1. liga

Rezerva extraligové Plzně obrala Horaly o body! Západočechy táhl Roman Poláček

Při rozjezdu 1. Ligy se povedl vstup do dohrávky hráčům Plzně, kteří po dlouhé pauze a čekání získali první body. Ti obrali prachatické Horaly, a to na jihočeské půdě. Třemi body se blýsknul plzeňský Roman Poláček, který vedl Mečouny k vítězství. Jak si vstup do dohrávky užil a jak hodnotí zápas?

Finálový turnaj je dobrý nápad

Romane, na návrat na hřiště jste čekal dlouho, ale nakonec to dopadlo. Jak jste se na tuto chvíli těšil a připravoval?

Těšil jsem se hodně, protože mi zápasy dost chyběly a byl jsem rád, když jsem viděl, že se soutěž opět rozběhne. Připravoval jsem se jak individuálně, tak se spoluhráči. Chodili jsme běhat kopečky, když byl led, tak jsme chodili na led, aby v té přípravě byla i nějaká práce s hokejkou. Když se opatření začala rozvolňovat, tak jsme trénovali po menších skupinkách na hřišti.

Herní systém bude obdobný jako v Extralize. Základní část se dohraje ve zkrácené podobě a poté se bude konat boj o účast na finálovém turnaji, líbí se Vám to?

Upřímně bych byl rád za jakýkoliv systém, protože mi šlo jen o to, abychom se co nejdříve vrátili na hřiště. A finálový turnaj je dobrý nápad a myslím si, že v současné situaci nejlepší řešení.

Tím pádem, i když máte nejméně bodů, budete mít šanci bojovat o titul. Co budou vaše hlavní cíle této dohrávky?

Určitě budeme chtít bojovat o účast na finálovém turnaji, protože to je vrchol sezóny a každý se na to vždy moc těší. Jelikož máme mladý tým, tak budeme chtít sbírat cenné zkušenosti, které nás posunou dál.


Úspěch proti Prachaticím? Rychlost a přímočarost

Po opravdu dlouhé době jste konečně urvali nějaké ty body. Konkrétně jste v prvním zápase porazili Horaly, jak se vám to podařilo a jaké to bylo utkání?

Utkání to bylo velmi těžké, ale myslím si, že jsme ho zvládli perfektně. Drželi jsme se striktně taktiky, která nám vycházela. Věděli jsme, že Prachatice budou lepší v osobních soubojích, a tak nám nezbývalo nic jiného, než to hrát na rychlost a přímočarost. To se nám dařilo celé utkání a díky tomu jsme vyhráli.

Dokonce jste osobně zabodoval. Dva góly jste vstřelil a na jeden přihrál, jak se Vám to podařilo?

První gól padl z nacvičené přesilovky, kterou jsme s klukama pilovali na tréninku. Druhý gól padl po dobré přihrávce od Tomáše Chramosty, který mi to hodil do pásma a já už jsem jen vystřelil. Upřímně jsem ani nevěděl, že mám nějakou asistenci, takže tu Vám tady popsat nemohu. (smích)


Roman Poláček odehrál v 1. Lize za B tým Plzně teprve druhé utkání a na kontě má 4 kanadské body za 2 góly a stejný počet asistencí. Zdroj fotky: hbclitice.rajce.idnes.cz 

Každý může prohrát s každým

Jak bude probíhat vaše příprava na další zápasy? Budete se teď snažit trénovat více na hřišti?

Určitě se budeme chtít zlepšit v osobních soubojích, protože to budeme potřebovat. Dále musíme zlepšit rychlý přechod z našeho pásma do středního, protože to nám občas dělalo problém a soupeř nás pak zbytečně dlouho točil v našem obraném pásmu.

K dalšímu zápasu budete cestovat opět na jih Čech, tentokrát do Suchdolu. Vedoucí tým tabulky však bude větší oříšek než Prachatice, co myslíte?

Jestli to bude větší oříšek než Prachatice, to si netroufám říct, ale určitě to bude zase velmi náročné utkání, na které se budeme muset dobře připravit a věřím, že můžeme uspět. Protože si myslím, že soutěž je velmi vyrovnaná a každý může prohrát s každým.


Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
18 94:52 42
2.
SK Suchdol nad...
18 78:49 37
3.
TJ KOVO Praha
18 73:57 37
4.
Vlčí smečka...
18 64:50 36
5.
Ježci Heřmanův...
18 85:52 34
6.
HBK Bulldogs Brno
18 66:51 33
7.
SK Kometa Polička
18 69:49 31
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
18 69:84 21
10.
TGB Swietelsky...
18 53:73 19
11.
TJ Lokomotiva...
18 43:88 16
12.
HBC Nové Strašecí
18 62:82 15
13.
HBC Malenovice
18 43:114 6