CROSSDOCK Extraliga

Radomír Vaněk patří k nejužitnějším hráčům dohrávky Extraligy! Jak se dostal do takové formy?

Hokejbalisté z Ústí nad Labem našli do dohrávky Extraligy velkou chuť, což se odráží v jejich výsledcích a také kanadských bodech jejich hráčů. Pravidelný příděl pro Elbu má její útočník, Radomír Vaněk, jenž je zatím v TOP 10 nejlepších hráčů z pohledu bodů, udrží si tuto formu i nadále?

Pokud chcete titul, musíte porazit všechny soupeře

Radomíre, v dohrávce Extraligy se vám opravdu daří. Z pěti duelů jste čtyři vyhráli, jaká v týmu panuje nálada?

Nálada v týmu je samozřejmě dobrá, ale tomu je tak skoro vždy. Ta parta v kabině byla hlavní věcí, co mi chybělo v přerušení soutěže.

Jediný zápas, který jste ztratili, byl proti Kladnu a to byl hodně těsný výsledek. Není škoda, že jste nezískali alespoň bod? Kde se stala chyba?

Bohužel jsem do tohoto utkání nezasáhl vinou zdravotních problémů. Co jsem ale měl zprávy, tak to byl výkon hluboko pod naše možnosti a jak hráči, tak trenéři z toho byli dost rozladění a došlo k důraznější rozmluvě.

V tabulce jste dokonce přeskočili pardubické Autosklo a tím si vylepšili pozici do play off, bude vám 3. místo po základní části vyhovovat?

Tak ještě není konec a čeká nás vzájemný duel. Každopádně by bylo příjemné skončit co nejvýše. Na druhou stranu - pokud chcete titul, musíte porazit všechny soupeře.


Přes pauzu jsem hodně trénoval a pracoval na osobním rozvoji

Váš celek je velmi produktivní, což ukazují statistiky. Vaše skóre je v dohrávce zatím 18:10, co za střeleckou efektivitou stojí?

Jednoznačně kvalita týmu, hráčů a soudržnost. Většina se známe dost dlouho, jsme na podobné vlně i mimo kabinu a to tomu jistě také napomáhá.

Osobně se také na střílení gólů podílíte, což jste ukázal proti Hostivaři, kde jste jeden gól vstřelil a na druhý přihrál. Kde jste přes pauzu našel takovou formu?

Musím se přiznat, že přes pauzu jsem hodně trénoval a pracoval na osobním rozvoji. A co se týká konkrétně Hostivaře, tak tam odvedl při mém gólu výbornou práci v předbrankovém prostoru David Haas a spadlo to tam hlavně díky němu. A u asistence jsem poslal do brejku Martina Stupku a měl jsem trošku obavu, že to ten dřevák nedá, když věděl, že to byla nahrávka ode mě. (smích) Martin hraje po restartu ve velké formě, asi se o něj přítelkyně dobře stará. (smích)


Radomír Vaněk v dresu Elby září a své o tom ví i Hostivař, kterou Ústečtí vynulovali 3:0. Autor fotky: Ivana Laiblová. 

Titul bude mít stejnou váhu jako v normální sezóně

Cíle jsou asi jasné, a to dojít co nejdále a v ideálním případě získat titul, je tomu tak? Určitě jste jedním z aspirantů.

Budu teď trochu asi alibista, ale týmů, co chtějí titul, je určitě dost. Za mě jsou největšími favority Kladno a Kert, za nimi jsme ten druhý sled my, Pardubice a Karviná. To jsou další týmy, které mohou vyhrát, ale muselo by se jim všechno sejít.

Jak Vás tato dohrávka baví? Je to určitě jiné než klasická sezóna. Jak se těšíte na klasický formát soutěže?

Nevidím v tom žádný velký rozdíl, zápasy jsou v klasickém, možná i díky přestávce trošku vyšším tempu. Máme zprávy, že Kert a Hostivař trénovaly normálně i přes omezení a zbytek týmů to jistě rychle dohnal. Jsem rád i za tuto možnost, je to dle mě naprosto spravedlivé. Titul bude mít stejnou váhu jako v normální sezóně. Za 5 let nebude nikoho zajímat, jaká to byla sezóna, ale to jméno na poháru a zážitky zůstanou.

>>SLEDUJTE UTKÁNÍ ŽIVĚ NA WEBU TVCOM.cz<<


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9