Reprezentace

Národní tým mužů se po dlouhé pauze utká se Slovenskem! Na soustředění se těším, nezastírá Mašík

V polovině srpna 14. – 15.8. se reprezentační tým mužů společně s národním týmem juniorů do 21 let sejde na zimním stadionu v Litomyšli. Součástí soustředění budou dva přípravné duely se Slovenskem. Lodivod národního týmu mužů pozval se svými kolegy 28 hráčů včetně gólmanů.

Z důvodů celosvětové pandemie koronaviru se seniorské mistroství světa přesunulo na rok 2022, kdy by se čeští hokejbalisté měli představit v Kanadě na vrcholném šampionátu. Čas rychle plyne a srpnová příprava bude pro národní tým nesmírně důležitá. „Covid nám velmi zkrátil přípravu, a proto už i toto soustředění je pro nás velmi důležité. Navíc bude okořeněné dvojzápasem se Slovenskem,“ zdůrazňuje hlavní trenér reprezentace mužů Jiří Mašík. „Na přípravu nebude tolik času, další kemp by měl být v prosinci a pak v únoru,“ prozrazuje.

Zpravidla každý světový šampionát, který se koná v zámoří, je nesmírně náročný na organizaci a vyvíjí tlak na brzkou finální nominaci z důvodů víz apod.. „Ze zkušenosti víme, že nominace do Kanady se dává klidně 1-2 měsíce dopředu,“ upozorňuje Mašík. „Takže vybrat ty správné hráče a dát tým dohromady bude otázkou cca tří soustředění a samozřejmě důkladným sledováním hráčů v příští sezóně,“ uvědomuje si hlavní trenér národního týmu. „Ta letošní nám tolik neukáže, navíc hráči měli dlouhou pauzu a do herní pohody se teprve dostávají,“ dodává Mašík.

Budeme sledovat pár adeptů z bývalé dvacítky

Času na přípravu na světový šampionát není mnoho. „Navíc bude letos i kvůli zápasům do července zkrácená letní příprava. Bude hodně na hráčích, jak k tomu přistoupí a budou na sobě pracovat nad rámec tréninků,“ upozorňuje Jiří Mašík, který se již dívá směrem k prvnímu kempu po dlouhé době. „Na soustředění se moc těším, zase po dlouhé době potkat kluky a začít s přípravou na Kanadu. Věřím, že se sejdeme ve velkém počtu. Navíc tam s námi bude bývalá U20 a tam budeme sledovat pár adeptů, které budeme chtít vyzkoušet. Možná už k tomu dojde i v Litomyšli,“ nezastírá Mašík.

Nominace reprezentace mužů na dvojzápas se Slovenskem:

14. – 15.8.2021 | Zimní stadion Litomyšl

Brankáři:

Mikl Petr (HC Kert Park Praha), Stárek David (HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice), Jirotka Jan (HBC Kladno).

Obránci:

Pliml František, Kudela Tomáš, Hrabár Jiří (všichni HBC Kladno), Slanec Michal, Hanuš Lukáš (oba HBC Plzeň), Filip Petr, Zajíček Tomáš (oba HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice), Šlehofer Václav ml. (TJ Snack Dobřany), Fanderlík Vít (HBC Hradec Králové 1988), Markytán Jaromír (HBC Prachatice).

Útočníci:

Šrámek David, Schnaubelt Milan, Pražák Ondřej (všichni HBC Kladno), Kruček Martin, Wróbel Tomáš, Zvonek Dalimil, Fejfar Tomáš (všichni HC Kert Park Praha), Pauer Jaroslav (HBC Plzeň), Březina Ondřej, Kubeš Pavel, Bílý Jan (všichni HBC Autosklo-H.A.K Pardubice), Singer Jiří (HBC Most), Pala Martin (HbK Karviná), Vaněk Radoslav (Elba DDM Ústí nad Labem), Fraňo Matěj (Bulldozers Kernenried - SUI).

Náhradníci:

Brankář: Novák Michal (SK Hokejbal Letohrad). Obránci: Chyba Tomáš (HBC Most), Blaško Jan (HC Kert Park Praha). Útočníci: Kohout Martin (HBC Kladno), Šimůnek Josef (HBC Hradec Králové 1988).