CTM a HCŽ

Camp talentované mládeže U19 míří do finiše! Kvalitní tréninky a super zážitky, vypočítává Prokop

Camp talentované mládeže starší kategorie hráčů do 19 let v České Třebové napíše v sobotu 31.7. dopoledne svoji poslední kapitolu. Na svém již 6. letním tréninkovém táboře je Prokop Růžička z Kyjova, jenž si nemůže vynachválit úroveň tréninkových jednotek a pro ostatní hráče má jasné poselství.

Nejvíce mě baví hra a rvaní se o míčky

Teprve čtrnáctiletý talentovaný hokejbalista Kyjova dorazil letos na svůj šestý kemp v řadě. To už o něčem svědčí! „Každoročně mě zpátky na kemp táhne kvalita a úroveň tréninků. Navíc se zde seznámím pokaždé s někým novým, mám díky tomu více kamarádů i z jiných týmů a je to tady super zážitek,“ nezastírá Prokop Růžička.

Náročná týdenní čtyřfázová příprava hráče zdokonaluje. Každého baví něco jiného, ale Prokop Růžička má jasno. „Nejvíce mě baví samozřejmě hra na hřišti a tréninky s hokejkou, rvaní se o míčky, to mě nejvíce naplňuje,“ prozrazuje. Součástí Campu talentované mládeže je samozřejmě i vydatná kondiční příprava. „Děláme spoustu zajímavých cviků, jako třeba dřepy na Bulhara, na jedné noze a druhou máme opřenou o stupeň výš. Děláme i zajímavé různorodé cviky na žebříku s nohama zleva doprava atd.,“ vypočítává Prokop Růžička.


Prokop Růžička (vlevo) nahání od poloviny Campu talentované mládeže starší hráče! Zdroj fotky: mladeznickyhokejbal.rajce.idnes.cz 

Přesun do starší skupiny mě potěšil

Zhruba v polovině kempu se ty nejtalentovanější mladší hráči přesunují do starší skupiny. Letos to potkalo dva nadané plejery, mezi nimiž nechyběl ani Prokop Růžička. „Posun mezi starší kluky mě potěšil, ale je to o dost náročnější. Trošičku mě to ze začátku sráželo sebevědomí, ale jsem rád, že jsem se staršíma. Je to pro mě lepší, posune mě to vpřed,“ uvědomuje si hokejbalista z Kyjova, který chce být lepším a lepším hráčem. „Musím zapracovat na střelbě, kterou mám sice docela přesnou podle mého názoru, ale razance a rychlost, to je horší a na tom zapracuji,“ slibuje talent z Kyjova Prokop Růžička.

Všechny sportovce nedávno zasáhla delší doba bez sportu. Hokejbalisté nebyli výjimkou. „Hodně jsem jezdil na kole s kamarády a byl co nejvíce venku na čerstvém vzduchu,“ upozorňuje na svůj přístup ke sportování v době přísných restrikcí Prokop Růžička, jenž v nadcházející sezóně bude pokračovat v dorosteneckém týmu Kyjova. „Doufám, že příští sezóny budou lepší. Odešli nám ale někteří starší dobří hráči, ale zase ti mladí se o dost vylepší a mohli bychom začít vyhrávat více,“ přeje si.

Každého sportovce musí hnát dopředu motivace, Prokop Růžička nepatří mezi výjimky. „Mezi mé největší sny a cíle patří reprezentace. Je mi jedno v jaké kategorii věkové, ale chci se do národního týmu v budoucnu dostat,“ hlásí Růžička, který má pro ostatní hokejbalisty, kteří váhají nad účastí na letním campu, jasné poselství. „Určitě na kemp dorazte, seznámíte se se soupeři, proti kterým normálně hrajete, skamarádíte se s novými lidmi. Hlavně získáte nové zkušenosti, zamakáte na sobě a posunete se vpřed,“ nepochybuje sympatický útočník z Kyjova Prokop Růžička.

>>FOTOGALERIE Z KAŽDÉHO DNE CTM 2021<<


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9