Mládež

Díky velkému zájmu dětí o letní campy se i letos pořádá Camp rozvoje dovedností

Camp talentované mládeže má dobrou pověst a zájem o něj je obrovský, o čemž vypovídá jeho naplnění už po pár minutách od startu registrace. Z tohoto důvodu se trenérský tým rozhodl přidat ještě jednu akci. Camp rozvoje dovedností se letos pořádá již podruhé, a to v Litomyšli.

Uspořádání další letní akce hráči přijali s otevřenou náručí a kapacita je naplněna i v tomto případě. Hokejbal se opět vrátil na Zimní stadion do Litomyšle, kde se v minulosti pořádal CTM. Rozdílem této akce je také to, že se mohou přihlásit jak chlapci, tak také děvčata, kterých je na campu osm a jsou pro kluky určitě milým zpestřením a podávají díky nim i lepší výkony, protože s holkou přeci neprohrají.

Také na CRD čekají na všechny účastníky čtyři tréninkové jednotky, ve kterých mají jak hokejbalovou, tak i kondiční přípravu. V úterý na všechny čeká volnější program plný her.


Kateřina Pletková využívá na CRD svých pedagogických a trenérských zkušeností. Zdroj fotky: mladeznickyhokejbal.rajce.idnes.cz 

Jsem nadšená z nasazení dětí do tréninku

Nováčkem v trenérském týmu je Kateřina Pletková, která si letní camp zkouší letos poprvé.Nabídku na trénování na campu jsem dostala díky pedagogické škole, kterou nyní studuji v navazujícím magisterském vzdělání. Nad nabídkou jsem váhala z důvodu časových možností, ale přišlo mi to jako dobrá příležitost rozvinout se po stránce nejen trenérské, ale i v rámci fyzioterapeutického využití, které mám vystudované jako bakalářský obor,“ prozrazuje Pletková.

„Zatím se mi tady líbí, jsem spokojená, že jsem sem jela. Bála jsem se trenérského kolektivu, jestli sem zapadnu, po třech dnech to stále nevím (smích). Trenérský kolektiv je přátelský i k nováčkům a tím, že je složený převážně z mladých lidí, tak je to dobré,“ shoduje se se všemi ostatními.

„Je tady velké množství dětí a jako velký problém vidím to, že je zatím neznám jménem a křičím na ně hej ty v červeném tričku. Nelíbí se mi to, ale není to jednoduché si takové množství dětí zapamatovat a bojím se, že se mi to do konce campu nepodaří. Jako svoji nevýhodu vidím i to, že nemám vytvořený respekt a zatím neznám tu hranici, na které mám s dětmi komunikovat a pracovat,“ vyjmenovává své nedostatky hokejbalistka Písku.

Program pro děti je velmi náročný a bohatý a trenéři před nasazením dětí smekají. „Jsem nadšená z nasazení dětí do tréninku, i přes to, že mají čtyřfázovou přípravu, jdou do každého tréninku téměř s maximálním nasazením, až na nějaké výjimky, ale ty budou asi vždycky. Líbí se mi chtíč na sobě na Campu rozvoje dovedností pracovat,“ dodala závěrem Pletková.

Fotogalerii naleznete ZDE.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4