Reprezentace

Reprezentační jednadvacítka uzavře sezónu duely se Slováky! V nominaci stálice, ale i objev ročníku

Stejně jako muži se i nejstarší juniorský národní tým představí 14. – 15.8.2021 na zimním stadionu v Litomyšli ve dvou přátelských duelech proti stejně starým Slovákům. Hlavní trenér Tomáš Friml se svými kolegy nominovali 2 brankáře, 8 obránců a 13 útočníků, mezi nimiž najdeme objev sezóny!

Národní tým juniorů do 20, respektive nyní už do 21 let, přišel dvakrát po sobě o světový šampionát z důvodů nepříznivé pandemické situace. Svěřenci hlavního trenéra reprezentace juniorů Tomáše Frimla ale zažijí vrchol svého více jak 2 roky dlouhotrvajícího cyklu v polovině srpna na zimním stadionu v Litomyšli. „Na akci do Litomyšle jedeme s cílem zahrát si kvalitní zápasy a předvést dobrou hru. Uvidíme, s jakým týmem přijedou Slováci, aby to byly kvalitní zápasy,“ přemítá lodivod reprezentační juniorky Friml.

V kádru je několik hráčů s předpoklady pro nominaci mezi muže

Každého by určitě zajímalo, jakým způsobem přistoupil realizační tým jednadvacítky k tvorbě nominace, když se dlouho nehrálo a nyní se pár týdnů dohrávají zkrácené soutěže. „O nominaci jsme vedli delší debatu, jaké hráče pozvat, zdali ty, kteří prošli třemi roky příprav, nebo hráče, kteří jsou teď vytížení v klubech. Nakonec jsme se v naprosté většině případů rozhodli pro aktuální vytíženost hráčů v současné sezóně, kteří ale prošli celým cyklem příprav,“ prozrazuje Friml. „V nominaci se objevuje pouze jedno nové jméno, a tím je Vít Rozlílek, který se v minulém ročníku vrátil z ledního hokeje naplno do hokejbalu a v Letohradě táhl útok. Tento hráč má velký potenciál, a nejen on má šanci se v Litomyšli ukázat trenérům mužského nároďáku,“ upozorňuje Tomáš Friml.


Tomáš Friml měl možnost vést jeden z nejsilnějších mládežnických ročníků v ČR za posledních pár let. Vrcholného světového šampionátu se ale nedočkal. Autor fotky: Jana Procházková. 

V kádru velmi silného mládežnického ročníku 2000 – 2001 se objevuje hned několik adeptů, kteří by si svými výkony klidně mohli říct o nominaci do národního týmu mužů. „Myslím si, že v našem kádru je několik hráčů, kteří mají velmi dobrou kvalitu a určitě mají předpoklady pro to, aby mohli bojovat o nominaci v mužích,“ souhlasí hlavní trenér reprezentace U21 Tomáš Friml. „S Jirkou Mašíkem jsme už na toto téma mluvili, a ještě jsme domluvení, že si spolu sedneme a probereme hráče, kteří by mohli bojovat o šanci v mužích,“ prozrazuje Friml.