BEKO Pohár juniorů

V posledním kole Beko Poháru juniorů byly k vidění vysoké výhry! Pouze Kert Park zůstává stoprocentní

Většina postupujících celků potvrdila svoje dobré výkony. Týmy Ústí s Rakovníkem ani jednou neinkasovaly. Nejvíce branek vstřelil Svítkov, který se zastavil na dvanácti přesných zásazích. Kladno zvítězilo nad Plzní až po samostatných stříleních.

Skupina A

HBC Plzeň vs. HBC Kladno 3:4 ss (3:2, 0:0, 0:1)

Velmi vyrovnaný zápas se odehrál mezi Plzní a Kladnem, kde o vítězi musela rozhodnout až samostatná střílení. Plzeň se rychle ujala dvoubrankového vedení, když se ve druhé minutě prosadila hned dvakrát během třiceti vteřin. Kladno muselo stále dotahovat, ale nakonec to byli Středočeši, kdo se radoval z vítězství, které mu zaručilo postup na finálový turnaj.

Michal Edl (hlavní trenér HBC Plzeň): „Opět další zápas s kvalitním soupeřem. Vstup do zápasu byl solidní, a tak i dopadla první třetina. Ve druhé třetině jsme opustili stanovenou taktiku a zápas se dramatizoval. Měli jsme i dost faulů a soupeř trestal. Závěr třetí třetiny a prodloužení byly opět naše, ale bez gólu. V nájezdech byl úspěšný soupeř. Každopádně je velkým úspěchem, že až na dva hráče z kategorie juniorů postoupil tým složený z dorostenců na finálový turnaj. Na ten se těšíme. Víme, že nejsme favorité, ale na výlet rozhodně nejedeme.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Rakovník 9:0 (3:0, 3:0, 3:0)

Jasnou výhru naopak slavilo Ústí, které hostilo Rakovník. Branky si Elba DDM hezky rozložila do všech třetin a soupeři nedala moc šancí. Žádný z hráčů Ústí nezazářil, góly si Severočeši spravedlivě rozdělili a do tabulky střelců tak bylo zapsáno devět jmen. Rakovník zakončil základní část bez zisku bodů.


Skupina B

HBC Hostivař vs. HC Kert Park Praha 0:7 (0:4, 0:3, 0:0)

Pražské derby ovládl Kert Park, který nedovolil Hostivaři ani jednou skórovat. Sám vstřelil hned sedm branek a dostal se na první příčku tabulky. Góly padaly pouze během prvních dvou třetin, ta třetí už se spíš jen dohrávala. Kert Parku se podařilo využít dvě přesilové hry a jednou se dokonce radoval při vlastním oslabení. Hostivař na svého soupeře vyslala pouze devět střel.

Ježci Heřmanův Městec vs. HBC Hradec Králové 1988 4:3 (0:1, 3:1, 1:1)

Vyrovnaný boj byl k vidění v Heřmanově Městci, kde se představil Hradec. Oba týmy zůstaly pod postupovou čarou, ale do posledního zápasu daly vše. Jako první šli do vedení hosté, ale Ježci zabrali a postupně se dostali do dvoubrankového vedení, které ještě Hradec snížil, ale vyrovnat už nedokázal, a tak si těsnou výhru připsali domácí.

Jiří Kozel (hlavní trenér Ježci Heřmanův Městec): „Od začátku zápasu jsme byli lepším týmem a diktovali tempo zápasu. Bohužel jsme však soupeři nabídli přesilovou hru 5 na 3 a tu dokázal Hradec proměnit ve vedoucí branku. I nadále jsme však zůstali u střídání tří nekompletních řad a při dalším oslabení dokázali vyrovnat. V závěru druhé části jsme převzali zcela otěže utkání a Piráty držel pouze vynikající Fukárek. Přešli jsme tedy do hry na dvě řady a utkání otočili po nádherných akcích na 3:2. Do třetí třetiny jsme nastoupili v tempu, které Hradec nezachytil a odskočili na rozdíl dvou gólů. Zdálo se, že o osudu utkání je rozhodnuto, zvláště, když soupeř nekladl skoro žádný odpor a my do něho bušili střídání co střídání. Sport však umí být někdy krutý a J. Rakovský z ojedinělé střely snížil na rozdíl jediného gólu a nám se začaly trošku klepat ruce. Vytvořili jsme si i další šance, ale soupeř vycítil možnost utkání vyrovnat, a přeci jen nás v závěru utkání zatlačil, ale výsledek jsme nakonec uhájili. Díky vývoji utkání to byla víc než zasloužená výhra."


Skupina C

HBC Svítkov Stars Pardubice vs. HBK Bulldogs Brno 12:1 (2:0, 4:1, 6:0)

Základní skupinu zakončil vysokou výhrou také Svítkov, který vyslal na svého soupeře celkem 52 střel. Hned dvanáct z nich skončilo za zády hostujícího brankáře. Tři hráči domácích se prosadili dvakrát. Buldoci vstřelili svůj jediný gól v prostřední části, Svítkov ale nepolevil a útočil dál. Zaslouženě se tak představí na finálovém turnaji.

Martin Hlavsa (hlavní trenér HBC Svítkov Stars Pardubice): „V úmorném vedru jsme šli do zápasu s tím, že musíme zvítězit. Od začátku zápasu jsme diktovali tempo hry a šli si za vítězstvím. V první třetině se dvakrát prosadil Kábrt, a prakticky bylo hotovo. Postupem času jsme přidávali branky a soupeře ničili svým pohybem. Všechny lajny odehrály skvělý zápas a daly jasně najevo, že na finálový turnaj patři. Vyzdvihnout musím výkon Jakuba Ilicha, který si připsal 4 kanadské body. Střelecky se dařilo i Filipu Shejbalovi, který se tradičně závěrem sezóny dostává do skvělé formy. Pochvalu však zaslouží všichni aktéři utkání – hráči, rozhodčí atd. – jelikož hrát v takovém horku je masakr.“

HBC Malenovice vs. HBC Enviform Třinec 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Druhé vítězství do tabulky si připsaly také Malenovice, které si díky vítězství vybojovaly účast na finálovém turnaji. Za výhrou si šly hned od začátku a po první patnáctiminutovce vedly nad svým soupeřem o dvě branky. Prostřední část byla gólově vyrovnaná, ale ta poslední už zase patřila Malenovicím, které si tak výhru pohlídaly.

Adam Kovařík (hlavní trenérHBC Malenovice): „Do zápasu jsme doslova vlétli a soupeře nenechali ani nadechnout - vyplynulo z toho první vyloučení a naše následná využitá přesilovka. Vědomi si síly soupeře jsme z tempa nepovolili a v desáté minutě po menší úpravě první formace vsítili branku na 2:0. Tempo jsme se snažili držet i v prostřední třetině, ale po nevyužitých velkých možnostech se nepodařilo odskočit na 3:0, soupeř snad po naší první chybě snižoval. Tým byl výborně připraven a soustředěn, a hlavně díky tomu se nám zanedlouho podařilo z protiútoku znovu odskočit na dvě branky. Třetí třetinu jsme věděli, že když budeme hrát zodpovědně a důsledně, tak nám už postup nikdo nesebere, a i když soupeři evidentně hodně přidali na tempu, povedlo se nám vstřelit čtvrtou branku, v třinecké powerplay pátou a bylo hotovo. Celý tým je nutno pochválit za přístup k zápasu a odvedenou práci, teď je třeba se dobře připravit na víkendovou tečku za sezónou, kterou si jedeme náležitě užít a zabojovat o medaile.“


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9