Markmed pohár dorostu

Dorostenci Strašecí a Heřmanova Městce vstřelili v Marked poháru deset branek

Své soutěže se dočkali také dorostenci, kteří rozehráli Markmed pohár dorostu. Specialitou poháru je, že týmy se sejdou vždy ve třech na jednom místě a každý celek tak odehraje dvě utkání.

Obě svá utkání vyhrála Karviná, která si jasně poradila s Malenovicemi a Kyjovem. Svým soupeřům dala dohromady osm branek, jednou navíc udržela čisté konto. V souboji Malenovic s Kyjovem vyšel těsně vítězně Kyjov.

Dalším mužstvem, které vyhrálo oba své zápasy, bylo Autosklo, kterému se dařilo na jedničku, svým soupeřům nedovolilo ani jednou skórovat a pardubičtí hráči se do černého trefili devětkrát. Přelouči se nepodařilo vstřelit ani jeden gól a s KOVEM padla těsně 0:1.

Také Nové Strašecí vyšlo ze zápasů dvakrát vítězně. Nejprve jasně přehrálo Ústí, kterému dalo deset branek, následně si poradilo také se Svítkovem. Velmi vyrovnaný zápas proběhl mezi Ústím a Svítkovem, kde o vítězi rozhodlo až prodloužení.

Martin Hlavsa (HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice) – „S výkonem jsem nadmíru spokojen. Chuť, dodržování systému, fyzická připravenost zdobila naši hru. S trochou štěstí jsme mohli dovézt i více než 2 body. Pochvalu zaslouží celý náš první útok složený z hráčů ročníku 2007 (Koudela, Martínek, Korec L.), který se statečně prosazoval přes elitní lajny soupeře. Střelecky se dařilo navrátilci do sestavy Kubovi Kňavovi, který si však zpackal druhý zápas svou nedisciplinovaností. Fyzický fond ukázal i neúnavný Filip Shejbal, který podržel nespočet balónků, a ukázal roli lídra. Do příště jistě musíme zapracovat na emocích a vštěpit do hráčů, že fyzická hra již patří k parametrům dorostenecké extraligy.“

Heřmanův Městec inkasoval pouze jednou, ale to ho nemusí vůbec mrzet, protože sám dal Eagles hned deset branek. Proti Svitavám už Ježci udrželi čisté konto. Také u této trojice jednou základní hrací doba vítěze neurčila. Eagles Brno zvítězili nad Sršni 2:1 po samostatných stříleních.

Jiří Kozel (Ježci Heřmanův Městec) – „V obou zápasech jsme platili za favority a tuto roli jsme chtěli i potvrdit. I tak jsme hráče brzdili ke zbytečné předzápasové euforii, jelikož zápas se nikdy sám nevyhraje. Svitavy nás i tak zaskočily a první střely v zápase směřovaly na naši branku. Následně jsme již převzali otěže zápasu a ačkoliv jsme neskórovali, tak jsme věřili, že to je jen otázka času. Kouzlo brankářky jsme dokázali přetrhnout v 11. minutě a za další přišla pojistka. Svitavy však boj o body nevzdaly a musím jim vyseknout poklonu, že s námi běhaly až do konce utkání. Bohužel si myslím, že je to následně stálo body ve vloženém zápase s Brnem, kde sice byly asi lepším týmem, ale v koncovce jim už chyběla síla. V druhém zápase jsme se utkali s Eagles Brno, kterému jsme dali možnost delšího odpočinku, jelikož po prodloužení a nájezdech toho měli tak akorát. Ani tento delší odpočinek jim příliš nepomohl. Nastoupili jsme neskutečným tlakem a postupně se začali prosazovat. Nastříleli jsme 10 gólů, ale nejlepším hráčem soupeře byl i tak brankář, který čelil minimálně 54 střelám, které jsou zaznamenány v zápise. Soupeř si připsal čestný úspěch, což nás mrzelo. Příští soupeři budou mít zřejmě vyšší kvalitu a věřím, že se na ně dobře nachystáme."

Nejtěsnější výhry si připsala Hostivař, která v obou zápasech zvítězila fotbalovým výsledkem 1:0. Třetí utkání vyznělo jasně pro Kladno, které si poradilo s Berounem 8:1. Marek Daníček s Lukášem Paterou se shodně radovali z hattricku.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9