Extraliga juniorů

Extraliga juniorů přinesla velké množství branek, nejvíce jich vstřelilo Ústí, Letohrad se vyhoupl na čelo

Další kolo Extraligy juniorů přineslo jasné výsledky. Všechny zápasy skončily s minimálním rozdílem tří branek. Hned čtyři celky však vstřelily pět a více gólů. Nejvíce gólové radosti zažilo Ústí nad Labem, jež se zastavilo na desítce. Východočeské derby ovládl Letohrad, který se udržel na 1. místě.

Kladno odehrálo zápas s nulou


Čisté konto se podařilo udržet Kladnu, které hostilo pražské KOVO a porazilo ho 3:0. „Už před zápasem jsme měli z tohoto utkání obavy, protože KOVO je nevyzpytatelný soupeř. KOVO u nás předvedlo kvalitní disciplinovaný defenzivní výkon podpořený velice kvalitním výkonem brankáře, s nepříjemnými rychlými protiútoky. My jsme do utkání vstoupili aktivně, tvořili jsme si jednu střeleckou pozici za druhou, ale bez brankového efektu. V dalším průběhu zápasu to byl boj o každý metr hřiště, až druhý gól ve druhé třetině nás trochu uklidnil a zápas jsme dovedli do vítězného konce. Musím vyzdvihnout defenzivní práci všech hráčů a velice dobrý výkon Adama Pulce, který udržel čisté konto,“ těšilo hlavního trenéra Kladna Jaroslava Procházku.


Svého soupeře rozhodně nešetřilo Ústí nad Labem, které před svými diváky přivítalo poslední Dobřany. Postavení v tabulce je velmi rozdílné, a takový byl nakonec i výsledek zápasu. Už v první třetině se Elba DDM dostala do čtyřbrankového vedení, které do konce zápasu ještě navýšila. „Tak jako minulý víkend, i tentokrát jsme vstoupili do zápasu aktivně a od začátku určovali tempo hry. Přes malé výkyvy jsme kontrolovali hru a s přehledem získali tři body,“ přidala krátké a výstižné hodnocení vedoucí mužstva Markéta Štroufová.





Hradec vytěžil ze dvou zápasů důležité tři body


O své výhře rozhodl ve východočeském derby Letohrad až ve třetí třetině,  v níž nenechal Hradec ani jednou skórovat. „Na Hradec Králové jsme se snažili aktivně nastoupit a co nejdříve rozhodnout. Soupeř ale od začátku utkání oplýval neskutečnou odhodlaností, obětavostí a hrál naprosto otevřenou partii, což mě překvapilo. Hradec víc chtěl, bojoval, a navíc se dostal do brzkého vedení 1:0. O osudu zápasu rozhodly naše dva góly ve vlastním oslabení, hráči měli jasný pokyn aktivně napadat i ve čtyřech a neslo to své ovoce, to bylo ale jediné pozitivum zápasu. Jinak jsme se dost trápili, kupili jsme další zbytečné fauly a já už si občas připadám, jak kdybych před zápasy a mezi třetinami mluvil do zdi… Nicméně jsme urvali důležité vítězství, rozhodly individuality a tento zápas musíme rychle hodit za hlavu a vrátit se k poctivé hře z podzimní části," nabádá hlavní kouč Letohradu Filip Červinka.


Na svého soupeře vlétlo také pardubické Autosklo, které po dvou třetinách vedlo již 0:7. Třinec se v závěru hry mohl radovat alespoň z čestného úspěchu, když upravil výsledek na konečných 1:8. Na kvótě osmi gólů se zastavil také Hradec Králové, jenž se ve svém druhém zápase víkendu utkal s Prachaticemi. Díky dobré druhé třetině hostů bylo ještě skóre vyrovnané 3:3. V poslední části však udeřili Piráti, kteří pěti góly rozhodli o zisku tří bodů a spravili si tak chuť po sobotní porážce.



Tabulka Extraliga juniorů

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
5 33:14 15
2.
HBC Prachatice
5 12:13 12
3.
HBC Rakovník
5 17:17 6
4.
SK Rebel Praha
5 12:30 3