CROSSDOCK Extraliga

Hostivař míří do Dobřan. Tento zápas může být zlomový pro postup do play off, uvědomuje si Malina

Do prvního kola restartované Extraligy se vrhne hned 11 celků. Jedním z nich je také HBC Hostivař. Pražany čeká klání proti Šnekům z Dobřan. Jaká taktika na Západočechy bude platit a jak moc je na tento duel natěšený a připravený forvard Hostivaře Marcel Malina?

Každý plnil individuálně své úkoly na udržení fyzičky

Marceli, konečně přišel čas se vrátit na hřiště. Jak restart Extraligy vnímáte? Jste alespoň na pár zápasů na jaře natěšen?

Myslím, že na restart se těšil každý hráč. Pauza byla opravdu dlouhá, o restartu se mluvilo delší dobu a konečně jsme se dočkali alespoň ve zkrácené formě.

Jak u Vás v Hostivaři probíhala příprava na restart soutěže během celé pauzy? Jak to vypadalo teď před hracím víkendem na hřišti?

V Hostivaři probíhala příprava po celou dobu dle platných opatření, tzn. rozestupy, povolený počet hráčů na hřišti apod. Já osobně jsem celou pauzu strávil doma v Boleslavi, kde jsme trénovali obdobným způsobem. Velké množství hráčů nebylo možné, tak jsme chodili pravidelně alespoň ve skupinkách po čtyřech až šesti hráčích včetně brankáře. K tomuto si každý plnil individuálně své úkoly na udržení fyzičky. Na Hostivař jsem dorazil poprvé minulý týden, kde jsme již byli seznámeni se situací ohledně restartu, a tak jsme trénink přizpůsobili k opětovnému sehrání formací.


Marcel Malina dosáhl v Extralize za Hostivař v 5 podzimních duelech na 1 gól. Rozšíří svoji sbírku ve zkrácené dohrávce ročníku? Zdroj fotky: fcb HBC Kladno.

Snažíme se jít zápas od zápasu a neustále prokazovat naše zlepšení

Co si od prvního duelu v dohrání Extraligy slibujete? Jde Vám o poměrně důležité body. Věříte si, že je získáte?

Určitě si věříme jako v každém zápase. Od utkání čekám vyrovnanou partii ve vysokém tempu, jak je tomu již s Dobřany tradicí. Víme, o co hrajeme, Dobřany jsou náš soused v tabulce se stejným počtem bodů a tento zápas může být zlomový pro postup do play off. Věřím našemu týmu, že toto utkání zvládneme a odvezeme si výhru.

Co můžete od hráčů z Dobřan čekat? Jaké taktiky jste si na ně připravili?

Dobřany se prezentují rychlou a tvrdou hrou. Z posledních let máme s tímto týmem bohaté zkušenosti a myslím, že nyní tomu nebude jinak. Mají kvalitní tým, proto očekávám velice atraktivní zápas.

Jaké jsou Vaše plány a cíle v dohrání celé soutěže? Budete se pokoušet dostat do play off?

Je to naše první sezóna v Extralize, ve které získáváme především zkušenosti. Snažíme se jít zápas od zápasu a neustále prokazovat naše zlepšení. O play off budeme určitě bojovat. Zahrát si jej ihned v první sezóně, i když takto zkrácené, by byla velká zkušenost do budoucna.


Do play off postoupí 8 nejlepších. Hostivař s Dobřany to mají stejně daleko. Kdo bude úspěšnější? 

Můžeme být rádi alespoň za výjimku pro Extraligu

Ve Vašem mužstvu je mnoho mladých hráčů, kteří mají více času na průběžnou přípravu než ostatní hráči, kteří chodí do práce. Myslíte si, že to bude Vaše výhoda?

Nemyslím si, že by toto měl být rozdílový faktor. Kdo chce, čas si vždy najde.

Jak to například Vy vidíte s dohráním ostatních soutěží? Není škoda, že se alespoň nerozběhnou mládežnické soutěže?

Určitě jsem pro dohrání všech soutěží zkrácenou formou, ale vzhledem k pomalému rozvolňování můžeme být rádi alespoň za výjimku pro Extraligu. Věřím ovšem, že za nějakou dobu již bude situace lepší a pro všechny ligy bude umožněn alespoň víkendový turnaj, jako malá náplast za tuto sezónu.

Je to velká škoda, na mládežnické soutěže vzpomínám jen v nejlepším. Ať už co se týče kolektivu, atraktivity zápasů, tak i sbírání potřebných zkušeností. Nedovedu si osobně představit, že bych v podstatě přišel o dvě sezóny v nižším věku. Natěšení na zápasy mladších hráčů musí být naprosto enormní.


Marcel Malina zažil s Dobřany vypjaté finálové boje v play off 1. Ligy v roce 2019, kdy byly úspěšnější Dobřany. Teď ale situace může být úplně jiná. Zdroj fotky: fcb HBC Hostivař.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9