Reprezentace

V budoucnu bych se rád podíval na mezinárodní turnaj, odkrývá své cíle Adam Pulec

Jak již bývá zvykem, tak po ukončení sezóny přichází ke slovu reprezentační povinnosti. Český výběr do 19 let čekají přípravné duely v Žilině se slovenskou reprezentací. Jedním z nominovaných je i brankář Adam Pulec, který prožil povedenou sezónu v juniorském týmu Kladna.

O cílech brankáře Rysů Adama Pulce v národním dresu, ale i shrnutí klubové sezóny, se můžete dočíst v rozhovoru, který nám talentovaný gólman poskytl.

Jako „bedňák“ se zapotím často víc než na tréninku

Adame, čekají Vás přípravné duely v Žilině s výběrem Slovenska, jak se těšíte na tuto reprezentační akci?

Hodně se těším. Bohužel mám teď zdravotní problémy, ale vypadá to, že se včas uzdravím, abych se mohl zúčastnit. Byl jsem i na minulé reprezentační akci v Žilině a byla to pro mě skvělá zkušenost.

Jak vypadá momentálně Vaše příprava, abyste se udržel ve formě?

Jak jsem již zmiňoval, jsem teď nemocný, takže poslední týden ležím v posteli a nemůžu se zatím účastnit ani týmových tréninků. Jinak mám dost pohybu v práci, dělám „bedňáka“. Což znamená, že se často zapotím víc než na tréninku. (smích)

Jaké jsou Vaše ambice, cíle, co se týče reprezentační kariéry?

Ze všeho nejdřív se teď musím dát dohromady, abych mohl jet do Žiliny a předvést tam nejlepší výkon. A někdy v budoucnu bych se rád podíval na nějaký mezinárodní turnaj.


V Kladně jsem spokojený

Jak byste popsal letošní divokou sezónu, která byla poznamenána pandemií?

Začátek se nám myslím povedl a celkově ta sezóna vypadala nadějně. Pak přišla dlouhá pauza, a to jsme trénovali, jak jen to šlo. Samozřejmě mimo hřiště, většinou jsme běhali někde v lese. Občas to bylo dost demotivující, trénovat bez vidiny, že se ještě do konce sezony vrátíme na hřiště. Turnaj, který jsme hráli místo ligy, na konci sezóny, se nám myslím také povedl. O fous jsme se dostali na finálový turnaj BEKO poháru juniorů, kde jsme skončili na 5. místě. Řekl bych, že jak mně, tak klukům z týmu to sedlo a odehráli jsme tam pět kvalitních zápasů. Do toho všeho se těsně před play off zranil Jan Jirotka, naše brankařská jednička v A týmu, tudíž jsem se s Tondou Křemenákem střídal na trénincích a zápasech A týmu.

V příští sezóně budete oblékat dres Kladna nebo dojde k nějaké změně?

V Kladně mám práci a bydlím kousek za Kladnem. V klubu jsem také spokojený. Máme skvělé zázemí, trenéry, tým... Nemám, proč bych odcházel. Jen bych si tím uškodil. (smích)


Adam Pulec (vpravo s betony CCM) má před sebou poslední ročník v juniorech. Zdroj fotky: hokejbaltym.rajce.idnes.cz