CROSSDOCK Extraliga

Hostivař mohutně posiluje! Věřím, že nám to po tak dlouhé pauze bude klapat, hlásí Novotný

Ještě před restartem Extraligy celek HBC Hostivař zveřejnil příchod 4 posil. Na Hostivař se ze Švýcarska vrací Jiří Vaniš a z Plzně přichází Martin Davídek. Hostivař také posílí vicemistr Extraligy z roku 2017 Michal Potekhin a svítkovský brankář Lukáš Novotný. Jak se toto vše událo?

Neváhal jsem ani chvilku

Lukáši, extraligová Hostivař ještě před restartem Extraligy oznámila posily a Vy jste byl na jejich seznamu. Jak jste se k této nabídce dostal?

Minulý týden večer mi z ničeho nic zavolal pan trenér Davídek a nabídl mi, jestli bych neměl zájem chytat za Hostivař. Asi jsem si to trochu přivolal svými myšlenkami, zrovna ten týden po oznámení restartu Extraligy jsem nad tím přemýšlel, že by bylo fajn si nejvyšší soutěž zachytat, ale nebylo kde a najednou přišel telefonát z Hostivaře. (smích)

Váhal jste nad touto příležitostí nebo jste ji okamžitě přijal z důvodu toho, abyste si ještě v této sezóně odchytal nějaký ten zápas?

Neváhal jsem ani chvilku, od hokeje je teď pauza, začal jsem letní přípravu na další sezónu a tohle je skvělá příležitost po tak dlouhé době bez zápasů si opět nějaké zachytat.

Nedostal jste ještě nějaké jiné nabídky do Extraligy? Jak se na působení v Hostivaři těšíte?

Žádné jiné nabídky jsem nedostal. Těším se moc, znám tam dost kluků, se kterými jsme se potkávali v juniorce a také v reprezentaci.


Svítkovský odchovanec nakoukne do Extraligy za Hostivař! Zdroj fotky: archiv Lukáše Novotného.

Hostivařský tým byl vždy velice dravý

V brankovišti ale budete mít velkou konkurenci, a to domácího borce Václava Štourala. Jak bude vaše spolupráce fungovat a kdo bude jednička v brankovišti?

S Vaškem se známe z různých kempů už odmala, je to výborný brankář a doufám, že vytvoříme skvělou brankářskou dvojici a budeme se navzájem podporovat, ať bude chytat jeden nebo druhý. O tom, kdo bude jednička nebo dvojka nevím, to je na trenérovi.

Co říkáte na příchozí posily do Hostivaře a jak celkově hodnotíte tým mladíků z Prahy? Přeci jenom jste jejich hru zažil na vlastní kůži.

Všichni tři kluci jsou super posily, těším se, až se s nimi potkám na tréninku na hřišti. Jinak hostivařský tým byl vždy velice dravý, mají tam hodně mladých šikovných kluků. Věřím, že nám to po tak dlouhé pauze bude klapat a dostaneme se v tabulce co nejvýš.


Svítkov pro mě bude v hokejbale vždy na prvním místě

Před pauzou jste chytal za prvoligový Svítkov a letohradské juniory, tyto spolupráce končí nebo jak tomu všemu bude?

S Letohradem jsem řešil, jestli by nebyla možnost chytat Extraligu tam, ale mají svoje dva výborné brankáře, takže tam není šance a tak spolupráce skončila, ale jsem moc rád za šanci minulý rok v juniorech a super zážitky v poháru. Svítkov je můj mateřský klub a tam ta spolupráce doufám nikdy neskončí, Svítkov pro mě bude v hokejbale vždy na prvním místě.

Jak to vypadá v 1. Lize se Svítkovem a jaké jsou Vaše plány s tímto celkem? Věříte, že se i prvoligové týmy vrátí na hřiště?

Už je to nějaký ten pátek, co jsem odchytal zápas v 1. Lize za Svítkov, plány moc teď v hokejbale nemám, jelikož je pro mě momentálně prioritou hokej. V jarní části se vždy rád do týmu zapojím a pomůžu. Ale A-tým ve Svítkově se v posledních letech trochu obměnil, trenéři zapojují mnoho mladých hráčů, takže věřím, že se Svítkov brzy vypracuje na špičku 1. Ligy a bude bojovat o Extraligu. Těžko říct, jestli se prvoligové týmy vrátí. Uvidíme, jak se vše vyvine, osobně bych si to přál.


Lukáš Novotný posílil v roce 2020 juniory Letohradu, s nimiž vyhrál BEKO pohár juniorů (náhrada za anulovaný ročník Extraligy juniorů). Autor fotky: Hokejbal tým ČSMHb.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4