2. liga

Turnaj RSHb Morava Jih udělal tečku za druholigovým ročníkem!

V Jihlavě se udělala v rámci regionálního turnaje 2. Ligy Morava Jih tečka za letošní sezónou. O pohár RSHb bojovalo pět týmů, prvenství pak brala domácí SK Jihlava, která předčila jihlavské Flyers, rezervní tým Buldoků z Brna, Přibyslavice a Brno Eagles.

Druhou ligu na na jihu Moravy vyhrála Jihlava!

„Není důležité vyhrát, ale účastnit se.“ Toto heslo dokonale pasovalo na nedělní hokejbalový turnaj jihomoravského regionálního svazu, konaný v Jihlavě. Hokejbalové soutěže byly v rámci 2. Ligy pozastaveny v polovině října a od té doby se čekalo, jak se bude vyvíjet situace kolem pandemie. Nakonec se zástupci všech celků dohodly, že soutěžní ročník dohrávat ve zkrácené formě v červnu a červenci nebudou, neboť nebylo jisté, zda budou moci používat kabiny a sprchy. I proto se představitelé regionálního svazu rozhodli uspořádat alespoň jednodenní turnaj.

Na turnaji startovali obhájci loňského turnajového prvenství v podobě Slzy Přibyslavice. Dále HBK Bulldogs Brno “B“, Eagles Brno, HBC Flyers Jihlava a domácí pořadatel SK Jihlava. Naopak účast na turnaji odmítly Hodonín se Sudoměřicemi. Jihlava byla vybrána jako dějiště cíleně díky dobrému zázemí a velkému areálu. I proto dokázala zajistit odpovídající bezpečnostní opatření. A díky splnění protipandemických podmínek byl umožněn také vstup divákům, což byl pro všechny zúčastněné příjemný bonus.


HBK Bulldogs Brno B - Zdroj: SK Jihlava

Systém turnaje

Turnaj se hrál systémem každý s každým na 2x 10 minut. Při případné remíze by přišly na řadu nájezdy. O konečném pořadí pak rozhodoval počet bodů, vzájemný zápas nebo skóre.

Do sportovního areálu v srdci Vysočiny přicestovaly všechny týmy s širokými kádry, a tak se mohlo po celý den hrát ve slušném tempu. Během dne nebyla nouze o pěkné akce, obraty, emoce i skvělé brankářské zákroky. V hokejbalovém kolotoči si to nakonec v posledním kole rozdaly v městském derby o celkové prvenství jihlavské mančafty. Vítězství 2:1 trefil barvám SK necelé dvě minuty před koncem Hlavatý.


Slza Přibyslavice - Zdroj: SK Jihlava

Vzkaz od předsedy celku SK Jihlava

„Děkujeme svazu, že celou akci podpořil, všem týmům, které přijely a také všem hráčům včetně návštěvníků, že respektovali protiepidemická pravidla,“ vzkázal předseda SK Libor Doležal.

Výsledky:

Přibyslavice – Eagles Brno 5:1, Bulldogs Brno “B“ – Flyers Jihlava 0:1, Bulldogs Brno B – SK Jihlava 0:2, Flyers Jihlava – Přibyslavice 3:2, Flyers Jihlava – Eagles Brno 7:1, Přibyslavice – SK Jihlava 0:1, Přibyslavice – Bulldogs Brno “B“ 1:2, SK Jihlava – Eagles Brno 6:1, SK Jihlava – Flyers Jihlava 2:1, Eagles Brno – Bulldogs Brno “B“ 0:5.


Eagles Brno - Zdroj: SK Jihlava

Tabulka

1. SK Jihlava - 12 bodů

2. HBC Flyers Jihlava - 9 bodů

3. HBC Bulldogs Brno B - 6 bodů

4. Slza Přibyslavice - 3 body

5. Eagles Brno - 0 bodů

Nejlepší hráči turnaje:

Brankář: Lukáš Čára (SK Jihlava)

Obránce: Jakub Koch (SK Jihlava)

Útočník: Ladislav Pospíchal (Flyers Jihlava)

Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
12 70:28 30
2.
TJ Sokol Poruba
12 77:44 21
3.
HbK Karviná B
11 46:43 21
4.
HBC Enviform Třinec
11 45:35 19
5.
HBK Vsetín
12 41:54 11
6.
HC Warriors...
12 19:94 3