1. liga

Dohrávat sezónu o prázdninách? Mně by to nevadilo, zkrátila by se letní příprava, culí se brněnský Fišar

Je velkou neznámou, zda se rozběhne nejvyšší hokejbalová soutěž, natož 1. Liga. Všechny možné scénáře jsou ale ve hře, a tak se hráči musí mít stále na pozoru. Kde neustále bere motivaci k přípravě brněnský Vratislav Fišar? Jak to tento brněnský tahoun vidí s návratem na hřiště?

Běhat za balónkem je přeci jen zábavnější

Vratislave, jaký je Váš názor na návrat hokejbalu? Má vůbec cenu hokejbalové soutěže tuto sezónu ještě rozjíždět?

Za sebe si myslím, že by byla škoda sezónu alespoň v nějakém režimu nedohrát a škrtnout ji jako tu loňskou. Nicméně je to otázka spíše na svaz nebo vedení klubů, není to lehká situace a bude to chtít vše dobře zvážit. Asi ne všem se bude chtít případně dohrávat sezóna někdy o letních prázdninách, i když mně osobně by to asi nevadilo, navíc by se zkrátila letní příprava na další sezónu. (smích)

Určitě jste se přes přerušení připravoval, udržujete se stále v kondici? Jak jste trénoval během uzavřených okresů?

Dokud neuzavřeli okresy, tak jsem využíval hodně běžky, které mě poslední roky baví a letos na ně byly krásné podmínky. Po uzavření okresů nezbylo nic jiného než občas nějaký běh kolem bydliště, ale je to těžké, když člověk nemá termín, kam tu přípravu směřovat. Už aby nás pustili alespoň v nějakém počtu na hřiště, běhat za balónkem je přeci jen zábavnější.


Vratislav Fišar (druhý zprava) posbíral z 5 podzimních duelů 4 kanadské body za jednu trefu a tři nahrávky. Autor fotky: J. Vlček. 

Máme aktuálně dobře  poskládaný tým

Jak moc Vám hokejbal chybí? Čím vyplňujete svůj volný čas, když se nic nehraje?

Popravdě musím říct, že na život bez něj jsem si už i trošku zvykl, ale samozřejmě se těším, až se s klukama zase na hřišti a v šatně potkáme. Co se týče druhé části otázky, máme se známými chalupu v Jeseníkách, takže jsem ji často v zimě využíval. Obecně bylo najednou více prostoru se věnovat spoustě věcem, na které během minulých let nebyl moc čas.

V přerušené sezóně jste s Brnem měli formu, jaké byly Vaše cíle? Jsou tyto ambice stále vysoké?

Cíle byly poslední roky podobné, i když v tom, jak se 1. Liga v posledních letech rok co rok mění, není moc jednoduché si je stanovit, zkrátka co nejlépe skončit v základní části a v play off dojít co nejdál. Naneštěstí, když se nám postupně v Brně vše začalo dobře scházet a tým si sedl, tak nám do toho COVID hází vidle, myslím, že máme aktuálně dobře tým poskládaný a nějaký pěkný úspěch brzy uděláme. Otázkou ale je, jak dlouho takhle vydržíme spolu ještě hrát, přeci jen nikdo z nás nemládne.


Trošku se bojím, že „pocovidová doba“ nám neukáže nic dobrého

Měli byste s Brnem zájem okusit nejvyšší hokejbalovou soutěž, nebo to není reálné?

To je otázka spíše na vedení klubu, asi k tomu ještě nejsme jako klub plně připraveni, přeci jen například s mládeží by se mělo pracovat ještě více, sám jsem se k tomu v poslední sezóně snažil přispět, ale chce to více lidí a hlavně více dětí. Trošku se bojím, že „pocovidová doba“ nám neukáže nic dobrého, anebo se pletu a děti budou mít naopak velkou chuť sportovat a vypadnout z domu. Obecně si ale myslím, že otázka Extraligy je v kabině tak trošku ve vzduchu, jen se o ní nemluví, a to je asi dobře. Až to bude reálně na stole, tak se teprve budeme moci bavit, co pro to udělat a zda to je vůbec reálné a v našich silách.

Nepřemýšlel jste o tom, že byste chtěl okusit Extraligu? Nepřišly Vám nějaké nabídky? Nebo budete stále vypomáhat Buldokům ve 2. Lize?

Kdo by si Extraligu zkusit nechtěl? Nabídka i před sezónou přišla, ale aktuálně to není v mých časových možnostech, jelikož primárně bych chtěl hrát v Brně a asi žádný extraligový klub nechce hráče tzv. jen když má on čas nebo chuť. Takže ideální scénář je, zahrát si Extraligu v Brně. Co se týče výpomoci klukům v „B“ týmu, tak vždycky rád pomůžu, když mám čas, kluci se poslední dobou především zásluhou Zdeňka Hejmala hodně zvedli, v týmu je dobrá atmosféra a je zábava si s nimi zahrát.

Kdy si myslíte, že se veškerý hokejbal vrátí do starých kolejí?

No, vypadá to, že světlo na konci tunelu se nedávno už objevilo. Můj názor je takový, že pokud budou proočkované rizikové skupiny obyvatel a ti, co se toho bojí, zůstanou v ústraní, případně nějaké pravidelné testování (stejně se už testujeme snad všichni), tak nevidím důvod vše otevřít a spustit. Ale to je jen můj laický názor. Tak snad se brzy všichni uvidíme na modré, držme si palce!


Bude Brno patřit k největším favoritům na vítězství 1. Ligy, pokud se sezóna zkráceným způsobem dohraje... Autor fotky: J. Vlček.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Suchdol nad...
14 64:33 31
2.
TJ Blatná Datels
13 66:38 29
3.
Ježci Heřmanův...
13 52:34 27
4.
Vlčí smečka...
13 43:31 27
5.
TJ KOVO Praha
13 52:42 25
6.
SK Kelti 2008
14 55:48 23
7.
HBK Bulldogs Brno
14 45:44 22
8.
SK Kometa Polička
11 49:27 20
9.
HBC Tygři Mladá...
12 46:60 14
10.
TGB Swietelsky...
14 38:59 13
11.
HBC Nové Strašecí
14 44:65 11
12.
TJ Lokomotiva...
12 27:57 7
13.
HBC Malenovice
13 31:74 6