CROSSDOCK Extraliga

Zápas o všechno! Postoupí Hostivař do play off značky last minute? Zasloužíme si ho, věří Potechin

Hostivař se dostala do situace, kdy stále hraje o play off, ale postup nemá ve svých rukou. Nejdříve musí na svém hřišti porazit pražské KOVO, čímž si zajistí 3 body a poté musí spoléhat na Pardubice, které musí porazit hradecké Piráty - je to reálné? Jak to vidí hostivařská posila Michail Potechin?

S klukama je radost hrát

Michaile, jste velkou posilou pro mladý pražský tým. Jak jste se do tohoto klubu vůbec dostal? Proč jste odešel z Kladna?

Do hostivařského klubu jsem se dostal přes Martina Davídka (syn hlavního trenéra Martina Davídka st. pozn. red.), který v týmu působí od nové extraligové sezóny. Mates mi před začátkem této zkrácené dohrávky napsal, že tým shání nějaké hráče, kteří již okusili Extraligu. Jelikož hokejbal mám rád, neváhal jsem ani vteřinu nad takovou nabídkou. Z Kladna jsem prakticky neodešel, jelikož jsem v týmu Hostivaře na hostování, avšak z důvodu hraní 2. Ligy nemohu aktivně chodit hrát hokejbal na Kladně a Hostivař nebyla proti, abych si zahrál nyní tu dohrávku u nich, za což jsem velmi rád.

Podle statistik je vidět, že jste do týmu zapadl rychle a hned jste si se spoluhráči sedl. Hodně jste se podílel na gólech, s kým se Vám zatím hrálo nejlépe?

Musím vyzdvihnout spoluhráče z útoku jako je Sam Kucharčík, Otto Urbanec a teď poslední zápas Jan Čejka a Mates Davídek, s klukama je radost hrát.


Michail Potechin si v 5 zápasech za Hostivař připsal 5 kanadských bodů za 3 góly a 2 nahrávky. Zdroj fotky: fcb HBC Hostivař.

Náš tým si za jarní část play off zaslouží!

Teď Vás čeká boj o play off, nejdříve musíte porazit pražské KOVO. Máte na sousedy z Palmovky nějaký recept?

Tento zápas je pro nás klíčový! Budeme hrát, jak jen nejlépe umíme. To znamená útočný, běhavý a dynamický hokejbal.

Druhý krok je také jasný. Hradec Králové musí prohrát na svém hřišti s Pardubicemi, je to podle Vás reálné?

Pardubice snad oberou o všechny body Hradec. Velmi silně v to doufám! Letošní tým Hostivaře si za tu jarní část zaslouží účast v play off.

Jak jste si jinak užil dohrávku Extraligy v Hostivaři? Mrzelo by Vás, kdybyste do play off nepostoupili?

Užil jsem si ji velmi, do poslední chvíle jsem ani nevěděl, že vůbec budu dohrávat nějakou soutěž. Jsem velmi rád, že jsem poznal skvělé kluky, kteří tvoří dobrou partu a myslím si, že do pěti let vůbec nebude žádným překvapením, že Hostivař bude hrát pravidelně o titul. Co se týče play off, tak by mne to hodně mrzelo, ale uvidíme, jak to vše dopadne.


Na zisk titulu tipuji určitě Kladno

Jak to vidíte příští sezónu? Budete v Hostivaři pokračovat nebo opět budete měnit dres?

Další sezóna mi začíná na konci července, ale již ta hokejová. Jsem však velmi rád, když po konci hokejové sezóny mohu hrát hokejbal. Jestli to bude za Hostivař na té nejvyšší úrovni? To upřímně nevím, každopádně bych se tomu nebránil.

Koho tipujete na zisk celkového titulu? Letos bude play off hodně ošemetné, že?

Na zisk titulu tipuji určitě Kladno, Kert Park hraje hodně pěkný hokejbal. V tomto roce i Ústí nad Labem, které by mohlo prvně zmiňovanou dvojici potrápit. Co se týče toho, že play off bude ošemetné, bohužel, ale můžeme být rádi, že alespoň nějakým způsobem se to dohrávat bude.


Protlačí se Hostivař na poslední chvíli do postupové osmičky pro play off? Zdroj fotky: fcb HBC Hostivař.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9