Masters

Mistrovství světa Masters se pomalu, ale jistě blíží. Na střídačce mě fanoušci určitě uvidí! hlásí Fričová

Jednou z hlavních postav ženského výběru Masters je Jana Baloušová Fričová, která stála společně s Martinou Topičovou u zrodu týmu. Plány jí však v říjnu zhatila zlomenina nohy. Zatím neví, zda ji úraz pustí na hřiště, ale součástí týmu určitě bude, i když možná v jiné roli, než si plánovala.

Věřím, že to bude hodně vydařený turnaj


Společně s Martinou Topičovou jste stály u zrodu týmu Masters žen, jak probíhalo vytvoření nominace?
Tak vytvoření nominace nebylo zase tak těžké, jelikož zase tolik holek 35+ není, abychom vybíraly třeba z 200 jmen. Hlavně spousty holek i známe a víme, jak hrají, Bartes (Martina Topičová pozn. redakce) si pak nechala ještě vyjet seznam všech starších, abychom náhodou na někoho nezapomněly.


Jak jste reagovala na to, že se mistrovství světa Masters bude konat v České republice?
Jsem nadšená, jelikož domácí MS jsou vždy na té nejlepší úrovni, a hlavně letos, když český hokejbal slaví 30 let od založení, tak věřím, že to bude hodně vydařený turnaj. Samozřejmě, že výlet za oceán nebo někam po Evropě by byl fajn, ale domácí mistrovství je prostě pořád domácí mistrovství, pevně věřím, že dorazí i spousty fanoušků.


V říjnu se Vám stal vážný úraz, tak jak to s Vámi vypadá a jaké jsou šance na to, že Vás diváci na MS uvidí hrát?
Na střídačce mě uvidí určitě, ale jestli hrát? To teď vážně ještě nejsem schopna říci, chodím na rehabilitace, tak doufám, že se brzy snad proběhnu.


Zatím jste nestihla ani jeden kemp, jak moc Vás to mrzí, když jste vlastně byla u toho, když se vše plánovalo?
Mrzí mě to dost, že se nemůžu ještě účastnit, ale díky rychlosti této doby vím i o všem, co se na kempech děje, takže aspoň v obraze tak trochu jsem.


Takže v případě, že by to s hraním nevyšlo, budete i tak součástí týmu třeba v roli asistenta?
Určitě, už jsme se o tom i s trenéry bavili.



Chtěla bych vrátit hokejbal zpátky do Karlových Varů



Spoustu dívek znáte z Ligy žen, tak jak na Vás tým působí, a je podle Váš šance na vítězství?
Šance na vítězství je vždycky, ať jedete s jakýmkoliv týmem. Akorát budeme nováčkem, takže vůbec nevíme, co od toho čekat, jak na tom budou ostatní týmy, hlavně nechceme nic podcenit. Ještě máme nějaký kemp před sebou a holky mají nakázáno na sobě individuálně pracovat. Pro spousty holek to bude poprvé, co budou takhle hrát za národní tým, takže chceme být připravené. Chceme ten turnaj odmakat, ale zároveň si ho i užít.


Je pro Vás osobně zlato velkým přáním nebo jsou cíle na MS Masters už jiné než u žen?
Tak já doufám, že pro každého je zlato velkým přáním. I když budeme nováčkem, tak proč si to nezpříjemnit vyhranými zápasy? Vždycky je přece nálada v týmu lepší, když se vyhrává (úsměv).


V reprezentaci žen jste skončila z důvodu mateřství, hrajete však i nadále. Jak těžké je pro ženu se po porodu vrátit zpátky do formy?
Ten, kdo je zvyklý sportovat, se do formy dostane brzy (pokud k tomu nemá zdravotní potíže). I když toho volného času je méně (smutek).


V roce 2017 jste se stala mistryní světa, máte v hokejbalu nějaké cíle, které byste si ráda ještě splnila?
To byl letitý sen, na který se nedá zapomenout. Tak když se blíží Masters 2020, tak by to bylo hezké mít na domácí půdě medaili. Ale když vynechám reprezentaci, tak cíl bych měla, a to je vrátit zpátky hokejbal do Karlových Varů, ať si říká, kdo chce, co chce, každý máme nějakou minulost, a každý by měl dostat šanci.




U památného úspěchu na domácím mistrovství světa žen v Pardubicích byla i Jana Baloušová Fričová! (Autor fotky: Andrea Jirásková)

Fotogalerie:

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9