CROSSDOCK Extraliga

Restart Extraligy se blíží! Věřím v sílu našeho mužstva, hlásí před prvním duelem v Letohradě Wróbel

Již tento víkend se po dlouhé pauze rozběhne i hokejbal, konkrétně výjimku na dohrání dostala nejvyšší soutěž. V sobotu 8.5. se do Letohradu chystá družina vévodícího týmu z Kert Parku. Jak je na tento duel natěšený Tomáš Wróbel? Jak se na tento moment připravoval a co si od dohrání ligy slibuje?

Miluji hokejbal a dost jsem tomu obětoval

Tomáši, po hodně dlouhé přestávce se hráči z Extraligy vrátí na plastová hřiště, jste za dohrání soutěže rád? Co to pro Vás znamená?

Samozřejmě chci hrát, asi jako každý. Nicméně se mi bohužel nelíbí forma, jakou se soutěž bude dohrávat. Věřím, že je spousta hráčů, kteří to chtějí dohrát, ale je i spousta lidí, co by to ukončila a soustředila se na další sezónu. Člověk je teď zavřený rok doma a když se konečně pomalu vracíme do normálního života, tak budeme trávit cele léto na hokejbale. Někomu to je možná jedno, ale mně ne. Hráči mají rodiny a místo, aby si někam zajeli, tak budou trávit léto na hřišti nebo jednoduše pojedou na dovolenou nebo na jinou aktivitu, kterou mají naplánovanou na léto, například svatby rodinných příslušníků, což se týká i mě třeba. Takhle týmy nemusí mít kompletní sestavy. Jakou úroveň pak ta liga bude mít? Bude mít vítězný tým radost z takového titulu? Možná mě lidi za tohle tvrzení odsoudí, ale myslím, že s tímhle názorem nejsem jediný. 

Každý hráč se musel mít na pozoru, aby nezaspal právě první zápas ve zkrácené formě dohrání. Jak jste se na tento moment fyzicky připravoval?

Běhání venku a posilování je jedna věc, ale každý mi potvrdí, že to není jako se připravovat na hřišti, kde je spousta soubojů a je to o něčem jiném. 


Jeden z tahounů pražského Kert Parku Tomáš Wróbel posbíral v 5 podzimních zápasech 12 kanadských bodů za 5 gólů a 7 nahrávek. Autor fotky: Roman Mareš.

Opět chceme vyjít na stupínek úplně nejvyšší. Ale...

Do restartu nejvyšší soutěže vstupujete jako vedoucí celek a zároveň panující mistr Extraligy. Budete jistě útočit na další titul, je tomu tak?

Naše cíle jsou každý rok stejné, opět chceme vyjít na stupínek úplně nejvyšší, jen je škoda, že letos ta sezóna je poznamenaná způsobem, který jsem nastínil v předchozích odpovědích.

Nebude mít titul z této přerušené a zkrácené sezóny menší cenu než ty ostatní?

Týmy nemusí být v kompletních sestavách, a to přece má vliv i na výkon toho mužstva. Za mě tento titul bude mít menší cenu než předchozí. Každopádně to je můj subjektivní názor, každý ať si udělá obrázek sám.

8. května začínáte restart sezóny v Letohradě, jak se na tento zápas s týmem připravujete? Kolik u Vás zatím proběhlo týmových tréninků?

Tréninků bylo, že to napočítáš na jedné ruce. No momentálně trénujeme dovednosti, abychom si osahali trošku míček a uklidnili nerozehrané ruce. Chvilku to bude trvat, ale ještě nějakou dobu pojedeme tímto stylem. Taktické prvky budeme trénovat později. Říkám toho času na celkovou přípravu je málo. Budeme to dohánět postupně.


Budeme chtít pokračovat ve vítězném duchu ze začátku sezóny

Jak se na klání s Letohradem těšíte? Co od tohoto týmu z východu Čech můžete čekat?

Tak Letohrad je bojovný tým s dobrou defenzivou a skvělým gólmanem, takže určitě nás čeká těžké utkání. Čekám v zápase spoustu nepřesností, jelikož ani jeden tým to nemá pořádně v ruce, ale zase na druhou stranu by mohla padat spousta gólů, což je jediná pozitivní věc. Hrozná škoda, že nemůžou být diváci, jelikož v Letohradě jich vždy chodilo mnoho a udělali domácím dobrou kulisu.

S jakým cílem do Letohradu pojedete? Budete chtít hned na úvod restartu získat 3 body?

Tak určitě tam nejedeme na výlet. Mohu slíbit, že ze sebe v tomto utkání vymáčkneme maximum. Věřím, že pokud podáme zodpovědný výkon, tak bychom mohli uspět. Věřím v sílu našeho mužstva, a i když nemáme natrénováno, tak máme zkušený tým, který už má něco za sebou. Budeme chtít pokračovat ve vítězném duchu ze začátku sezóny.


Tomáš Wróbel získal v play off 2019 cenu Libora Topolánka pro nejužitečnějšího hráče play off Extraligy. Autor fotky: Roman Mareš.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9