CROSSDOCK Extraliga

Dalimil Zvonek bodově ovládl Coalsoft play off Extraligy a oslavil s Kert Parkem čtvrtý titul!

Minulou sobotu se definitivně rozhodlo o vládci Coalsoft Extraligy, jímž je Kert Park Praha. I v aktuálním ročníku Kert Park ukázal a potvrdil svoji absolutní dominanci z minulých let. Byl u toho i Dalimil Zvonek, který letos ovládl kanadské bodování. Jak se dostal do takové formy?

Máme skvělý tým a víme, jakou máme sílu

Dalimile, gratuluji ke čtvrtému titulu v řadě. Jaký je to pro Vás pocit získat další mistrovský titul? Jak probíhají oslavy?

Za celý tým děkuju. Je to skvělý pocit, zvlášť vzhledem k tomu, jak sezóna probíhala. Oslavy byly dlouhé, náročné, ale naprosto fantastické, ostatně jako každý minulý titul. (smích)

Finálová série se však pro Vás nevyvíjela příliš dobře. Prohrávali jste 1:0 na zápasy a měli nůž na krku. Čím se váš tým nakopl k tak skvělým výkonům, že jste zvrátili nepřízeň série?

Už jsme neměli kam couvnout a museli do toho šlápnout ještě víc. I když jsme ale měli nůž na krku, tak jsme si věřili, že to pořád můžeme zvládnout. Máme skvělý tým a víme, jakou máme sílu. Když už jsme v této podivné sezóně, kterou většina z nás nechtěla ani dohrávat, došli do finále, tak jsme to chtěli zvládnout úspěšně.


Po restartu sezóny byla moje fyzička na asi nejhorší úrovni

Co hrálo největší roli ke zvládnutí rozhodujícího duelu? Byly to rychlé tři branky v prvních 3 minutách? Byl zápas rozhodnut již takto brzy?

Určitě to hrálo největší roli, ale nemyslím si, že ten zápas byl rozhodnutý už na začátku. Když prohráváte 3:0 a máte před sebou ještě celý zápas, dá se s tím něco dělat. A Pardubice dost dobře mohly vyrovnat, druhou třetinu nás hodně přestřílely a daly nám v zápase tolik tyček a břeven, že jsem to pak musel přestat počítat. Ještě že to měl Mikloš (Petr Mikl) tak dobře postavené. Nebo jak říká on: „Tyčky nechytám“. (smích)

Osobně jste se stal společně s Martinem Kručekem nejproduktivnějším hráčem celého play off. Celkem jste získal 12 bodů za 7 branek a 5 asistencí. Dával jste si do těla navíc, abyste se dostal do takové formy?

Po restartu sezóny byla moje fyzička na asi nejhorší úrovni v životě a po pár týdnech jsem si řekl, že to takhle nejde. Jakmile mi pak skončilo zkouškové, tak jsem si začal dávat sám do těla a jsem rád, že se mi to trochu vrátilo.


Myslím, že si zasloužíme trochu oddychu

Za co byste pochválil svůj tým a své spoluhráče? Jaké chvíle ve finále byly podle Vás ty nejtěžší?

Určitě za to, jak to fungovalo v kabině. Celou sezónu je v týmu skvělá nálada a já jsem strašně rád, že jsem součástí takové dobré party lidí, kteří mají stejné cíle a jako tým si za tím jdou. Nejtěžší chvíle psychicky byla určitě po prvním prohraném finále. A nejtěžší na hřišti asi ve druhém finále, kdy byl dlouho stav vyrovnaný a následně 2:1 pro nás a my museli zůstat koncentrovaní, držet taktiku a nehnat se dopředu, protože to my děláme rádi (smích), ale věřili jsme nastavené taktice a zvládli to podle mě zkušeně.

Jak to vypadá s dalšími kertskými ambicemi? Budete v příští sezóně útočit na pátý titul v řadě? 

Určitě budeme.

Sezóna teprve skončila, ale je čas myslet dál. Kdy Vám začíná letní příprava a čemu se budete věnovat?

Už nám nějaký plán letní přípravy přišel, ale já se na něj zatím raději nedívám. (smích) Ale určitě je v plánu každoroční soustředění někdy v srpnu a pár týdnů před ním už budeme trénovat, ale to je daleko a teď na nějakou přípravu vůbec nechci myslet. Dali jsme tomu letos strašně moc, obětovali půlku léta a myslím, že si zasloužíme trochu oddychu.


Dalimil Zvonek (vpravo nahoře) se stal nejlepším útočníkem sezóny Coalsoft Extraligy hokejbalu a navíc ovládl kanadské bodování play off. Autor fotky: Josef Česák st.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
17 81:38 45
2.
Elba DDM Ústí nad...
18 65:35 41
3.
HC Kert Park Praha
17 76:39 38
4.
HBC Kladno
18 66:41 37
5.
HBC Svítkov Stars...
18 64:50 34
6.
HBC Pardubice
18 63:59 25
7.
SK Hokejbal Letohrad
18 52:58 25
8.
HbK Karviná
17 53:62 21
9.
HBC Hradec...
17 35:50 17
10.
TJ Snack Dobřany
18 36:65 16
11.
HBC Plzeň
18 34:65 12
12.
HBC Prachatice
16 28:91 4