ČMSHb

ČMSHb podpoří rekonstrukci hřiště v Hodoníně i rodiny hokejbalistů postižených zásahem tornáda!

V minulých dnech zasáhla Českou republiku, a hlavně Hodonínsko, nesmírně smutná zpráva. Dopady ničivého tornáda se dotkly i hokejbalového hřiště v Hodoníně a hokejbalových rodin. Českomoravskému svazu hokejbalu to není lhostejné a finančně podpoří nejen nutnou rekonstrukci hřiště.

Ničivé tornádo na Hodonínsku neminulo ani hokejbalové hřiště v Hodoníně. Českomoravský svaz hokejbalu podpoří rekonstrukci hřiště částkou 80 000 Kč z položky v pravomoci Předsednictva.

Z kroku svazu jsme nadšení a vážíme si ho

Českomoravský svaz hokejbalu jednal rychle a ihned se spojil se sekretářem regionálního svazu hokejbalu na jihu Moravy Zdeňkem Hlavačkou. „Bezprostředně po událostech na Hodonínsku mě kontaktovali ze svazu, jestli je nějak zasažen i areál s hokejbalovým hřištěm. Zpočátku jsme nebyli do areálu vpuštěni, ale dva dny po tornádu jsme mohli zjistit první škody,“ popisuje Zdeněk Hlavačka. „Byli jsme hodně rádi, že se tornádo vyhnulo kabinám a nedošlo tak k ještě větším škodám v podobě ztráty např. hráčského vybavení,“ ulevilo se alespoň částečně panu Hlavačkovi. „Na hřišti samotném pak živel způsobil poničení a roztrhání sítí za brankami, ohnutí sloupků, které tyto sítě drží a došlo i k poničení zděných střídaček, v nichž je ukotvena střešní konstrukce tribuny,“ prozrazuje stav škod Zdeněk Hlavačka.

„Hned v začátcích jsme si říkali, že tohle bude stát mnoho úsilí a spoustu brigádnických hodin. Z kroku svazu, který nám nabídnul nečekaně a rychle svou pomoc, jsme velmi nadšení a moc si toho vážíme. Sítě za brankami by byla asi nákladná investice a hodně nám to pomůže. Už zbývá jen poděkovat, je to hezký postoj hokejbalového svazu,“ neskrývá velký vděk člen kontrolní komise klubu HBC Hodonín a sekretář regionálního svazu hokejbalu na jihu Moravy.

Podpořit hokejbalové rodiny budete moci v srpnu na zápasech národních týmů v Litomyšli a Svitavách!

Nejdůležitější součástí každého sportu včetně hokejbalu jsou samotní hráči. Právě oni a jejich rodiny, respektive jejich obydlí, byli ničivým tornádem nemalou měrou zasaženi, a proto se je ČMSHb rozhodl podpořit. Jmenovitě se jedná o hráče výběru talentované mládeže ČR Michala Slezáka, jehož rodina řeší následky poničeného domu. Předsedovi klubu Břetislavu Mrázovi spadl po řádění tornáda dům. Na podporu těchto osob a jejich rodin, ale i dalším postiženým, se plánuje benefiční utkání reprezentačních celků 14. a 15.8. na zimním stadionu v Litomyšli a 21.8. na zimním stadionu ve Svitavách. Vstupné bude dobrovolné, každý bude moci přispět dle vlastního uvážení a vybraná částka bude rozdělena potřebným osobám.

Michal Slezák bude hrát utkání 21.8. za výběr České republiky do 15 let! Podpořit ho a všechny další hráče můžete přímo na místě nejen svými hlasivkami. Každý finanční příspěvek v rámci dobrovolného vstupného se počítá a pomůže dobré věci. „Člověku, který zde bydlí a vidí vše kolem, co se tu stalo, je z toho smutno a úzko. Hlavní, co tady teď lidi drží nad vodou a v nějaké naději je, jak se celá republika v takové situaci umí semknout a držet při sobě a během chvilky reagovat, jak finančně, tak hlavně fyzickou pomocí,“ upozorňuje Zdeněk Hlavačka. „A tím víc člověka, který se věnuje hokejbalu, těší, když ho vedení tohoto sportu, samotní hráči, kamarádi, ale třeba i neznámí lidé nějakým způsobem podpoří. Hodně nás překvapila a potěšila podpora od jednotlivých klubů, regionů a samotného svazu, který se o situaci ohledně hráčů a funkcionářů velmi zajímá,“ těší sekretáře RSHb Morava Jih pana Hlavačku.

„Za každý malý finanční dar pro rodiny budeme moc rádi, protože tohle si člověk, který to na vlastní kůži nezažije, nikdy nedovede představit a těm samotným postiženým lidem a rodinám to opravdu velice pomůže postavit se znovu na nohy,“ dodává závěrem Zdeněk Hlavačka.

Českomoravský svaz hokejbalu samozřejmě uvažoval i o založení veřejné sbírky. K jejímu vyhlášení je však nutné učinit nespočet kroků, a navíc následuje dlouhá čekací lhůta na administrativní vyřízení. Touto cestou se proto nevydal.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9