CROSSDOCK Extraliga

Tým už je dostatečně omlazen a můžeme budovat silnou partu, těší tahouna Letohradu Halbrštáta

Čas plyne a hokejbalu se možná opět blýská na lepší zítřky. Podle interních informací se možná v nejbližší době rozběhne nejvyšší česká soutěž, co na to tahoun letohradských Jelenů, David Halbrštát? Jak se v omezených podmínkách na start tento borec připravuje?

Nejsem člověk, kterého baví individuální příprava

Davide, podle všeho se Extraliga na výjimku rozběhne. Máte z toho radost nebo byste se na hřiště raději vrátil, až bude situace klidnější?

O výjimce poslouchám a čtu už od poloviny února a stále se nic nerozjelo. Myslím, že než se hokejbal rozjede, tak už výjimka potřeba ani nebude, vzhledem ke zlepšující se situaci s covidem. Radost budu mít, až budeme moct začít trénovat a scházet se kluky. A když se začne hrát, tak to bude super.

I přesto se však určitě přes přerušenou sezónu a zimní pauzu připravujete na potenciální start Extraligy, jak u Vás trénování probíhá?

Tomáš (hlavní trenér mužů Tomáš Friml pozn. red.) nám každý týden posílá plán tréninků. Ale popravdě nejsem člověk, kterého baví individuální příprava, ještě navíc, když už by se člověk tři měsíce připravoval a stále se nehraje. Takže se připravuji tak, abych mohl naskočit do Extraligy a podávat kvalitní výkon.

Podmínkou pro start bude zřejmě každotýdenní testování všech hráčů. Je to správný krok, kterým se předejde tomu, aby musel tým do karantény?

Pokud se díky tomu nebude muset do karantény, tak je to určitě nejlepší řešení. Nerad bych nemohl jít dva týdny do práce, protože měl spoluhráč pozitivní test.


David Halbrštát (vpravo) paří mezi nejlepší a nejvěrnější odchovance letohradského klubu. Autor fotky: Iva Janoušková ml.

V Hradci jsme předvedli nejlepší výkon za poslední tři sezóny

Budete tuto podmínku podstupovat nebo raději zbytek sezóny vynecháte?

Klidně ji podstupovat budu. V práci jsem také testovaný každý týden a žádný problém v tom nevidím. Nejlepší by bylo, kdyby byl tento test platný i pro hokejbal. Protože proč bych měl být ve stejný den testovaný v práci i na hokejbale? Asi jen proto, aby se prodalo víc testů.

Váš start do letošní sezóny nebyl optimální, kde se podle Vás stala chyba a co se musí zlepšit?

Optimální nebyl, co se výsledků týká. I když po 4 zápasech těžko hodnotit. Žádný zápas nebyl propadák. V Mostě jsme prohráli gólem v poslední minutě a v Hradci jsme předvedli nejlepší výkon za poslední tři sezóny.


Letohrad prošel za poslední roky velkou generační obměnou. Dočká se do pár let po semifinálových účastech v play off Extraligy vytouženého finále? Autor fotky: Iva Janoušková ml.

Chceme hlavně začít trénovat a hrát!

Jakou váhu bude mít letošní extraligový titul, když je sezóna takto ovlivněna?

Záleží, jak bude vypadat formát dohrání soutěže, kolik zápasů se odehraje, do kdy soutěž potrvá. Tak jako tak, pro vítěze bude srovnatelný s titulem z normální sezóny, i kdyby se hrál jeden turnaj. Ostatní už tomu takovou váhu dávat nebudou.

Máte vytyčené nějaké milníky, které byste s Jeleny chtěl ještě překonat? Například finále play off Extraligy?

Teď chceme hlavně začít trénovat a hrát. Tým už je dostatečně omlazen a můžeme budovat silnou partu, která bude mít dlouhodobou kvalitu. Pak bude milníkem i titul.


David Halbrštát posbíral ve 4 podzimních duelech 2 kanadské body za 2 góly. Autor fotky: Iva Janoušková ml.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9