CROSSDOCK Extraliga

Jan Bílý Autosklo k titulu neposunul! Druhé místo nás mrzí, říká pardubický tahoun

Poraženým celkem play off Extraligy se již znovu ve finále, které se opakovalo po 3 letech, staly Pardubice. Nejproduktivnější hráč Východočechů, Jan Bílý, nestačil na produktivnější Pražany, kteří sérii otočili na 2:1. Jak ho mrzí, že Autosklo ve finále opět padlo a jak to vidí s příští sezónou?

45 minut od zisku titulu? To je strašně moc daleko!

Honzo, jak hodně Vás mrzí porážka v rozhodujícím zápase? Historie se opakuje a Vy jste opět skončili krůček od titulu, jak to vnímáte?

Samozřejmě nás všechny porážka a druhé místo mrzí. Byli jsme 45 minut od zisku titulu, což už se podruhé ukázalo, že je stále strašně moc daleko. Určitě to druhé místo časem oceníme, ale stále spíše vnímáme zklamání a smutek.

Co se z vaší strany stalo hned v úvodu zápasu? Ve třech prvních minutách jste třikrát inkasovali, rozhodlo to o vašem osudu?

Dá se říct, že ano. Vůbec nevím, co se stalo. Při tom si myslím, že připravení jsme byli dobře a nic jsme nepodcenili. Kert to zahrál chytře, počkal si na brejky a my jim na začátku hned dva nabídli a on trestal. Stav 3:0 nebyl příjemný, ale i tak jsme se do zápasu ještě dostali. Věděli jsme, že je stále hodně času, ale ten náskok z úvodu byl nakonec tak velký, že už to nedopadlo.


Autor: Josef Česák st. - Jan Bílý dovedl pardubický celek jako kapitán ke stříbrným medailím!

Jak hodnotíte aktuálně uběhlou sezónu? Berete titul vicemistra Extraligy jako úspěch?

Sezóna byla všelijaká, všichni víme, čím to bylo a věřím, že už to tak nikdy nebude. Začátek se nám celkem povedl. Do pauzy jsme z 6 zápasů 5 vyhráli, poté přišla přestávka. Po restartu to nebylo úplně jednoduché, ale zároveň se každý těšil a byl rád, že můžeme zase společně sportovat. Ve čtvrtfinále jsme narazili na silnou Karvinou, která nás hodně potrápila a v součtu zápasů byla i lepší, ale s trochou štěstí a otočením výsledku na jejich hřišti jsme dokázali postoupit. Tady nás trápil hlavně Martin Pala a brankář, oba podali výborný výkon a měli jsme s nimi velké problémy. Do semifinále jsme šli na Ústí, troufám si říct, že jsme na ně díky trenérům byli výborně připraveni a pohlídali si jejich silné stránky. Určitě velký zlom byla první výhra u nich na nájezdy, které ale dlouhodobě umíme a věříme si na ně a v tomto ohledu už to není náhoda. A druhý zápas jsme zahráli výborně a asi souhlasím i s Lukášem Soukupem, že jim trochu došly síly kvůli zápasu v týdnu s Plzní, sám si nedokážu představit, že bychom s Karvinou hráli ve středu třetí zápas a případně v sobotu a neděli semifinále. A s Kertem všichni víme, jak to dopadlo. Za druhé místo jsme samozřejmě rádi a medaile si ceníme, ale jak jsem psal výše, zatím spíše převládá zklamání.

Někdo musí být vítěz a někdo poražený

Historie se opět opakovala a Vy ve finále opět padli proti Kertu a víceméně po stejném výsledku 1:2. Není to frustrující?

Asi to tak úplně neberu, že je to frustrující, spíše prostě sport a někdo musí být vítěz a někdo poražený. Není příjemné znovu vidět Kert po třech letech, jak se raduje z titulu, ale zase musím ocenit jejich sílu, hlavně do ofenzívy jsou skvělí, do toho si stahují mladší hráče z okolních týmů jako Lhotu s Laurincem, kteří také zahráli výborné play off a přispěli ke zlatu.

Byl jste nejproduktivnějším hráčem Pardubic. Získal jste navíc cenu za nejlepšího hráče play-off, cenu Libora Topolánka, jak si toho ceníte?

Ocenění si vážím, jde o cenu, která je spojená se jménem hráče a kamaráda, kterého jsem dlouho znal z reprezentace a sezonních bojů. Těch, co jí mohli dostat je mnoho, třeba výborné play off zahrál Dalimil Zvonek. Ale za cenu jsem samozřejmě rád a děkuji všem spoluhráčům a trenérům, kteří mně k ní pomohli.


Autor: Josef Česák st. - Jan Bílý byl oceněn cenou za nejužitečnějšího hráče play-off, cenou Libora Topolánka!

Před každou sezónou je pro nás cíl zisk extraligového titulu!

Opět jste hokejbalovému světu dokázali, že ve finále nejste jenom tak. Budete chtít smůlu v dalších letech zlomit a na extraligový pohár si sáhnout?

Před každou sezónou je pro nás cíl zisk extraligového titulu. Všichni ale víme, že za tím stojí spousta práce a musí se k tomu sejít i mnoho jiných věcí, člověk potřebuje i trochu toho pověstného štěstí. Tím, že by to měla být pro dost hráčů poslední sezóna bude ta touha po zisku titulu o to větší.

Jak to vidíte s plány na příští sezónu? Kdy budete začínat trénovat a co bude nutné zlepšit, abyste se znovu podívali alespoň do finále Extraligy?

Kdy přesně, to ještě nevíme, letos to bude trochu jiné v tom, že příprava bude individuální, hlavně pro mladé a pracující hráče bude výhoda, že si to časově budeme moci přizpůsobit svým plánům. Na zlepšení je toho vždy spousta, přesné věci mě teď úplně nenapadají. Spíše doufám a věřím, že vše bude fungovat jako letos, kdy jsme zapojili spoustu mladých kluků, kteří hráli výborně a v příštím roce budou zase zkušenější a lepší.

Autor: Josef Česák st. - Vicemistři Extraligy v sezóně 2020/2021, HBC Autosklo H.A.K. Pardubice

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4