CROSSDOCK Extraliga

Čtyři kanadské body! Můj nejpovedenější zápas v Extralize, nezastírá pardubický Blažek

Pardubice začaly jarní kolotoč odvet na hřišti daleké Karviné. Ta však sezonu rozjela o týden dříve a síly tak měly být vyrovnané. Samotné střetnutí to také potvrdilo, v dresu Východočechů byl však rozdílový faktor se jménem Miroslav Blažek. Dvacetiletý forvard totiž zaznamenal hned čtyři asistence!

Většina přihrávek byla v početní výhodě

Míro, začátek jara se pro Vás odehrál na hřišti Karviné, odkud se plné počty bodů často nevozí a stejně tak se stalo i ve Vašem střetnutí. Jak byste ho zhodnotil? 
Utkání bylo vyrovnané, bohaté na branky. Pro nás byl zápas ve Slezsku prvním utkáním jarní části a naopak na Karviné bylo vidět, že už dva soutěžní zápasy má za sebou. Samozřejmě by bylo lepší odjíždět zpět do Pardubic s plným počtem bodů, ale za ty dva body jsme rozhodně moc rádi.

Duel skončil sice vítězstvím po prodloužení, Vy ale musíte být nesmírně spokojený. I když jste ani jednou neskóroval, tak to byla v podstatě Vaše nahrávací one man show, vždyť na čtyři z pěti branek jste nahrál! Třikrát to pak bylo z pozice prvního asistujícího, jak se to seběhlo, že jste byl skoro u všeho podstatného? 
Z mého pohledu to byl můj nejvíce vydařený zápas v Extralize. Ale samozřejmě to není jenom moje zásluha, obrovský podíl na tom mají spoluhráči, kteří dokázali využít každou moji nahrávku. Z důvodu absence některých spoluhráčů jsem dostal více prostoru i v přesilových hrách, ve kterých jsem měl tři ze čtyř asistencí.

S trochou nadsázky by se tak dalo říci, kde jste byl v prodloužení, když padl rozhodující gól z hole vašeho spoluhráče Tomáše Zajíčka (úsměv)? Byl jste alespoň na hřišti? 
(směje se) To je pravda, na hřišti jsem ale tentokrát bohužel nebyl, měl jsem za sebou těžké střídání, dal jsem prostor už někomu jinému (usměje se).



Začátek play off v domácím prostředí je cíl

Zpět k zápasu. Na to, že padlo devět branek, tak poměr střel byl pouze 14 ku 21 z pohledu domácích. Jak to bylo s Vaší obranou? Vyloženě defenzivní hráče jste totiž s sebou ve velkém počtu neměli... 
Jak jsem říkal, jsme na začátku jarní části a několik hráčů základní sestavy nám nyní navíc i chybělo. Faktor pro velké číslo obdržených branek byl i ten, že jsme hráli na dvě obranné dvojice a tím pádem byl na ně vyvíjen větší a neustálý tlak. Ale i přes obdržené branky si myslím, že utkání zvládli defenzivní hráči dobře.

Tabulka nyní mluví jasně, momentálně jste na čtvrté pozici a případný start play off v domácím prostředí máte ve svých rukou. Je toto ten hlavní cíl do jarní základní části Extraligy?
Ano, náš hlavní cíl je být v top čtyřce. Myslím si, že začínat play off doma je obrovská výhoda pro každý tým v Extralize, a to jak z důvodu domácího, pro hráče známého, prostředí, tak i podpory diváků. Navíc by nám pomohl i fakt, kdybychom skončili po základní části do čtvrtého místa, že se nám zatím sezona daří.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9