maximálně ukáznění.


Současná situace ve světě je velmi nejasná. Postihl nás nevyzpytatelný virus, který může zkomplikovat zbytek sezony a s ním spojené světové šampionáty. Jak se na to díváte?
Toto je myslím velmi důležité. Potkala nás pandemie a nikdo na to nebyl připraven. Zřejmě bude zrušeno mistrovství světa hráčů do 18 a 20 let. O Světovém poháru v Žilině se zatím nemluví. Doufáme, že nebude zrušen. Náš další program je 1. května jednodenní hrací kemp ve Svitavách. Určitě i tento termín je s otazníkem. Budeme všechny včas informovat.


Co byste vzkázal hráčům? Na čem je nutno zapracovat? 

Chtěl bych apelovat na všechny hráče, aby individuálně přistupovali k trénování s vědomím zodpovědnosti za reprezentaci. Byl bych rád, kdyby se mi jednotliví hráči ozvali v této nepříjemné době, zdali jsou pořádku, jak trénují a co vše dělají pro účast na pro ně vrcholné akci SP. Moje telefonní číslo je 608 711 374. Jsem plně k dispozici a přeji hlavně zdraví.