CROSSDOCK Extraliga

Drtikol slovy chvály šetří: Musíme naši hru zjednodušit, má jasno nejlepší hráč víkendu Dominik Barnošák

Druhý hrací víkend jarní části Extraligy je za námi a fanoušci na sociálních sítích měli poprvé v letošním roce možnost hlasovat o nejlepšího hráče víkendu. Tento titul nakonec připadl kladenskému Dominiku Barnošákovi, jenž si ve dvou utkáních připsal hned čtyři branky!

První zápasy po náročné přípravě


Dominiku, na úvod se ještě vrátím k zimní přípravě. Sám trenér Kadlec přiznal, že ta letošní byla extrémně náročná. Jak moc Vám tedy dala zabrat?
Ano, můžu jedině souhlasit. Naše příprava byla opravdu náročná, tak, jako každá pod vedením pana Kadlece. Jsou to tuny potu a krve, ale opravdu je to zapotřebí, abychom byli na nejdůležitější část sezony na 100% připraveni.



Co se Vám osobně na přípravě zamlouvalo, co hlavně jste si z ní odnesl?
Zamlouvalo se mi soustředění v Herlíkovicích, kde jsme měli opravdu tvrdé třífázové tréninky, nicméně i tak jsme si užili hodně srandy. Jeli s námi i junioři, tak doufám, že od nás něco odkoukali. V přípravě jsem se hodně pral s plaváním. Myslím, že letošní letní olympiádu v Tokiu ještě vynechám, potrénuji až na tu další (smích). Já jsem vždy sebekritický a na sebe přísný, takže musím vše neustále zdokonalovat!



V prvním jarním utkání jste v pátek 6.3. hráli s KOVEM. Trenér Kadlec říkal, že mezi soupeři nelze dělat rozdíly, že to bude těžký zápas. Jak tedy zněly předzápasové pokyny?
Nikdy není jednoduché po tříměsíční pauze bez zápasu naskočit do toho kolotoče, na to se ale nemůžeme vymlouvat. Věděli jsme, že KOVO změnilo trenéra a mají nějaké nové hráče. Myslím si, že jsme začali tak, jako vždy chceme a zaslouženě jsme vedli. Pak jsme ale začali dělat přesně to, co po nás trenér nechce a dopadlo to tak, že KOVO zaslouženě vyrovnalo. Díky naší snaze a touze za vítězstvím jsme naštěstí dali v prodloužení rozhodující gól my. Na dobrém výkonu KOVA má jistě zásluhu Čuk (Michal Hnízdil, bratr útočníka Kladna Daniela Hnízdila, pozn. red.), který měl s bráchou určitě nějakou sázku.



Může být drobnou náplastí Vaše vítězná branka v prodloužení a celkově dvě v zápase?
Raději bych bral všechny tři body, je jedno, kdo ten gól nakonec dá…




Hru jsme museli zjednodušit


Poté jste měli dva dny na rekonvalescenci a přípravu na zápas s Kert Parkem. Byla zvolená taktika pro tento zápas v něčem odlišná?
Neměli jsme žádnou zvláštní přípravu. Trenér nám něco řekl k pátečnímu utkání, chtěli jsme hlavně zjednodušit hru. Všichni jsme věděli, co Kert Park hraje a v čem je jeho síla, navíc jsme jim měli co vracet.



Zápas byl doslova jako na houpačce. Kert Park se vždy dostal do jednobrankového vedení, Vy jste vždy srovnali. Byl tento zápas z vaší strany herně lépe zvládnutý než ten páteční, nebo i v tomto zápase jste si museli vytknout nějaké nedostatky ve hře?
Proti Kertu je to vždy jako na houpačce. Rozhodují maličkosti a kdo udělá nějakou zbytečnou chybu, bude potrestán. Nabídli jsme jim strašně moc přesilovek, ale ubránili jsme všechny až na jednu.



Vy jste si opět připsal dvě branky, z toho i vítěznou v prodloužení. Můžete právě tuto gólovou situaci ke konci prodloužení popsat?
Bylo to na konci prodloužení, kdy jsme měli míček za brankou Kertu. Gek (Daniel Hnízdil) na mě křiknul, já jsem vyběhnul před branku a on mi nahrál do úplně prázdné branky. Klobouk dolů před ním, musím ale naši souhru zdokonalit, ať po mně nemusí furt řvát (smích).




Ocenění si vážím

Za víkend jste si tedy připsal čtyři branky, vítězství ve fanouškovské anketě o nejlepšího hráče víkendu. To je na začátek jara příjemná vzpruha. Jak moc si takového ocenění vážíte?
Vážím si ho moc, chci všem fanouškům poděkovat. Určitě budu na trénincích ještě více pracovat a přidávat si.



Příští víkend se utkáte s dalším soupeřem nejlepších kvalit, Pardubicemi. Jak moc se na tento zápas těšíte a co od něj očekáváte?
Pardubice jsou opravdu kvalitní soupeř. Zápasy proti nim jsou vždy vyrovnané a zase budou rozhodovat maličkosti. Mají výborné přesilovky, musíme se vyvarovat zbytečných faulů. Určitě se na ně řádně připravíme, abychom zápas zvládli.



Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4