Reprezentace

Na srazu reprezentace do 21 let se ukáže nová tvář! Věřím, že na Slováky najdeme recept, vyhlíží Rozlílek

Po dlouhé době se jeden z nenápadných, avšak velmi šikovných hráčů vrátil zpět k hokejbalu. Řeč je o Vítu Rozlílkovi, který se vrátil do mateřského Letohradu, kde pomáhal ofenzivě Jelenů. Hlavní kouč Friml jej měl pod velkým drobnohledem a určitě si tento rychlonohý útočník tuto pozvánku zasloužil.

Měl jsem čas věnovat se naplno hokejbalu

Vítku, jste překvapený, že jste dostal pozvánku do Litomyšle, kde proběhne reprezentační sraz národního týmu hráčů do 21 let? Čekal jste to?

Překvapený určitě jsem. Popravdě jsem vůbec nečekal, že se reprezentace U20 posune a bude i reprezentace U21, o kterou budu mít možnost bojovat.

Po dlouhé době jste se vrátil naplno k hokejbalu. Lední hokej jste opustil navždy, nebo je to jenom přechodná doba?

Hokej jsem určitě neopustil, hokeji se stále věnuji, ale už ne tak jako dřív. Loňská sezóna se bohužel po třech utkáních a následném uzavření zimních stadionů už nedohrávala. Na druhou stranu jsem měl alespoň čas se naplno věnovat hokejbalu.

Jak jste si zvyknul na běhání místo bruslení? Dělalo Vám to problém?

Ano, určitě to byl nezvyk běhat, ale větší problém jsem měl spíše s přechodem z puku na balónek.


Vít Rozlílek (druhý zprava) se po návratu k hokejbalu zařadil mezi nejlepší útočníky Letohradu! Autor fotky: Iva Janoušková ml.

Poslední zápasy ukázaly, že jsme schopni porazit týmy z horní části tabulky

Ihned jste zapadl do letohradského celku, kde jste se ujal produktivity (pozn. redakce 5 gólů + 5 nahrávek z 10 zápasů). Jak jste našel takovou formu?

S většinou kluků, kteří hrají v Letohradě jsem se znal už z dřívějška, takže o to to bylo jednodušší mezi ně zapadnout. A co se týká mojí formy, to sám ani nevím, kde se vzala, ale určitě na tom mají obrovský podíl moji spoluhráči z lajny, a hlavně velký prostor na hřišti, který jsem od trenérů dostával.

Sice jste s Letohradem nepostoupili do play off, protože jste neměli příliš široký kádr, ale výkony nebyly špatné. Co myslíte?

Ano, kádr který jsme měli, byl hodně mladý a nebyl zrovna široký, ale poslední zápasy ukázaly, že jsme schopni podat kvalitní výkon a porazit i týmy z horní části tabulky.


Vít Rozlílek si ve zkrácené základní části Extraligy hokejbalu 2020/21 připsal v 10 zápasech 10 kanadských bodů za 5 gólů a 5 nahrávek. Rok předtím pomohl letohradské juniorce vyhrát BEKO pohár juniorů. Autor fotky: Iva Janoušková ml.

Reprezentovat svoji zemi? Velká čest!

Na srazu juniorské reprezentace se utkáte se Slováky, jak k zápasům přistoupit, abyste je zvládli? Cítíte nervozitu, když víte, že to bude poprvé?

Slovenskou reprezentaci uvidím poprvé až v Litomyšli, takže těžko říct, co na ně bude platit, ale věřím, že máme velmi dobrý tým a že ten správný recept na ně najdeme. Nervozita tam určitě nějaká bude, ale ta k tomu patří.

Jaké by to pro Vás bylo, kdybyste se dostal až do finální nominace na MS?

Byla by to pro mě určitě velká čest obléknout si dres české reprezentace a reprezentovat svoji zemi na MS.