CROSSDOCK Extraliga

Poslední extraligové kolo! Nováček bojuje o play off, Kert Park o udržení prvního fleku

Je to tady! Základní část hokejbalové Extraligy mužů už tento víkend zaklapne po restartu své brány. Půjde v něm tentokrát o mnohé, jednak o to, kdo si nakonec vybojuje osmé postupové místo a zadruhé třeba i o to, kdo se bude radovat z nejvýhodnější pozice do vyřazovací části.

Všechno načne duel o krále základní části

V předposledním kole, možná i nečekaně, ztratil jak Kert Park na hřišti Karviné, tak také Kladno v Letohradě, a to je teprve velice nečekaná kaňka na jinak bezchybném kladenském představení po restartu celé soutěže. Ani pro jeden tým se však nic neděje, byl to pouze jeden zápas, nic neřešící, navíc všechno může být po tom následujícím, víkendovém, znovu úplně jinak!

Právě poslední kolo Extraligy hokejbalu totiž proti sobě svede už v pátek večer první Kert Park Praha s Kladnem! Středočeši ztrácí momentálně jeden bod, je tak jasné, že jakákoliv výhra by katapultovala Rysy právě na vítěze základní části.

I ve zkrácené základní části rozhoduje při rovnosti bodů po bodovém rozdílu následně vzájemný zápas, je tak jasné, že pokud momentálně čtvrté Pardubice vyhrají ve východočeském derby s Piráty za tři body a zároveň by třetí Ústí s body třiadvaceti prohrálo s Mostem, bude mít Elba kvůli víkendovému neúspěchu právě na hřišti Autoskla o jeden stupínek horší výchozí pozici do play off. V tomto případě by se totiž posunuly na třetí místo zmiňované Pardubice.

Jenomže, pozor! Situace je tak zamotaná, že Pardubice sice mohou pomýšlet na posun v tabulce, zároveň ale klidně mohou být v sobotu odpoledne poměrně mrzuté. Dva body za nimi, tedy na páté příčce, je totiž momentálně Karviná a ta ještě v září nečekaně vykradla pardubické kolbiště. Slezanům tak teoreticky stačí dvoubodová výhra v Letohradě, protože mají s Autosklem lepší vzájemný zápas. V úvahu by ještě přišla varianta pardubického zisku jednoho bodu s Hradcem a plnohodnotná výhra Karviné. I v tomhle případě by play off začínalo v domácím prostředí u jediného moravského extraligového zástupce.

Souboj o první čtyřku základní části je letos obzvlášť důležitý! Kvůli rychlejšímu spádu soutěže po restartu Extraligy mužů se totiž minimálně čtvrtfinále a semifinále hraje pouze na dva vítězné zápasy a kdo tak letos začne, teď už můžeme snad konstatovat, před vlastními fanoušky, bude mít tudíž obrovskou výhodu!

>>SLEDUJTE SEVEROČESKÉ DERBY ŽIVĚ NA WEBU TVCOM.cz<<


Hradec Králové vs. Hostivař na dálku!

Na Hradec čeká nejdůležitější východočeské derby proti Pardubicím za poslední roky! Potřebuje uspět jako sůl, za osmými Piráty je totiž v závěsu nováček z Hostivaře, který by nesmírně rád uzmul na poslední chvíli vstupenku do play off. Ovšem! Pro Pražany nehraje do karet vzájemný zápas, a tak se dvoubodová ztráta na Hradecké prakticky mění na tříbodovou… Ta tedy půjde smazat jen v případě, že Hostivař uspěje za tři body naopak v pražském derby s KOVEM a zároveň Hradec nebude bodovat s Pardubicemi.

A co další týmy? I momentálně sedmý Most s jednobodovou ztrátou na Plzeň může případně pomýšlet na posun v tabulce právě na šestou příčku. Mosteckým by hrál do karet i lepší vzájemný zápas. A podobné platí také pro Mečouny. S lepším vzájemným zápasem ztrácejí ze šestého místa na pátou Karvinou tři body. Zkrátka všechny duely v rámci posledního kola Extraligy hokejbalu mužů nabízejí pro minimálně devítku týmů neskutečně atraktivní boje!


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4