1. liga

Jak si dohrávku 1. Ligy užívá svítkovský Filip Paukrt? Chtěl by titul?

Od pardubického Svítkova se v dohrávce čekalo, že bude jedním z nejsilnějších týmů soutěže, a to se zatím projevuje. Pardubické Hvězdy se dokonce dostaly na celkové druhé místo v tabulce základní části a teď ladí formu na play-off. Bude chtít svítkovský Filip Paukrt titul a jak se těší na play-off?

Úroveň soutěže je dobrá, kvalita zápasů vysoká!

Filipe, jak si zatím dohrávku 1. Ligy užíváte? Má tato zkrácená forma stejnou úroveň jako na podzim?

Tak to víte, že užíváme. Každý z nás už se na zápas těšil. Pauza byla opravdu dlouhá a i ta nejistá chvíle, kdy se jen trénovalo, netrvala dny. Takže když nás konečně vypustili, byla to paráda. Úroveň je dobrá, kvalita zápasů vysoká a jsme rádi za to, jak jsme do dohrávané části vstoupili.

Podle dění je vidět, že se snažíte situaci využít k začlenění mladších hráčů do kádru, jak to zatím funguje?

Nemyslím si, že je to zapříčiněno tím, jaká situace byla. U nás mají mladí velkou kvalitu. Blesk Kábrt nebo náš „mladej Ovechkin“ Bláha si spolu parádně sedli. Velké kvality ukázal i stoper Korbel a zapadají i další mladí kluci, kteří se pomalu stávají pro Áčko nepostradatelní a starším hráčům taky dávají chuť hrát dál, i když těch už tam moc nemáme.

Také je ze statistik jasné, že si opory týmu konečně sedly a našly svoji formu. Teď již pravidelně bodujete Vy, Jakub Král a Pavel Kubal. Jak se to povedlo?

Za mě je Kuba Král jedním z nejlepších hráčů 1. Ligy, a tak se nedá divit, že mu to tam šlape, navíc právě s Pavlem našli společnou řeč a z „procházkáře“ Pavla se stal právě dvorní nahrávač a co se týče mě, tak já moc rád těžím z práce mé mladé lajny a jsem rád, že to tam padá. Zároveň nám výborně chytají oba gólmani a i kluci tady nezmínění odvádějí skvělou práci, takže to momentálně šlape.


Filip Paukrt při napadání suchdolského útočníka. Zdroj: SK Suchdol nad Lužnicí

Konečně jsme v tabulce tam, kde vždy chceme být!

Dokonce jste se dostali na druhé místo v tabulce, budete chtít toto umístění obhájit proti Brnu?

Ano. Jak už jsem říkal, vstup se nám povedl a konečně jsme v tabulce tam, kde vždy chceme být. V zápase proti Brnu rozhodně prohrát nechceme, takže se rozhodne v neděli.

Jak se teď na zápasy připravujete? Směřujete tréninky spíše již na play-off? Jak se na vyřazovací boje těšíte?

Tréninky máme jako na houpačce, ale kvalitu mají velkou. Víc asi prozradit nemůžu, abych neodhalil karty. Jelikož máme tréninky i uzavřené a nejsou vpuštění ani novináři, neprozradím víc. (smích) Ale že se těšíme, říct můžu. Přeci kvůli tomu play-off, i když letos dost jinak se to hraje, aby se vyhrál ten polední zápas sezóny.

Svítkov, Suchdol a Brno. Tato trojice bude útočit na titul, je to Vaše priorita?

Já si myslím, že díky letošnímu formátu je favorit každý a vyhrát může opravdu každý tým, který na závěrečnou část sezóny postoupí. Jelikož se bohužel nedá postoupit a spousta týmů by Extraligu nechtěla, je to vždy takové zvláštní. Tak jako tak bychom chtěli uspět, ale to je přeci každoroční cíl.


Dokáže Filip Paukrt dovést svůj tým do Extraligy? Zdroj: SK Suchdol nad Lužnicí

Extraliga je u nás téma!

Pokud byste chtěli v budoucnu do Extraligy, byl by zisk titulu velkou vzpruhou, nemyslíte?

Extraliga je u nás téma. Mladí rostou, upevňují pozice a hrají velice dobře. Zisk titulu by byla hlavně odměna. Jsme hladoví po úspěchu, tak proč ne letos. Zbytek sezóny bude ještě velice zajímavý a věřím, že každý si přijde na své.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Suchdol nad...
15 67:34 34
2.
TJ Blatná Datels
13 66:38 29
3.
TJ KOVO Praha
14 57:45 28
4.
Ježci Heřmanův...
14 55:39 27
5.
Vlčí smečka...
14 44:35 27
6.
HBK Bulldogs Brno
16 51:48 27
7.
SK Kelti 2008
15 56:51 23
8.
SK Kometa Polička
12 51:30 21
9.
HBC Tygři Mladá...
13 51:64 16
10.
TGB Swietelsky...
15 42:60 16
11.
HBC Nové Strašecí
16 50:73 12
12.
TJ Lokomotiva...
13 31:59 10
13.
HBC Malenovice
14 33:78 6