CROSSDOCK Extraliga

Dokáže Most navázat na úspěšný start? Cílem je dostat se rychle do herní pohody, přeje si Drož

Most jako jediný odehraje v druhém květnovém víkendu dva zápasy. Nejdříve v sobotním klání vyzve hokejbalisty z Pardubic a v neděli zabojuje o body proti Kladnu. Jak se na restart těší Adam Drož? Je pro něj povinné testování před zápasem problém nebo ne? Jaké jsou mostecké cíle ve zkrácené soutěži?

Pocit vrátit se opět na hřiště bude určitě příjemný

Adame, jak jste se těšil na první zápasy restartované Extraligy? Jaký to bude pocit vrátit se na hřiště?

Ta pauza už byla hodně dlouhá a chyběla mi především zápasová atmosféra, takže ve chvíli, kdy se začalo rýsovat dohrání Extraligy jsem se samozřejmě těšil. Hlavně na kluky a partu. Pocit vrátit se opět na hřiště bude určitě příjemný, ale po té pauze to bude náročné.

Jste na restart dostatečně fyzicky vybaven? Jaká byla Vaše zimní a jarní příprava?

To uvidíme po první třetině. Doufám, že je v nemocnicích k dispozici dostatek plicních ventilátorů. (smích) Po opětovném přerušení sezóny bylo na podzim trochu těžké hledat motivaci k nějaké individuální přípravě, ale po Novém roce už jsem začal pravidelněji běhat a cvičit. Na zahradě máme plácek s plastovým povrchem, takže došlo i na nějakou práci s hokejkou.


Adam Drož (vlevo čelem) si ve 2 zápasech podzimu připsal 2 kanadské body za 2 góly! Autor fotky: Jana Procházková (Páňa Cup 2020).

Byli jsme dobře fyzicky i psychicky naladěni

Vy na dvojzápasový víkend navazujete výkony z podzimu, kde jste dokázali vyhrát dvě utkání, dá se tento fakt brát v potaz?

Podzimní start sezóny se nám vydařil skvěle. Po kvalitních přípravných utkáních jsme dokázali dvakrát vyhrát a řekl bych, že jsme byli dobře fyzicky i psychicky naladěni. Bohužel již zmiňovaná dlouhá pauza vše změnila a začíná se de facto od nuly bez jakékoliv týmové přípravy. Takže hovořit o navázání na podzimní výkony je asi mimo, ale uděláme vše, co bude v našich silách, abychom se brzy dostali zpět do zápasového tempa.

První utkání Vás čeká proti druhému Autosklu z Pardubic, co bude nutné dodržovat, abyste v něm uspěli?

Disciplínu. Pardubice hrají rychlý atletický hokejbal, takže bude určitě nutné vyvarovat se zbytečným oslabením, které by nás vysílily. Taky musíme hrát poctivě dozadu. Na druhou stranu máme hodně zkušených a kvalitních hráčů s klidem na hokejce a dobrým zakončením. Pokud budeme trpěliví a postupně si vypracujeme nějaké šance ke skórování, můžeme uspět.

V neděli zase vyzvete silné Kladno. Věříte si, že získáte nějaké body?

Na začátek restartu sezóny máme opravdu těžký los. Letos jsme ale postavili tým schopný konkurovat každému a určitě do zápasu půjdeme s vidinou bodového zisku. Kladno má v sobotu volno a my budeme mít v nohou náročný zápas s Pardubicemi, tak uvidíme, do jaké míry to bude mít na nedělní utkání vliv. Nicméně k tomu přistoupíme jako k jakémukoliv jinému zápasu pokusíme se z něj vytěžit maximum.


První zápasy budou určitě hodně bolet

Před každým zápasem musí být hráč testován, aby mohl nastoupit. Je to pro Vás komplikace nebo to vůbec nevnímáte?

Já to nevnímám jako překážku. Myslím si, že většina hráčů je asi zvyklá se testovat, ať už kvůli práci nebo jiným činnostem. Taková je teď realita. A jestli díky tomu můžeme opět hrát hokejbal, nevidím v tom problém.

Co je hlavním cílem restartu Extraligy pro Most? Chcete odehrát co nejvíce zápasů a tím pádem se dostat do play off? Jak moc to bude těžké?

Rozhodně k tomu nepřistupujeme tak, že bychom se přišli pobavit a dohrát zbytek základní části. Našim cílem je dostat se rychle do herní pohody a připravit si co možná nejlepší výchozí pozici do play off. Na podzim jsme stihli odehrát pouze dvě utkání, takže oproti některým týmům bude náš jarní program hodně nabitý, což musíme využít v náš prospěch a brát to jako přípravu do vyřazovacích bojů. První zápasy budou určitě hodně bolet.


Dokáže se Most dostat rychle do zápasového tempa a zařadí se mezi černé koně soutěže? Autor fotky: Jana Procházková (Adam Drož vlevo na letním přípravném turnaji Páňa Cup 2020 na počest Martina Panenky).

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9