BEKO Pohár juniorů

Heřmanův Městec prohrál v Extralize juniorů kvůli gólu jedenáct vteřin před koncem, Hostivař suverénní

Extraliga juniorů přinesla hned tři vyrovnané zápasy. Ten nejnapínavější se odehrál mezi Kert Parkem a Heřmanovým Městcem, kde vítězný gól padl až v závěrečné minutě. I přes tlak soupeřů udržely tři body také týmy Brna a Svítkova. Hned dvě jasné výhry slavily Prachatice.

Skupina A

HBC Rakovník vs. HBC Plzeň 3:5 (1:4,2:0,0:1)

Plzeň do svého zápasu vstoupila dobře hned od první třetiny. Jako první se však do černého trefili domácí, za které využil přesilovou hru Ondřej Mendel. Pak už se slova ujali hosté. Po dvou využitých početních výhodách přišly ještě dvě branky ve hře pět proti pěti, které Plzeň vstřelila během pouhých devíti vteřin. Rakovník se ale nenechal zaskočit a ve druhé patnáctiminutovce se dostal na jednobrankovou ztrátu. Další gól už však nepřidal, trefili se naopak hosté, kteří si tak došli pro tříbodové vítězství.

HBC Kladno vs. HBC Prachatice 1:5 (0:0,1:2,0:3)

V Kladně v první třetině branka k vidění nebyla, hráči se začali prosazovat až v prostřední části, kdy se nejprve za domácí trefil Filip Barták, jednalo se však o jediný gól domácích. Slova se totiž následně ujali hosté, kteří se trefili do černého hned pětkrát. Týmy v utkání využily hned čtyřikrát početní výhodu a body to nakonec přineslo Prachaticím.

HBC Prachatice vs HBC Rakovník 5:0 (3:0,0:0,2:0)

Svůj druhý zápas víkendu odehrály oba dva celky, a i tentokrát se dařilo Prachaticím. Svého soupeře téměř k ničemu nepustily, přestřílely ho 51:40 a podařilo se jim využít hned tři přesilové hry. K druhému tříbodovému vítězství víkendu si došly postupnými krůčky a vyhouply se na čelo tabulky.

Skupina B

HC Kert Park Praha vs. Ježci Heřmanův Městec 2:1 (1:1,0:0,1:0)

Velmi vyrovnaný zápas se odehrál mezi Kert Parkem a Heřmanovým Městcem. Dominik Jizba poslal svůj tým do vedení, ale do první sirény ještě vyrovnali hosté. Kert Park svého soupeře jasně přestřílel, ale Adam Páv držel naděje svého celku až do poslední minuty. Pouhých jedenáct vteřin dělilo hosty od bodů, o které však nakonec přišli.

Jiří Kozel (Ježci Heřmanův Městec) - „Jak se to říká? Kdyby mi to někdo řekl před zápasem, tak tomu neuvěřím. Sestava byla spíš improvizací, a to, co kluci předvedli, bylo neskutečné. Samozřejmě úžasně zachytal A. Páv, ale spousta míčků skončila i na hráčích, což dokazují jejich nová „tetování“. Obětavost, se kterou jsme hráli, byla neskutečná a navíc to nebylo jen o betonu vzadu, ale my jsme neskutečně zlobili i směrem dopředu. Minimálně polovina námi vyslaných střel byla tvořena velkými šancemi. Za kluky mi bylo hrozně líto toho gólu na konci, já to i přes prohru beru jako vítězství, i když se přiznám, měl jsem na krajíčku, protože vidět kluky po celé utkání na pokraji sil a pak dostat takhle blbě gól, bylo sportovní neštěstí. Místo bodů jsme se tak museli spokojit jen s chválou od soupeře. Dnes jsme neukázali tvář, ale KSICHT... tohle jsme my, JEŽCI!“

HBC Hostivař vs. HBC Hradec Králové 1988 9:1 (3:0,4:1,2:0)

Také Hostivař svého soupeře nešetřila a vyslala proti němu hned třiašedesát střel. Hradec se dokázal prosadit pouze v prostřední části, kdy využil přesilovou hru Vojtěch Svatoň. Jinak to byla show pražského celku. Kromě branky v početní výhodě se mu podařilo dokonce skórovat při vlastním oslabení. Josef Vosátko zaznamenal hattrick.

Skupina C

HBK Bulldogs Brno vs. HBC Malenovice 3:2 (1:1,1:1,1:0)

Velmi napínavé utkání proběhlo mezi Buldoky a Malenovicemi. Hosté se ujali jako první vedení, domácí ale snížili, a tak se odcházelo do šaten za nerozhodného stavu. Z druhé části stačilo Malenovicím pouhých patnáct vteřin a opět šly do vedení. Ani tentokrát ho ale neudržely dlouho, po třech minutách bylo opět vyrovnáno. Ve třiačtyřicáté minutě se poprvé do vedení dostalo Brno, které už náskok dokázalo udržet až do konce a došlo si pro plný počet bodů.

Adam Kovařík (HBC Malenovice) – „Do zápasu jsme šli s tím, že chceme vyhrát a zajistit si postup. Dali jsme první branku a byli jsme lepším týmem, ale soupeři po první naší chybě trestali na 1:1. Na začátku druhé třetiny jsme opět vedli, ale po hloupých faulech jsme dostali branku na 2:2. Poté se do naší hry jakoby vkradla křeč a nemohoucnost. Šance jsme si dokázali vypracovat i přes pečlivou a dobrou defenzivu domácích, leč vše končilo buď na chráničích obránců, vedle nebo na brankáři Brna. Ne, a ne dát gól a soupeř pak chvilku před koncem utekl a bylo vymalováno. V následném tlaku jsme už síly na zvrat nenašli. Hodně jsme si zkomplikovali postup a budeme o něj bojovat doma s Třincem. Pro postup uděláme maximum. Týmu věřím a věřím, že postoupíme. Soupeři gratulujeme k výhře.“

HBC Enviform Třinec vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 3:4 (1:2,0:0,2:2)

Vyrovnaný zápas až do poslední minuty se odehrál také v Třinci, kde se představil Svítkov. Hosté měli gólově vždy navrch, ale Třinci se podařilo pokaždé dotáhnout. Svítkov se vždy ale dostal zpátky do dvoubrankového vedení. Poslední snížení Jakuba Wrobela při přesilové hře nabídlo strhující závěr. Ani hra bez brankáře body domácím nepřinesla.

Martin Hlavsa (HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice) – „Do Třince jsme jeli s vědomím, že k postupu potřebujeme tři body. I přes komplikovanou cestu, kdy nám odjel navazující vlak a museli jsme vzít taxíky z Českého Těšína, jsme dojeli do Třince řádně nabuzeni. Již od rozcvičky byl cítit týmový a vítězný duch. Vyrovnat jsme se však museli s tamními podmínkami, kdy nám asfalt dělá problémy. Třinec se tradičně doplnil o několik šikovných hokejistů, avšak chyběla jejich největší hvězda Stromko, který již řádí v dresu Karviné v Extralize mužů. Prosadit se podařilo benjamínkovi v naší sestavě – teprve třináctiletému Danielu Martínkovi, který po dobrém čtení hry z pozice obránce sběhl mezi kruhy a se štěstím proměnil a mohl oslavit svůj první gól v juniorce. Drama však bylo po snížení na 3:4 na světě, ale i přes soupeřovu hru bez brankáře a po famózním zákroku Procházky jsme si odvezli domů 3 body! Pochvala pro celý tým za zodpovědný a bojovný výkon. Pro nás složitý zápas, ve kterém se naši techničtí hráči museli vyrovnat s povrchem a stavem hřiště. Postup na finálový turnaj máme ve svých rukou a věřím, že poslední krok doma s Brnem uděláme.“

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9