Ženy

O víkendu poznáme nového vítěze MILICA Ligy žen! Tereza Radová touží s Kyjovem po zlatu

Z první příčky jde do finálového turnaje MILICA Ligy žen Kyjov s Prachaticemi, první jmenovaný má však odehráno o dva zápasy méně. Ani Svítkov s Liticemi neztrácí mnoho bodů a boj o mistryně České republiky bude ještě hodně nabitý.

Na zimním stadionu v Čáslavi se představí šest ženských celků, protože týmy České Třebové a Autoskla se ze soutěže odhlásily. Aktuálně nejlépe má k titulu nakročen Kyjov, který byl na posledním šampionátu třetí. Aktuálně má na svém kontě dvacet bodů stejně jako druhé Prachatice, ale má odehráno o dva zápasy méně. Zápasů je však ve hře ještě velké množství a zdaleka není nic rozhodnuto.

Po sobotních zápasech ve skupině, které startují v 10:00, čekají na týmy v neděli vyřazovací boje, které nakonec určí celkového vítěze. Po sobotní dohrávce může být v tabulce všechno ještě úplně jinak, protože hned čtyřem týmům zbývá odehrát ještě čtyři utkání.

>>SLEDUJTE VŠECHNY ZÁPASY ŽIVĚ NA TVCOM.cz<<



Ještě mám co zlepšovat, myslí si Radová

Kyjov prohrál pouze jeden zápas a nachází se na první příčce. „Já spokojená asi nikdy nebudu, jsem v tomhle náročná. Jak se říká, vždycky to může být lepší. Ty větší úspěchy mě snad teprve čekají,“ není i přes dobrou příčku spokojená Tereza Radová.

V tabulce produktivity se nachází na druhé příčce za svojí spoluhráčkou Terezou Ištokovou. „Druhá? Tak to znamená, že ještě mám hodně co zlepšovat. (smích) Největší moje slabost je přesnost střelby, občas mi to lítá fakt vysoko přes všechny sítě. Ale na kanadské body nehraju, hlavní je, když se daří týmu,“ říká týmově hráčka Kyjova.

Na vrcholu kanadského bodování se nachází hned tři hráčky Kyjova. „Terka Ištoková, Kája Procházková a já jsme hodně nebezpečná útočná trojka. Nechtěla bych proti nám bránit. Ale síla je v celém týmu, počínaje od brankáře až po trenéry. Všichni jsme v dobré formě a každý má v týmu svoji určitou a důležitou roli,“ je si vědoma Radová.

Je však něco, na čem musel tým ještě zapracovat? „To nemůžu říct, protože my žádné slabiny nemáme. Nejtěžší soupeř bude nejspíš Svítkov, mají tam zkušené hráčky, které jsou schopné nás potrápit, teda jen pokud jim dáme možnost. Ale známe jejich slabiny. A kdo bude vítězem turnaje? To je úplně jasné. Letošní titul bude patřit Kyjovu, nijak jinak to nevidím.,“ řekla se smíchem devatenáctiletá útočnice a ještě dodala: „Pokud budeme dodržovat náš systém a využijeme naše nebezpečné signály, tak bychom to měly zvládnout bez zaváhání.“

Letošní ročník se musí obejít bez silné dvojice Slavia Česká Třebová, díky čemuž se dostanou na medailové příčky další celky. „Mě osobně to hodně mrzí, oba týmy jsou vyrovnané a oběma týmům jsme minulé finále šlapali na paty. V obou týmech jsou holky, se kterými se potkáváme v repre, takže hrát proti sobě tomu zápasu dodává úplně jiný náboj,“ upozorňuje Tereza Radová.



Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Prachatice
15 39:10 38
2.
HBC Svítkov Stars...
14 35:9 38
3.
TJ Sršni Svitavy
13 38:10 33
4.
Panthers Kadaň
15 36:31 26
5.
HBC Enviform Třinec
15 19:28 16
6.
HBC Plzeň-Litice
15 13:31 13
7.
SK Kelti 2008
15 13:39 7
8.
HBC Pardubice
14 3:38 3