CTM a HCŽ

CTM U19 se přehoupl do své druhé poloviny! Je tady skvělá parta a výborní trenéři, těší Jakoubka

Camp talentované mládeže v České Třebové pro starší kategorii hráčů do 19 let má za sebou čtyři dny náročné dřiny. Po úterní čtyřfázové přípravě přišel na řadu středeční „volnější“ program, v jehož rámci si hráči aktivně odpočinuli u různých her. Ty si užil i talentovaný brankář Matěj Jakoubek.

Trenéři k nám přistupují co nejvíce individuálně

Úterní tradiční dril vystřídal herní středeční program, který si všichni hráči a brankáři náležitě užili. „Baví mě to tady hodně. Je tady skvělá parta a výborní trenéři, hlavně musím vyzdvihnout jméno Michala Nováka, je to výborný trenér s mnoha brankářskými úspěchy a zkušenostmi,“ těší Matěje Jakoubka z Nového Strašecí. „Trenéři k nám přistupují během každého tréninku co nejvíce individuálně, a to je o dost lepší,“ dodává brankář z Nového Strašecí.

Trenéři brankářů se svým svěřencům na zimním stadionu v České Třebové věnují každý den maximálně individuálně, specializované gólmanské tréninky tak nesmí chybět. „Nejvíce mě baví čistě brankářský trénink,“ nezastírá Jakoubek. „Zaměřujeme se na sledování míčku, stabilitu a další zajímavé brankářské činnosti,“ vypočítává nadaný strážce svatyně z Nového Strašecí.


Matěj Jakoubek se na Campu talentované mládeže maximálně snaží a nese to své ovoce. Zdroj fotky: mladeznickyhokejbal.rajce.idnes.cz 

V zápasech mám rád akci a hecování

Talentovaní hokejbalisté ze všech koutů České republiky dostávají do těla i v rámci kondiční přípravy. „Hodně běháme kratší intervaly, trenéři a trenérky nám ordinují i různorodé posilovací cviky a začali jsme trénovat i se švihadlem,“ prozrazuje Matěj Jakoubek, který se účastní svého druhého letního tréninkového tábora v České Třebové. „Moje výkony se od první účasti na kempu o dost zlepšily. Je to hlavně vidět v úspěšnosti na různých zápasech, vychází mi i náročnější zákroky,“ těší Matěje Jakoubka.

Nadaný brankář Nového Strašecí už vyhlíží nadcházející ročník, na který chce být maximálně připraven. „Příští sezónu budu chytat v Novém Strašecí pouze juniory a do sezóny půjdeme určitě s cílem vyhrát,“ culí se Matěj Jakoubek, který oplývá zdravým sebevědomím. „V zápasech mám raději akci a hecování, nepatřím rozhodně mezi klidné, flegmatické gólmany,“ prozrazuje. „Největším snem a cílem je se probojovat do reprezentace a zahrát si na mistrovství světa,“ netají se svými ambicemi a motivací patnáctiletý brankář Matěj Jakoubek.

>>FOTOGALERIE Z KAŽDÉHO DNE CTM 2021<<


Hlavní trenér brankářů Ondřej Almaši má nadaným gólmanům rozhodně co předat. Zdroj fotky: mladeznickyhokejbal.rajce.idnes.cz 

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
17 81:38 45
2.
Elba DDM Ústí nad...
18 65:35 41
3.
HC Kert Park Praha
17 76:39 38
4.
HBC Kladno
18 66:41 37
5.
HBC Svítkov Stars...
18 64:50 34
6.
HBC Pardubice
18 63:59 25
7.
SK Hokejbal Letohrad
18 52:58 25
8.
HbK Karviná
17 53:62 21
9.
HBC Hradec...
17 35:50 17
10.
TJ Snack Dobřany
18 36:65 16
11.
HBC Plzeň
18 34:65 12
12.
HBC Prachatice
16 28:91 4