CTM a HCŽ

Mezi hlavní lákadla patří skvělá parta trenérů, pochvaluje si letní campy Svitáková

Mezi stálice trenérského týmu letních campů patří Julie Svitáková, se kterou se mohou hráči setkat jak na mladší, tak starší kategorii, a také na srpnovém Campu rozvoje dovedností. Obě věkové kategorie jsou podle jejích slov rozdílné a v každé jí vyhovuje něco jiného.

Dá se najít mnoho rozdílů

Jsou na dětech roční omezení znát?

Do značné míry jsou znát, protože většina dětí, obzvlášť v mladší kategorii, má pohyb buďto ve škole nebo na řízeném tréninku a samy od sebe se k ničemu nedokopou. Ale musím říct, že mě část dětí mile překvapila, protože když jsme se s trenéry společně ptali, tak nám odpověděly, že se snažily i přes všechna omezení sportovat a pracovat na sobě. Samozřejmě, že při odpovědi na otázku, kdo sem přijel takzvaně z gauče, taky pár rukou vylítlo.

Trénujete na obou campech, jaký je mezi nimi rozdíl a co Vám vyhovuje více?

Rozdílný věk je asi největší faktor, protože ten udává, jak se svěřenci pracovat. Jinak by se dalo najít mnoho dalších rozdílů, ale to už jsou takové menší a většinou to je podmíněno tím věkem. A jaký mi více vyhovuje, je těžká otázka, na kterou asi neznám odpověď, protože jsou obě kategorie tak rozdílné a v každé mi vyhovuje něco jiného.

Mezi trenéry letních campů už patříte několik let, co je pro Vás hlavním lákadlem na ně jezdit?

Mezi hlavní lákadla patří skvělá parta trenérů, dětí, které chtějí na sobě zapracovat a dále předání mých zkušeností někomu, kdo má o ně zájem a můžou jim pomoci dosáhnout životních cílů, které si vysnili.


Hráči na tradičních letních Campech talentované mládeže a Campech rozvoje dovedností makají dvakrát denně i na kondičce. Zdroj fotky: mladeznickyhokejbal.rajce.idnes.cz 

Bylo to neskloubitelné se studiem a prací

Během roku nikde netrénujete, není Vám to líto?

Bohužel netrénuji, protože jsem se nedomluvila s dalšími trenéry v Mostě, kde bydlím, se kterými jsme se názorově neshodli. Děti mám ráda a práce s nimi mě baví, takže se vždy alespoň těším na letní campy.

Už nepatříte mezi aktivní hračky, z jakého důvodu jste skončila a je trenérství směr, kterým byste se chtěla vydat?

Je více důvodů, proč jsem přestala hrát, ale mezi hlavní dva důvody patří, že jsem neměla kde pořádně hrát a daleké dojíždění by bylo moc náročné a neskloubitelné se studiem a prací. A druhým důvodem je mé vycestování do USA, kde chci strávit dva roky.

Letní campy jsou mezi dětmi velmi oblíbené, je celorepublikové provedení podle Vás tím hlavním pozitivem, že se děti na camp tolik těší?

Celorepublikové provedení je podle mě tím nejhlavnějším a největším pozitivem, protože hlavním cílem campů není dřina, ale propojení mládeže napříč kluby, a to si myslím, že se daří na jedničku.

Můžou se na Vás účastníci těšit i v příštím roce?

Ráda bych řekla, že ano, ale má účast na příští rok je nejistá, protože plánuji vycestovat do USA, jak jsem říkala výše, a to celé závisí na celosvětové situaci, jestli se umoudří nebo ne.

Parta trenérů a trenérek na Campu talentované mládeže v České Třebové - mladší kategorie hráčů do 13 let. Zdroj fotky: mladeznickyhokejbal.rajce.idnes.cz 

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9