CROSSDOCK Extraliga

Nerad bych dohrával extraligovou sezónu nějakým paskvilem nebo nedej bože v létě, má jasno Zvonek

Dalimil Zvonek patří k největším oporám aktuálního extraligového šampiona, Kert Parku Praha. Jak se pražský celek připravoval na rozjezd Extraligy? Jak obtížné bude v této chvíli dosáhnout na tu nejvyšší příčku? Bude podle něj mít tento titul stejnou váhu jako ostatní?

Čím blíže jsme play off, tím víc náš herní projev roste

Dalimile, v přerušené sezóně jste opět vládli Extralize se 17 body, jak moc těžké bude na tyto výkony navázat? 

Jak jsem říkal v rozhovoru na podzim já nebo Krůča (Martin Kruček), tak si pořád nemyslím, že jsme to nějak zvládli, máme odehraných více zápasů než ostatní týmy. Některé zápasy se povedly, jiné ne, naštěstí jsme vždy vyhráli. Myslím, že se o nás ví, že čím blíže jsme play off, tím víc náš herní projev roste a těžko hodnotit sezónu z prvních pár zápasů. Těžko říct, jak to bude teď, nikdo z nás takovou situaci nezažil a nemyslím si, že se sezóna dohraje bez výrazných úprav, jestli vůbec. Pokud se začne hrát, tak se do toho budeme chtít hlavně co nejdříve dostat, natrénovat herní situace, obnovit spolupráce lajn.

Všichni hráči se museli připravovat individuálně, jak jste trénoval během půlroční pauzy?

Abych byl upřímný, tak nijak extra. V zimě jsem si zašel na běžky, na lyže, nějaká turistika, v podstatě jen rekreační sporty, které bych nenazval trénováním. Běhat jsem chodil minimálně, vždyť nám tady na Vsetíně ještě pořád vydatně sněží. Párkrát jsem si byl zastřílet na hřišti, ale není tu plastový povrch a samotného to člověka nebaví. Ale několikrát do týdne trénuji doma střed těla, nohy a jógu. Ale jak říkám, nic extra. Když si otevřu Garmin a podívám se na svoje spoluhráče, tak na tom jsem suverénně nejhůř. (smích)


Dalimil Zvonek se od začátku pozastavené sezóny zařadil mezi nejvýraznější tváře Extraligy. Autor fotky: Ivana Laiblová.

Do podzimu jsem vstoupil po výborné individuální letní přípravě

Během přerušeného podzimu jste se bodově chytil a nasbíral jste 13 kanadských bodů. Máte recept, jak se vrátit do stejné formy?

To bych taky rád věděl, jak na to navázat... Do podzimu jsem vstoupil po výborné individuální letní přípravě, cítil jsem se fakt dobře a věřil si, že to půjde. To je asi i recept na to, jak se vrátit do stejné formy. Ale jsem člověk, který potřebuje mít nějaký cíl a těžko se přinutím udělat takovou přípravu, jako minulé léto, když nevíme, kdy se bude začínat. Když mám cíl, tak se na něj připravím, ale nedokážu se přinutit trénovat takovým tempem „jen tak“. Sem tam si zacvičím, udržuji se, to jo, ale to bych dělal, i kdybych hokejbal nehrál.

Jaké jsou Vaše aktuální cíle? Navázat na minulou sezónu a získat další titul? Bude mít tento titul stejnou cenu jako ty ostatní?

Já osobně chci vždy hrát o titul a je jedno, jestli to je první nebo desátý, Extraliga nebo krajský přebor. Jsem rád, že tuhle mentalitu máme v Kertu všichni včetně trenérů. Pokud by to titulem zase někdy skončilo, tak bude mít určitě minimálně stejnou cenu, jako ty ostatní, vždyť je to Extraliga a vyhrát ji je strašně těžké. Alespoň pro mě teda, protože jsem nebyl u historicky prvního titulu Kertu, který měl velmi silný příběh a pro většinu kluků má cenu o něco vyšší.

Každý tým mohl společně začít trénovat po dvou a s rozestupy. Jak jste na tom?

Trenérský tým vždy reaguje podle momentálních omezení a situace. V jistém režimu se tedy začalo trénovat, i když ve velmi omezeném, aby byly dodrženy podmínky. Víc říct nedokážu, protože jsem stále na Vsetíně a na tréninky tudíž nechodím.


Dalimil Zvonek posbíral v 6 podzimních duelech 13 kanadských bodů za 6 gólů a 7 asistencí. Autor fotky: Ivana Laiblová.

Nerad bych dohrával extraligovou sezónu nějakým paskvilem

Jak moc se zase těšíte do zápasového tempa? Nebudou Vám vadit případné každotýdenní testy?

Dost se těším na zápasy jako takové, ale ještě víc se těším prostě zpět do týmu. Myslím, že mnohým z nás víc chybí se několikrát týdně potkávat s klukama, než zápasy jako takové. Co se týče testů, tak s nimi bych osobně problém neměl. Jestli to má urychlit návrat na hřiště, tak proč ne. Ale jedině za podmínky, že to bude nějakým způsobem hrazené. Už tak nás všechny hokejbal něco stojí a pokud bychom si měli testy hradit sami… no určitě by s tím všichni nesouhlasili. A určitě s tím nebudou všichni souhlasit, i kdyby to hrazené bylo. Všichni víme, jak je v těchto otázkách společnost rozdělená. Nikoho k tomu nejde nutit, zvlášť v amatérském sportu a pokud se z toho udělá podmínka, tak se určitě najde pár týmů, kterým by někteří hráči chyběli. S tím se musí počítat.

Jestli se Extraliga rozběhne, co bude pro hráče a týmy nejdůležitější? Jaký bude recept na úspěch?

To záleží, v jakém stylu se rozběhne. Jestli se bude nějakým zkráceným způsobem dohrávat letošní sezóna, tak bude potřeba co nejrychleji být zase jistý na míčku, sehrát se se spoluhráči, číst hru, prostě dostat se do toho zápasového tempa. A samozřejmě fyzička. Pokud by se mělo začít až další sezónou, v což doufám, protože bych nerad dohrával extraligovou sezónu nějakým paskvilem nebo nedej bože v létě, tak bude recept na úspěch stejný jako vždy. Tj. kvalitní letní příprava, dobře odehraný podzim, poctivá zimní příprava a naplno odehraná jarní část, aby se forma vyšponovala na maximum před začátkem play off.


Dohraje se zkráceným způsobem letošní sezóna? Dalimil Zvonek tomu nakloněný není.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4