Extraliga dorostu

Individuální trénink? Pro talenta Ježků žádný problém! Každý den začínám během, prozrazuje Šmíd

Člen širšího kádru reprezentace do 16 let a tahoun dorosteneckých Ježků, Vojtěch Šmíd, opanoval podzimní část Extraligy dorostu. S 10 kanadskými body ovládl produktivitu mezi svými vrstevníky a tím trošku více pokukuje do reprezentace U16. Jak se během pandemie připravuje? Čím nahradil hokejbal?

Chtěl bych v produktivitě pokračovat

Talentovaný forvard Ježků z Heřmanova Městce se v přerušené podzimní části stal jedním z nejproduktivnějších hráčů dorostenecké Extraligy s 10 kanadskými body. Jasně tak potvrdil svůj herní růst, k němuž mu pomáhá i vytížení v mužské regionální soutěži a juniorské Extralize. „Myslím si, že tento úspěch není jen mojí zásluhou. Velký podíl na tom mají kluci z lajny,“ upozorňuje Šmíd. „Určitě bych chtěl v produktivitě pokračovat,“ nezastírá.

Stále není zcela jisté, zda se v letošním ročníku 2020/21 rozjedou úplně všechny soutěže. Každého hráče v každé soutěži by anulování ročníku podruhé za sebou zajisté citelně zasáhlo. „Byla by to velká škoda, protože máme letos opět velmi silný tým,“ upozorňuje Vojtěch Šmíd, který září jak v dorosteneckém, tak juniorském celku Heřmanova Městce.


Vojtěch Šmíd (třetí zprava) si ve 4 duelech podzimní části Extraligy dorostu připsal 10 kanadských bodů za 5 gólů a stejný počet asistencí. Autor fotky: David Kerschbaum.

Každý den začínám ještě před výukou běháním

Hokejbalisté se již delší dobu musí spolehnout pouze sami na sebe a trénovat individuálně. Výjimkou není ani Šmíd. „Mám na každý den individuální plán, který během dne plním. Každý den začínám běháním, které stíhám ještě před tím, než začne výuka,“ prozrazuje rychlonohý útočník Ježků. „V průběhu dne si zacvičím, nebo se projedu na kole,“ vypočítává.

Všude probíhá distanční výuka, jak ji asi zvládá Vojtěch Šmíd? Určitě mu zbyde více volného času, který může věnovat již zmiňovanému individuálnímu tréninku. „Distanční výuka je velmi náročná, ale vyhovuje mi více než škola. Volný čas vyplňuji právě cvičením,“ konstatuje.


Vojtěch Šmíd herně roste o kategorii výše v Extralize juniorů, kde v 5 zápasech podzimu dosáhl na 5 kanadských bodů za 3 góly a 2 nahrávky. Autor fotky: Iva Janoušková ml.

Světový šampionát je snem každého

Mezinárodní hokejbalová federace ISBHF nedávno oficiálně oznámila, že se v původních termínech juniorské šampionáty neuskuteční. Stále tak žije naděje, že se Vojtěch Šmíd bude moci ucházet o dres se lvíčkem na prsou hráčů do 16 let, kteří se původně měli na začátku července představit na Světovém poháru v Žilině. „Každý z nás se na Světový pohár určitě těšil,“ zdůrazňuje Šmíd.

Druholigový mužský A tým Heřmanova Městce vstoupil do letošní sezóny jako uragán a do vynucené pauzy neztratil ani bod. Konkurence v týmu je obrovská. Vojtěch Šmíd ale seniorský hokejbal i tak okusil! „Než se všechny soutěže zrušily, nastupoval jsem i za béčko (Krajská liga Čechy Východ - pozn. red.), takže s mužským hokejbalem mám zkušenosti,“ prozrazuje. V týmu Ježků mi to vyhovuje,“ praví spokojeně Šmíd.

Každý mladý hokejbalista má zajisté své sny, cíle, kterých chce dosáhnout. U nejednoho hráče patří mezi nejvyšší mety reprezentační výběry, někdo už myslí značně dopředu a touží po seniorské Extralize. „Chtěl bych s Ježky do Extraligy a světový šampionát je snem každého,“ nedává si malé cíle Vojtěch Šmíd a my mu přejeme, aby na ně dosáhl! 


Vojtěch Šmíd byl součástí vítězného výběru Pardubického kraje do 15 let na turnaji v roce 2018. Autor fotky: David Kerschbaum.

Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
15 114:26 45
2.
HBC Plzeň
16 122:28 41
3.
SK Kelti 2008
14 113:22 31
4.
TGB Swietelsky...
13 66:36 26
5.
HBC Kladno
14 80:44 23
6.
TJ Blatná Datels
14 58:70 21
7.
SK Suchdol nad...
13 39:85 18
8.
HBC Prachatice
14 33:85 11
9.
HbC Zliv
14 28:87 8
10.
TJ Tatran...
16 29:93 8
11.
TJ HBC Olymp...
15 39:145 5