Mládež

Nyní musíme být hlavně optimisté a současný pohled na hřiště plné dětí je prostě super, těší Krále

Hokejbal v Jihlavě láká nové děti, které postupně přibývají, a to hlavně i díky kampani na sociálních sítích. Podle Petra Krále byl dosah i odezvy velké. Pohled na plné hřiště ho těší a má radost i ze zájmu nových dětí, které stále chodí.

„Na první letošní trénink jsme s kluky čekali na hřišti, měli připravené hřiště, hokejky, výzbroje, různá dovednostní stanoviště a čím se čas blížil začátku tréninku, byli jsme všichni nervózní. Bylo 16:20 a na hřišti byl jediný klučina, který na nás koukal společně s rodiči. Říkal jsem si, hmm, tak to je propadák. Najednou, ale jako když lusknete prsty, přicházely další a další děti, a nakonec nás na hřišti bylo sedmnáct. Teď tady z toho v Jihlavě máme všichni radost a doufám, že nás bude čím dál více,“ popsal Král první trénink, který nakonec byl úspěšný.

Náboru dívek se rozhodně nebráníme

Jakou formou oslovujete nové hráče?

Využíváme především sociální sítě jako facebook, instagram. Zapojili jsme do prvotní propagace všechny naše hráče při sdílení informací, a přitom se ukázala síla dnešní moderní doby. Dosah i odezva byly veliké.

Máte ve svých řadách pouze chlapce nebo dorazily i dívky?

Zatím máme pouze chlapce, ale náboru dívek se rozhodně nebráníme. Než byla vynucená covid-pauza, měli jsme také kroužek na základní škole, kam nám docházelo zhruba dvacet dětí a tam byly právě i dívky. (úsměv) Velký kus práce přitom odvedli manželé Hermanovi.

Jak často trénujete?

Chodíme na hřiště 2x týdně, úterý + čtvrtek 16:30 - 18:00. Do budoucna chceme přidat ještě třetí trénink, který by byl takový oddechový, tmelil partu a pomáhal dětem rozvíjet i jiné dovednosti mimo hokejbal.

Kolik hráčů k Vám nově přišlo? V jaké věkové kategorii?

Během prvních dvou týdnů přišlo osm nových hráčů. Kromě samotné propagace pomohl určitě fakt, že se skoro rok nedalo nic dělat a také, že halové sporty stojí. Věková kategorie je zatím velký mix. Máme děti 6 - 7 let, 9 - 11 a potom třináctileté.


Odchovanec Jihlavy a současný brankář extraligového KOVA z Prahy Tomáš Humlíček pomáhá s tréninkem nových talentů Jihlavy. Zdroj fotky: fcb SK Jihlava-hokejbal.

Týden před spuštěním velkého náboru přišla první vlna pandemie

Co děti nejvíce baví? Na co se zaměřujete?

Nejvíce určitě samotná hra, kdy jsme rozděleni na týmy a kluci i ty tréninkové mače berou vážně a mají z toho radost, což je vidět při vstřelení gólu. Poslední týden je pak velkou oblibou bosu. Každý si na něm chce zkusit cvičení. Jinak se snažíme dělat základní věci, jako nahrávky, zpracování, slalom mezi kužely, běh s míčkem, nebo přihrávky přes překážky. Také se snažíme dbát na strečink.

Kolik lidí se o to u Vás stará?

Trenérský tým se zatím tvoří, aby do toho od nového školního roku naplno naskočil. Nyní se protáčíme na každém tréninku s hráči našeho dospělého A-týmu. A abychom děti něco naučili a mohli se jim individuálně věnovat, chodíme ve 4 - 5 lidech. Jsem rád za každého, kdo přijde s pomocnou rukou. Teď je potřeba neusnout a více zabojovat o náš sport a jeho budoucnost.

Jaké máte další plány?

Jakmile se vrátí doba více do normálu, čeká nás několik náborových akcí. A to jak na základních školách, tak v našem nákupním centru. Také chystáme natočit náborové video a v období letních prázdnin náborovou kampaň pomocí vylepení plakátů po městě. Také nás čekají přátelské zápasy proti florbalovému týmu SK. Již před více než rokem jsme měli vše dobře rozjeté a týden před spuštěním velkého náboru přišla první vlna pandemie, která nás hodně zasáhla. Nyní pak musíme být hlavně optimisté a současný pohled na hřiště plné dětí je prostě super.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9