Extraliga dorostu

Tři týmy dorostenců udržely čisté konto! Beroun zvládl další těžké utkání s favorizovaným soupeřem

Extraliga dorostu nabídla osm zápasů. V západní divizi se blýsklo Nové Strašecí, které vstřelilo osm branek, samo ani jednou neinkasovalo. Ještě lépe se dařilo ve východní divizi KOVU, kter dalo ještě o tři góly více. Nejvyrovnanější duel naopak odehrál Beroun s Ústím, kde padlo jedenáct branek.

Divize Západ


Beroun si vyšlápl na první Ústí


Bez jediného zaváhání zvládli utkání hráči Nového Strašecí, kteří se představili na půdě Rebelů. Celkově zápas vyhráli bez inkasované branky 8:0. Naproti tomu vyrovnaný duel mohli vidět diváci v Blatné, kam zavítal Suchdol. Šťastnějším týmem nakonec mohli být hosté, kteří zvítězili o dvě branky. Domácí vítězství si připsalo Kladno, které si poradilo s lépe postaveným Rakovníkem. I nadále na něj však ztrácí čtyři body.


Nejvyrovnanější zápas se pak odehrál mezi Berounem a Ústím, kde padlo hned jedenáct branek! „Další těžké utkání s prvním celkem tabulky jsme opět zvládli a potvrdili tak dobrý vstup do jarní části sezony. Utkání bylo vyrovnané, za nepříznivého stavu jsme se o přestávce oklepali a na soupeře “vlétli”. Častá střelba a dorážky plus zodpovědná obrana nás dovedla až k vedení 5:2. Tady jsme bohužel polevili, chtěli nadále útočit a soupeř trestal naše chyby. Snížil na 5:4, ale branka na 6:4 byla uklidňující a utkání jsme dovedli do vítězného konce,“ těšilo trenéra Berouna Martina Davídka.


„Pro diváky to bylo určitě zajímavé utkání hrané s nasazením na obou stranách, bez zákeřností a s velkým počtem branek. Prvních pět minut se v podstatě odehrálo jen na polovině soupeře, za což nám byl odměnou vstřelený gól. Pak naši hráči lehce polevili, čehož využili domácí k vyrovnání. Zvýšenou aktivitou se nám ještě podařilo vstřelit druhou branku, a tak za stavu 1:2 pro nás se odcházelo do kabin. Ve druhé části hned po jedenácti vteřinách domácí Kelti vyrovnali a postupem času přidali ještě tři další branky. A to vše hlavně kvůli naší nervozitě a nedůrazu před brankou. Pak jsme po zbytek zápasu i díky zlepšené hře sice dotahovali, ale bohužel vyrovnat se nám již nepodařilo. Utkání nám ukázalo, že ještě musíme s týmem více zapracovat na fyzičce, a hlavně na udržení koncentrace hráčů na zápas po celou jeho dobu,“ upozornil asistent trenéra Ústí Radek Červinka.





Divize Východ

Autosklo si poradilo s Malenovicemi



Jasné tři body slavila Hostivař, která zvládla utkání s Heřmanovým Městcem s nulou. Od začátku jsme byli aktivnější než soupeř a vytvořili si několik dobrých příležitostí. Když už přes nás něco proniklo, zasáhl jistě Tomáš Keprt. Přišlo mi, že jsme si dnes přesněji přihrávali, každopádně pořád máme dost trestů,“ je si vědom útočník Hostivaře Štěpán Ferfecki.


„Utkání jsme pojali jako výlet do Prahy, v sestavě chyběla hned čtveřice hráčů z prvních dvou řad (bohužel u některých hráčů to jsou zranění na delší čas), a tak proti soupeři, který si na střídačce hýčká hned několik reprezentantů z různých klubů, jsme v body ani nedoufali. Neznamenalo to snad to, že bychom zápas odchodili, to nemáme v povaze, ale tak nějak jsme ho takticky vůbec neřešili. Nechtěli jsme hrát zanďoura a jen bránit, prostě jsme si to chtěli se soupeřem na rovinu rozdat a ono to nějak dopadne. Musím říct, že nás až překvapilo, kolikrát jsme se dostali do možností ohrozit branku soupeře, ale gól jsme vstřelit nedokázali, a to je asi jediné, co mě na tom výsledku mrzí, jelikož gól jsme si dát zasloužili. Soupeř byl lepší, ale očekával jsem daleko větší uragán, takže v určité míře panuje spokojenost, ale musíme zkusit příště zabojovat o body i v takto oslabené sestavě. Co beru jako velké plus je, že dostali veliký prostor kluci, kteří si v dorostu né až zase tolik zahrají, a zde se mohli dostatečně vyřádit a rozhodně nezklamali,“ těšilo kouče Heřmanova Městce Jiřího Kozla.


Čisté konto udrželo také KOVO, které si vyšláplo na Přelouč. V utkání se radovalo hned z jedenácti branek. V dalším zápase se jako první do vedení dostal Kyjov, který hostil Brno. Ani tentokrát však hráči Kyjova na první letošní body nedosáhli. Z dalších zásahů se už radovali jen hosté, kteří nakonec zvítězili 4:1.


Souboj tabulkových sousedů vyzněl lépe pro pardubické Autosklo, které se tak dostalo před Malenovice. „Vstup do utkání nebyl špatný, nicméně po pár střídáních jsme polevili a soupeř trestal a otevřel skóre utkání. Po důrazné domluvě jsme zvýšili aktivitu a skóre otočili v náš prospěch, ale soupeř po celou dobu utkání byl velmi nebezpečný. Hlavně když na začátku třetí třetiny hrál dlouhou přesilovku 5 na 3. Oslabení jsme zvládli velmi dobře. Utkání to bylo velmi těžké a z naší strany ubojované vítězství. Vyzkoušeli jsme další dvě "mladé pušky" (Dominika a Honzu) z nižší kategorie a společně s dvěma holkami v týmu (Aneta s Kájou) odehráli velmi dobré utkání,“ neskrýval radost trenér Autoskla Miloš Kamaryt. 


„Do zápasu jsme vstoupili dobře, napadali jsme a dali první gól. Bohužel pak přišla série chyb, kdy jsme nedokázali vyhazovat lehké míče z pásma a chtěli místo toho něco tvořit. Soupeř byl lepší v územní převaze. Neodehráli jsme špatný zápas, ale vinou špatné produktivity jsme odjížděli bez bodu,“ mrzelo naopak malenovického kouče Adama Kovaříka.



Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
19 148:36 57
2.
HBC Plzeň
18 148:30 47
3.
SK Kelti 2008
17 143:27 40
4.
TGB Swietelsky...
17 78:51 34
5.
HBC Kladno
17 86:53 26
6.
SK Suchdol nad...
18 55:140 22
7.
TJ Blatná Datels
18 66:91 21
8.
HBC Prachatice
17 49:96 17
9.
HbC Zliv
17 33:98 11
10.
TJ Tatran...
18 32:105 8
11.
TJ HBC Olymp...
18 51:162 8