Reprezentace

Reparát čeští junioři zvládli! Nadějný tým se tak rozloučil výhrou

Přípravný kemp reprezentací v Litomyšli měl pro české juniory hořkou pachuť. Herně sice v neděli bezpečně vrátili Slovensku sobotní porážku, své další ambice ale pravděpodobně nebudou mít kde prokázat, jelikož tímto dvojzápasem ukončili svůj přípravný cyklus bez závěrečného šampionátu.

Střelecká nemohoucnost brzy zapomenuta

České mlaďáky v sobotním mači trápila hlavně koncovka, často v ní naše mužstvo nebylo dostatečně dravé. V nedělním odvetném souboji to ale už ve druhé minutě změnil přesnou ranou Stupka a po dalších neproměněných nadějných akcích týmu trenéra Frimla se o navýšení vedení do konce první části postaral ještě Bogdány.

Prostředí část přinesla více vyrovnanou podívanou, a to také s několika vyloučeními na obou stranách. Především však Češi měli často výhodu v počtu hráčů na ploše, čehož využil chvíli před druhým odchodem do kabin přesnou ranou Laurinc. Při českém vedení o tři trefy asi nikdo nepochyboval, že by se v Litomyšli mohlo ještě odehrát nějaké drama. Ovšem opak byl pravdou! I Slovensko Longauerem využilo v 34. minutě přesilovou hru a o čtyři minuty později to bylo dokonce už jen o jednu branku, a to po radosti Šulka.

Drama však netrvalo dlouho, tentokrát se proti pravidlům provinilo Slovensko a po pár vteřinách souhry se mezi kruhy ujal míčku Langr, jenž neměl problém definitivně ukončit snahu hostů. Tahle česká parta ovšem chtěla ukázat svoji sílu na závěrečném celosvětovém turnaji, ostatně jako všechny další týmy. Bohužel, epidemická situace k uskutečnění šampionátu nebyla nakloněna, proto pravděpodobně totožný tým už pospolu na vrcholném turnaji neuvidíme. Otázka, kam by to společně tento silný ročník dotáhl, tak zůstane nezodpovězena.

Česká republika U21 vs. Slovensko U21 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)

branky a nahrávky: 2. Stupka (Langr, Magasanik), 13. Bogdány (Laurinc), 29. Laurinc (Chramosta, Magasanik), 42. Langr (Stupka, Levý) - 34. Longauer (Čuleň, Kaščák), 38. Šulek (Andraško)