CTM a HCŽ

CTM kategorie U19 má za sebou úvodní dva dny! Přínosné tréninky a super parta, vypočítává Pavlíček

V neděli 25. července odstartoval na zimním stadionu v České Třebové týdenní Camp talentované mládeže pro hráče do 19 let. Odpolední úvodní program hráče moc nezatížil, všichni se seznámili s programem a užili si turnaje. V pondělí 26. července vše naplno vypuklo v podobě čtyřfázových tréninků.

Cvičení na hřišti mi pomáhají v zakončení

Na šestém letním tréninkovém kempu se prezentuje talent plzeňského hokejbalu Matěj Pavlíček, jehož motivace účastnit se každoročně tréninkového drilu je jasná. „Jsou tady dobří trenéři a výborná parta. Přijde mi, že se na těchto kempech hodně zlepším a dost mi to dá do nadcházející sezóny,“ nepochybuje Matěj Pavlíčkem z Plzně. Camp talentované mládeže se dvakrát denně zaměřuje i na kondiční přípravu. „Na oválu děláme spoustu zajímavých posilovacích cviků, kde mohu nabrat svaly a dostat se do kondice,“ popisuje kondiční tréninky Pavlíček.

Na ploše zimního stadionu v České Třebové se hráči po většinu týdne střídají v rámci tréninkových jednotek na kruhových cvičeních na malém prostoru, jež mají svůj jasný přínos, který posouvá nejen Matěje Pavlíčka. „Díky nim se zlepšuji v pokrytí balónku, kde mám velké přednosti, protože jsem vyšší oproti ostatním a cvičení mi hodně pomáhají ve zlepšení zakončení a v tlaku do branky,“ vypočítává Pavlíček.


Matěj Pavlíček si letní tréninkové Campy talentované mládeže oblíbil a nepochybuje, že ho posouvají nejen herně dál. Zdroj fotky: mladeznickyhokejbal.rajce.idnes.cz 

Motivace? Nejen mládežnické reprezentace

Každý talentovaný hokejbalista jistě prahne po účasti na mládežnickém světovém šampionátu, výjimkou není ani talentovaný forvard plzeňských mečounů Matěj Pavlíček. „Tento kemp k tomu hodně pomůže, aby se hráč probojoval do mládežnických reprezentací,“ nepochybuje. Každý mladý hokejbalista, který uvažuje nad účastí na campu talentované mládeže by rozhodně měl touto zkušeností projit. „Určitě by měli přijet a vyzkoušet si tady ten tréninkový týden. Hodně jim to pomůže nejen v kondici, ale i v práci s holí a míčkem na hřišti,“ upozorňuje Matěj Pavlíček.

Závěr zkrácené sezóny patřil měsíčním pohárům. Pavlíček se s týmem dorostenců Plzně zúčastnil BEKO poháru juniorů, tedy o kategorii výše a špatný dojem se svými souputníky rozhodně neudělali. „Myslím si, že nás tato zkušenost hodně posune. Když jsme hráli první zápas a prohráli jsme ho 0:4, tak jsem si říkal, že to asi nebylo moc dobré rozhodnutí, ale potom se nám začalo dařit a hodně nás to posunulo v hlavě, že dokážeme hrát i se staršími a silnějšími soupeři,“ hodnotí zpětně 4. místo na BEKO Final Four Pavlíček.


Přeskoč, přelez, ale nepodlez! Zdroj fotky: mladeznickyhokejbal.rajce.idnes.cz 

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9