Masters

Můžete se těšit na výkony hráčů, kteří jistě zaslouží ve svých letech uznání, láká na MS Masters Cícha

V době nejistoty stále všichni věří, že se dění vrátí zase do normálu. Čekáme, zda se rozeběhnou soutěže a nedojde ke zrušení domácího MS, na které se organizační tým již dlouho pilně připravuje. Jedním z pořadatelů je také Jiří Cícha, který má v rámci Hokejbal týmu ČMSHb na starosti závěrečné akce.

Každá mezinárodní akce je svým způsobem jiná


V posledních letech býváte součástí velkých akcí, v čem bude MS Masters jiné a jak se na něj těšíte?
Na každou velkou mezinárodní akci se člověk těší, zvlášť, když ho to baví a je obklopen lidmi, kteří jsou schopni takové turnaje uspořádat. Největší odměnou pro všechny lidi, kteří se o takovou akci starají je, když vidí naplněnou arénu a slyší podporu svého oblíbeného týmu. Když si vzpomenu na zápas české reprezentace na MS v Pardubicích, když jsem stál v boxu pomocných rozhodčích, tak mi nejvíc utkví v paměti, jak jsem měl husí kůži po celém těle, když naše reprezentace vstřelila branku. Každá mezinárodní akce je svým způsobem jiná, jiné prostředí, lidé, týmy, funkcionáři, ale vždy mají všichni stejný cíl, ať už je to po stránce týmové - zvítězit, a nebo po stránce organizační – dovést turnaj do konce s co nejlepším pořadatelským výsledkem.


Co máte v rámci příprav na MS Masters na starosti?
Jelikož mám v rámci ČMSHb na starosti významné akce v České republice a jsem v kontaktu s lidmi, kteří se o tyto akce starají, tak můj hlavní úkol je postavit skvělý tým dobrovolníků, který se o tuto mezinárodní akci bude starat. Mým dalším úkolem bylo vytvořit webové stránky v české a anglické verzi, kde se lidé budou moci informovat o přípravách a průběhu šampionátu. V neposlední řadě vyjednávám s firmou SABE trofeje a individuální ocenění pro hráče, týmy a rozhodčí.


Co pro Vás bylo/je nejnáročnější?
Nejnáročnější pro mě bylo sestavit ve spolupráci s firmou eSports web, který je na každé akci hlavním informačním kanálem pro všechny fanoušky a partnery. Jelikož jsem nikdy v minulosti takovou prací nebyl pověřen, tak to bylo pro mě opravdu složité. Hlavně z toho důvodu, že jsem měl problém se spuštěním anglické verze kvůli problémům na straně poskytovatele. A tím teď nemyslím firmu eSports. Tímto bych chtěl také poděkovat Františku Borkovi, který všechny mé požadavky vyřešil s minimálním prodlením.


Po celé republice mám jména, se kterými spolupracuji



Jak těžké je pro Vás sehnat dobrovolníky na pořádání tak velkých akcí?
Jak jsem uváděl již na začátku, tak se v tomto okruhu lidí pohybuji již pár let a po celé České republice mám jména, se kterými spolupracuji a u každého vím, na co se přesně hodí, a co dokáže. Momentálně tato mezinárodní akce má vytipováno zhruba kolem třiceti lidí z celé republiky a v rámci dalšího jednání si s Ondřejem Průšou řekneme, jaké dobrovolníky upřednostníme před ostatními.


Kdyby měl někdo o pomoc zájem, může se ještě hlásit?
Určitě se hlásit může, ale už nezbývá tolik času, jelikož se pomalu Mistrovství světa Masters blíží. Kontaktovat mě mohou na emailové adrese cicha@hokejbal.cz, kam stačí zaslat krátké informace o sobě a vztahu k hokejbalu.


Byl jste členem organizačního výboru už na několika velkých akcí, může Vás ještě něco překvapit?
Každá akce je svým způsobem jiná, protože členitost prostředí, ať už zimního stadionu nebo okolí, je různorodě náročná. Když to porovnám s MS mužů a žen, které se konalo v Pardubicích, tak tam jsem získal opravdu velké zkušenosti, i když to občas bylo ve velkém psychickém vypětí. Kdybych řekl, že už jsem na akcích na vše připraven, tak bych lhal, jelikož je mnoho nástrah, do kterých člověk může spadnout a řešit je.


Jak už jste říkal, naplněná aréna pro Vás bude jedním z hlavních cílů, na co byste fanoušky závěrem nalákal?
To, že bych je chtěl nalákat na české zápasy, snad ani nemusím říkat, jelikož fanoušci v České republice jsou vždy úžasní, když se jedná o reprezentační akci konanou zrovna na našem území. Určitě se přijďte podívat na hokejbal do moderní haly v Českých Budějovicích, ve které můžete vidět týmy z různých koutů světa a také výkony hráčů, kteří jistě zaslouží ve svých letech uznání.



Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4